Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 1-0: Μαγεία Πέδρι και δεύτερη (vid)

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 1-0: Μαγεία Πέδρι και δεύτερη (vid)

bet365

Με ένα καταπληκτικό γκολ του Πέδρι, η Μπαρτσελόνα λύγισε την Σεβίλλη στην Βαρκελώνη (1-0), έφτασε τις έξι διαδοχικές νίκες και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της La Liga, στο -12 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, με ματς λιγότερο.

Η Μπαρτσελόνα δεν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ισπανία φέτος. Σε κάθε αγώνα που περνάει, όμως, δείχνει πιο ανταγωνιστική και, με το (δίκαιο) 1-0 επί της Σεβίλλης στο «Καμπ Νόου», έφτασε τις έξι διαδοχικές νίκες στη La Liga, όπου πλέον είναι 2η, ισόβαθμη με την αντίπαλό της και την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά με ματς λιγότερο, όπως και σε σχέση με την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Ανώτεροι και πιο δραστήριοι στο πρώτο ημίχρονο οι Μπλαουγκράνα, με τους Σεβιλιάνους να αντέχουν αρκετά καλά στην αντίπαλη πίεση, χάρη κυρίως στην πολύ σταθερή παρουσία των Ζιλ Κουντέ - Ντιέγκο Κάρλος στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Φρένκι Ντε Γιονγκ και Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο Γκαμπονέζος επιθετικός… εις τριπλούν, έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες της ομάδας του Τσάβι, με τον Γιασίν Μπόνο να είναι άψογος κάτω από τα δοκάρια.

Η ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγι δεν απείλησε επί της ουσίας την εστία του Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν, αλλά ενδέχεται να διαμαρτύρεται δικαίως για χέρι του Ρόναλντ Αραούχο στην περιοχή, με το οποίο πάντως το VAR δεν ασχολήθηκε καν.

Ο νόμος του Πέδρι

Παρουσία 76.112 θεατών στο «Καμπ Νόου», η Μπάρτσα μπήκε στο δεύτερο μέρος αναζητώντας το γκολ της λύτρωσης, αν και η Σεβίλλη ήταν αυτή που έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Έρικ Λαμέλα.

Από εκεί και πέρα, οι Καταλανοί κυριάρχησαν, με τον Μπόνο να αρνείται το γκολ σε Φεράν Τόρες και Αραούχο, προτού το οριζόντιο δοκάρι πει «όχι» σε κεφαλιά του Ζεράρ Πικέ ύστερα από κόρνερ.

Ό, τι δεν μπόρεσαν οι συμπαίκτες του, ανέλαβε να το κάνει ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής ονόματι Πέδρι. Στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αφού ο Αντονί Μαρσιάλ πλησίασε το 0-1, ο Κανάριος μέσος «χόρεψε» δύο αντιπάλους με συνεχείς προσποιήσεις και, με διαγώνιο σουτ, νίκησε τον Μπόνο, προκαλώντας παροξυσμό στις εξέδρες με το 1-0 (72’).

Ο Λοπετέγι, ο οποίος έδειχνε να βολεύεται με την ισοπαλία, δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει, βάζοντας έναν επιθετικό (Γιουσέφ Εν – Νεσίρι) αντί ενός μέσου (Νεμάνια Γκούντελι), γυρίζοντας την διάταξη από 4-3-3 σε 3-5-2, προτού ρίξει στο ματς και τον Ράφα Μιρ.

Οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα και στις καθυστερήσεις άγγιξαν την ισοφάριση, την οποία απαρνήθηκε ο Τερ Στέγκεν στον Λούντβινγκ Αουγκούστινσον, αφού είχε προηγηθεί λανθασμένη έξοδος του Γερμανού τερματοφύλακα.

Οι Καταλανοί άντεξαν μέχρι τέλους, έφτασαν τις έξι σερί νίκες και εδραιώνουν και άλλο την θέση τους στην πρώτη τετράδα της La Liga, στον δρόμο της ανανέωσης του εισιτηρίου εξόδου στο Champions League.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντάνι Άλβες, Αραούχο, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα - Πέδρι, Μπουσκέτς, Φρένκι Ντε Γιονγκ (74’ Γκάβι) - Ντεμπελέ (90’+1’ Νίκο), Ομπαμεγιάνγκ (81’ Ντεπάι), Φεράν Τόρες.

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγι): Μπόνο - Χεσούς Νάβας (79’ Μοντιέλ), Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεκίκ (83’ λ. τρ. Αουγκούστινσον) - Γκούντελι (79’ Εν - Νεσίρι), Χορδάν, Ράκιτιτς - Οκάμπος, Λαμέλα (67’ Κορόνα), Μαρσιάλ (83’ Ράφα Μιρ).

Οι πρώτοι της La Liga (σε 30 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 69, Μπαρτσελόνα (29) 57, Σεβίλλη 57, Ατλέτικο Μαδρίτης 57, Μπέτις 53, Ρεάλ Σοσιεδάδ (29) 48, Βιγιαρεάλ 45, Αθλέτικ Μπιλμπάο 44.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα