Τα 35 πρωταθλήματα της Ρεάλ, ο Ολυμπιακός και η Σέλτικ των Γιακουμάκη - Μπάρκα

Τα 35 πρωταθλήματα της Ρεάλ, ο Ολυμπιακός και η Σέλτικ των Γιακουμάκη - Μπάρκα

bet365

Με τον 35ο τίτλο της η Ρεάλ ισοβαθμεί με τον Άγιαξ στη λίστα με τις ομάδες που έχουν τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Τέταρτος ο Ολυμπιακός, τρίτη η Σέλτικ των Γιακουμάκη - Μπάρκα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στην κορυφή της Ισπανίας, με τη «Βασίλισσα» να φτάνει τις 35 κατακτήσεις και τις Μπαρτσελόνα κι Ατλέτικο να ακολουθούν στη σχετική κατάταξη τίτλων με 26 και 11 πρωταθλήματα, αντίστοιχα. Μετά την κατάκτηση του φετινού τροπαίου στη La Liga, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μπαίνει στο top-10 με τις ομάδες που έχουν τα περισσότερα πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, οι «μερένγκες» βρίσκονται στην έβδομη θέση με 35 πρωταθλήματα, τα οποία ισοβαθμούν με αυτά του Άγιαξ στην Eredivisie. Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι θα είναι στιγμιαίο, αφού ο «Αίαντας» βρίσκεται για τον 36ο τίτλο του στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά από την Αϊντχόφεν, με τρεις αγώνες να απομένουν. Αν μετρήσουμε μόνο τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, ο μόνος αντίπαλος που έχει μπροστά της η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η Γιουβέντους, που καταλαμβάνει την έκτη θέση, με 36 τίτλους.

Οι «μπιανκονέρι» ήταν πρωταθλητές για τελευταία φορά πριν από δύο σεζόν, ωστόσο φέτος όπως όλα δείχνουν δεν θα κατακτήσουν κάποιο τρόπαιο. Καμία άλλη ομάδα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα δεν βρίσκεται στο Top 10, με την Μπάγερν πάντως να φτάνει τους 32 τίτλους, μετά την κατάκτηση της φετινής Bundesliga.

Εκτός του top-5 των πρωταθλημάτων, η Λίνφιλντ, από την Premiership της Βόρειας Ιρλανδίας απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή μιας και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια αυτή τη σεζόν κι ανέβασε τον πήχη στους 56 τίτλους. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρέιντζερς, η οποία έχει ένα λιγότερο. Η Σκωτσέζικη Λίγκα έχει ακόμη ένα μέλος στο βάθρο, καθώς η Σέλτικ των Γιακουμάκη - Μπάρκα, μετράει 51 πρωταθλήματα και στο τέλος της σεζόν πρόκειται να σηκώσει τον 52ο τίτλο της.

Στην τέταρτη θέση με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, συναντάμε τον Ολυμπιακό ο οποίος έως τώρα έχει 46 κατακτήσεις και οδεύει για το 47ο τίτλο πρωταθλήματος. Μετά τους «ερυθρόλευκους» ακολουθεί η Μπενφίκα με 37, η οποία τελευταία φορά που στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Πορτογαλία, ήταν το 2018-19.

Αναλυτικά το Top-5 με τις ομάδες της Ευρώπης που έχουν τα περισσότερα πρωταθλήματα:

  1. Λίνφιλντ: 56 πρωταθλήματα
  2. Ρέιντζερς: 55 πρωταθλήματα
  3. Σέλτικ: 51 πρωταθλήματα
  4. Ολυμπιακός: 46 πρωταθλήματα
  5. Μπενφίκα: 37 πρωταθλήματα
  6. Γιουβέντους: 36 πρωταθλήματα
  7. Ρεάλ Μαδρίτης: 35 πρωταθλήματα
  8. Αγιαξ: 35 πρωταθλήματα
  9. Αντερλεχτ: 34 πρωταθλήματα
  10. Μπάγερν Μονάχου: 32 πρωταθλήματα
 

LA LIGA Τελευταία Νέα