Ατλέτικο Μαδρίτης - Κάντιθ 2-1: Ο Ντε Πολ ανέβασε τους Ροχιμπλάνκος στην 3η θέση (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Κάντιθ 2-1: Ο Ντε Πολ ανέβασε τους Ροχιμπλάνκος στην 3η θέση (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Κάντιθ 2-1: Ο Ντε Πολ ανέβασε τους Ροχιμπλάνκος στην 3η θέση (vid)

bet365

Παρά την κακή της εμφάνιση, η Ατλέτικο Μαδρίτης λύγισε εντός έδρας την Κάντιθ (2-1), έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στη La Liga και ανέβηκε στην 3η θέση και στο +3 από την Μπαρτσελόνα, αν και με δύο παιχνίδια περισσότερα από τους Καταλανούς.

Ο σκοπός, πολλές φορές, αγιάζει τα μέσα. Και η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί κόντρα στην Κάντιθ να μην έθελξε όπως έκανε πρόσφατα με Μπέτις, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Οσασούνα, αλλά έφτασε στην εντός έδρας νίκη (2-1), συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικές νίκες στη La Liga και ανέβηκε στη 3η θέση και στο +3 σε σχέση με την Μπαρτσελόνα, αν και με δύο αγώνες περισσότερους από τους Μπλαουγκράνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους Ροχιμπλάνκος οι οποίοι, όπως και στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπέτις, προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο σκορ (δεν είχε συμπληρωθεί καλά καλά το τρίτο λεπτό), με πρωταγωνιστή και πάλι τον φορμαρισμένο Ζοάο Φέλιξ.

Ο νεαρός Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Χερεμίας Λεδέσμα, ο οποίος ήθελε να γυρίσει την μπάλα στον Βίκτορ Τσουτ αλλά, αντί γι’ αυτό, την σέρβιρε στον Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει, έχοντας συμμετοχή σε εφτά γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του (πέντε γκολ - δύο ασίστ).

Το γρήγορο γκολ θα έπρεπε να ηρεμήσει την Ατλέτικο και να της επιτρέψει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, κάνοντας παράλληλα και συντήρηση δυνάμεων για την ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την φάση των «16» του Champions League (Τρίτη 15/03, 22:00).

Αντ’ αυτού, όμως, οι Ροχιμπλάνκος πραγματοποίησαν ένα από τα χειρότερα 45λεπτα εδώ και πολύ καιρό, χωρίς να πάρουν ποτέ τον έλεγχο και αφήνοντας την Κάντιθ, μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της, να βγαίνει συχνά - πυκνά στην επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ τον Αλφόνσο Εσπίνο και Άλβαρο Νεγρέδο και, αφού πρώτα ο Ρεϊνίλδο γλίτωσε μέσω VAR μια κόκκινη που ορθά είδε αρχικά για δολοφονικό τάκλιν με τα δύο πόδια στον Ρουμπέν Αλκαράθ, έφτασαν δικαίως στην ισοφάριση, ύστερα από συνδυασμό των δύο προαναφερθέντων.

Ο Εσπίνο έβγαλε σέντρα - λουκούμι στον Νεγρέδο και ο βετεράνος, άλλοτε επιθετικός των Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, μεταξύ άλλων, νίκησε τον Γιάν Όμπλακ με ωραία, διαγώνια κεφαλιά (45’).

Στην ανάπαυλα, ο Ντιέγκο Σιμεόνε έψαξε να πάρει μέτρα η ομάδα του στο γήπεδο και έριξε στο παιχνίδι τον φορμαρισμένο μπακ - χαφ Ρενάν Λόντι αντί του Κόκε, με την Ατλέτικο να αλλάζει άρδην τον ρυθμό.

Παρ’ όλα αυτά, η Κάντιθ ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, σε σουτ του Ιντρίσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Όμπλακ και να υποχρεώνει τον Σλοβένο τερματοφύλακα σε μια δύσκολη απόκρουση (57’).

Μισή ώρα πριν από το φινάλε, ο «Τσόλο» κατέφυγε στους Άνχελ Κορέα και Λουίς Σουάρες, με τον Αργεντινό να έχει παίξει σε ΟΛΑ τα ματς της Ατλέτικο φέτος και να επιστρέφει από τραυματισμό και τον Ουρουγουανό να φτάνει τα 250 παιχνίδια στη La Liga.

Η αγωνιστική εικόνα της Ατλέτικο άρχισε να πέφτει σταδιακά, αλλά την κατάλληλη στιγμή εμφανίστηκε ο Ροντρίγκο Ντε Πολ, ο οποίος με κοντινή προσπάθεια ύστερα από ασθενή απόκρουση του Λεδέσμα σε διαγώνιο σουτ του Κορέα, έδωσε ξανά προβάδισμα στους Ροχιμπλάνκος (68’).

Παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ για δεύτερη φορά, η Κάντιθ δεν το έβαλε κάτω και απείλησε με την ισοφάριση, κάτι βεβαίως που της επέτρεψε η Ατλέτικο με την απάθειά της. Ο Αλκαράθ με σουτ που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ερυθρόλευκης εστίας

Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν, η Ατλέτικο έμεινε με δέκα λόγω (αυστηρής) αποβολής του Χάβι Σεράνο έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο για φάουλ στον Άλεξ Φερνάντεθ (88'), αλλά κράτησε μέχρι το τέλος και πήρε το πολύτιμο «τρίποντο», στην μάχη της τετράδας και της εξόδου στο Champions League.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Γιορέντε, Χιμένες (82’ Φελίπε), Σάβιτς, Ρεϊνίλδο - Ντε Πολ, Κόκε (46’ Ρενάν Λόντι), Ερέρα, Καρασκό (60’ Κορέα) - Ζοάο Φέλιξ (82’ Χάβι Σεράνο), Γκριεζμάν (60’ Λουίς Σουάρες).

Κάντιθ (Σέρχιο Γκονθάλεθ): Λεδέσμα - Ακαπό (86’ Ίθα Καρθελέν), Λουίς Ερνάντεθ, Βίκτορ Τσουστ, Εσπίνο - Σομπρίνο (73’ Άλεξ Φερνάντεθ), Σαν Εμετέριο (73’ Λούκας Πέρεθ), Αλκαράθ, Ιντρίσι - Λοσάνο, Νεγρέδο.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 27 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 63, Σεβίλλη 55, Ατλέτικο Μαδρίτης (28) 51, Μπαρτσελόνα (26) 48, Μπέτις 46, Ρεάλ Σοσιεδάδ 44, Βιγιαρεάλ 42, Αθλέτικ Μπιλμπάο 40.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα