Τσάβι: Παίρνει «σκούπα» για να αναγεννήσει την Μπαρτσελόνα μέσα από τις στάχτες της

Τσάβι: Παίρνει «σκούπα» για να αναγεννήσει την Μπαρτσελόνα μέσα από τις στάχτες της

Κώστας Τόπας
Τσάβι: Παίρνει «σκούπα» για να αναγεννήσει την Μπαρτσελόνα μέσα από τις στάχτες της

bet365

Ο Τσάβι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, προκειμένου να αναγεννήσει ξανά την Μπαρτσελόνα μέσα από τις στάχτες της.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενείται το βράδυ της Κυριακής (23/01, 22:00) από την Αλαβές, η οποία επιδιώκει να αποφύγει τον υποβιβασμό μιας και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη οι - έβδομοι στην κατάταξη - «μπλαουγκράνα» δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι με τίποτα, σε καμία διοργάνωση. Αρχικά έφερε ισοπαλία 1-1 για το πρωτάθλημα απέναντι στη Γρανάδα, στη συνέχεια αποκλείστηκε από το Super Cup Ισπανίας στον ημιτελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη παράταση και μεσοβδόμαδα τέθηκε εκτός Copa Del Rey από την Μπιλμπάο και πάλι στην παράταση.

Βλέποντας την κατρακύλα της ομάδας του, ο Τσάβι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, προκειμένου η Μπαρτσελόνα να σηκώσει και πάλι ανάστημα και να μπει ξανά σε μονοπάτι επιτυχιών. Οπως αναφέρει η «Sport», ο 41χρονος τεχνικός έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με την διοίκηση για το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ.

Απαίτηση του Τσάβι είναι οι Ρικάρντ Πουτς, Σαμουέλ Ουμτιτί, Κλεμάν Λενγκλέ, Αλεχάντρο Μπάλντε, Νέτο και Όσκαρ Μινγκέθα να αποχωρήσουν άμεσα από το ρόστερ των Καταλανών. Φυσικά εκκρεμεί και η αποδέσμευση του Ουσμάν Ντεμπελέ, στον οποίο ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ναι μεν τον υπολόγιζε στα πλάνα του, αλλά η διοίκηση του συλλόγου δεν ήταν σύμφωνη με τις οικονομικές απαιτήσεις του 24χρονου Γάλλου επιθετικού για νέο συμβόλαιο και έτσι αποφάσισαν να ολοκληρώσουν πρόωρα τη συνεργασία τους.

Οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» αποδέχθηκαν τα αιτήματα του Τσάβι και σκοπεύουν να παραχωρήσουν σε κάποια ομαδα τους παραπάνω ποδοσφαιριστές είτε με τη μορφή δανεισμού είτε ως κανονική μεταγραφή, προκειμένου να προλάβουν την τελευταία εβδομάδα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου να ενισχύσουν την ομάδα με 1-2 κινήσεις.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα