Σεβίλλη - Θέλτα 2-2: Η ανατροπή έμεινε μισή και η Ρεάλ... χαμογελά ξανά (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Σεβίλλη - Θέλτα 2-2: Η ανατροπή έμεινε μισή και η Ρεάλ... χαμογελά ξανά (vid)

bet365

Η Σεβίλλη κατάφερε με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (71'-74') να μπει ξαφνικά στη διεκδίκηση της νίκης κόντρα στη Θέλτα (2-2), αλλά η ανατροπή έμεινε μισή και η Ρεάλ εισέπραξε νέο «δώρο» για να αποσπαστεί στο +6 από την κορυφή.

Πάλεψε πολύ για να βρίσκεται μόνη ουσιαστικά στο κυνήγι της Ρεάλ Μαδρίτης. Κι ως ένα σημείο έδειχνε ότι έχει αφήσει τις «αυτοκαταστροφικές» τάσεις του παρελθόντος και πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους. Μέσα σε μία εβδομάδα, όμως, η Σεβίλλη ξέφυγε από την πορεία της, στραβοπάτησε δις και παρά την προσπάθεια για μια εντυπωσιακή ανατροπή κόντρα στη Θέλτα στο τελευταίο εικοσάλεπτο (2-2), το πρόσημο παραμένει αρνητικό και η απόσταση από την πρωτοπόρο Βασίλισσα αντί να μειώνεται, μεγαλώνει ξανά.

Οι Ανδαλουσιανοί προέρχονταν από την ισοπαλία στην έδρα της Βαλένθια, αλλά και τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη «μισητή» Μπέτις στο Κόπα Ντελ Ρέι, πραγματοποιώντας ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα της σεζόν. Η ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα, Θέλτα το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και με ένα τρίλεπτο-«φωτιά» πήρε προβάδισμα δύο γκολ πριν από το ημίχρονο! Ο Τσέρβι έκανε την αρχή στο 37’ και στο 40’ ο κορυφαίος Ισπανός σκόρερ και δημιουργός της La Liga την τελευταία τετραετία, Ιάγο Άσπας, «πάγωσε» το «Σαντσέθ Πιθχουάν» για το 0-2.

Έκτοτε, το σύνολο του Τζουλιέν Λοπετέγκι έψαξε την αντίδραση και την πέτυχε επίσης μέσα σε τρία λεπτά. Ο τρομερός Πάπου Γκόμες σκόραρε με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε στο «Γ» (71’), για να πάρει τη σκυτάλη ο Όλιβερ Τόρες και να ισοφαρίσει στο 74’, σημειώνοντας το πρώτο παιχνίδι που η Σεβίλλη επιστρέφει από εις βάρος της 2-0 στη La Liga μετά από σχεδόν τρία χρόνια (Φεβρουάριος 2019)! Ο ίδιος έχασε και μοναδική ευκαιρία στο 81’ για την ολική ανατροπή, όμως, το σουτ του κατέληξε στο δεξί δοκάρι κι έτσι οι Σεβιγιάνοι πέταξαν ακόμα δύο βαθμούς, δίνοντας την ευκαιρία στη Ρεάλ να απομακρυνθεί στο +6 (49 έναντι 46 αλλά με ματς λιγότερο η Βασίλισσα).

Επιστροφή στις νίκες για τη Βιγιαρεάλ

Μετά από τρεις σερί αποτυχίες, μεταξύ των οποίων κι ο αποκλεισμός από το Κόπα Ντελ Ρέι από τη Σπόρτινγκ Χιχόν της Segunda, η Βιγιαρεάλ συνήλθε κι επέστρεψε στα τρίποντα με στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο. Το Κίτρινο Υποβρύχιο επικράτησε άνετα με 3-0 της Μαγιόρκα, θέτοντας από το πρώτο μέρος τις βάσεις χάρη στο γρήγορο αυτογκόλ του Ρούσο στο 12’ και το γκολ του Τριγέρος στο 34’. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι, το σύνολο του Ουνάι Έμερι κράτησε τον έλεγχο μέχρι το φινάλε και στο 87’ ο Ντάνι Παρέχο πρόσθεσε το… κερασάκι στην τούρτα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (3-0). Προσωρινά 6η η Βιγιαρεάλ με 32 βαθμούς (δύο ματς περισσότερα από Μπαρτσελόνα, Ράγιο), οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη η Μαγιόρκα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα