La Liga: Αντιπρόταση δισεκατομμυρίων από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στη συμφωνία με το CVC

Νίκος Κικίδης
La Liga: Αντιπρόταση δισεκατομμυρίων από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στη συμφωνία με το CVC

bet365

Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο πέρασαν από κοινού στην αντεπίθεση μετά τη συμφωνία της La Liga με το CVC και παρουσίασαν τη δική τους πρόταση για την οικονομική διάσωση του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ανοιχτή επιστολή προς όλες τις υπόλοιπες ισπανικές ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας απέστειλαν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι οποίες τις κάλεσαν ευθέως να αντιτεθούν στη συμφωνία της La liga με το (CVC).

Παρά την έγκριση της εισροής της (ιδιωτικής εταιρείας μετοχών) που θα αποφέρει περί τα 2,7 δις ευρώ συνολικά στα κλαμπ των δυο κατηγοριών, οι τρεις «αποστάτες» δεν πτοήθηκαν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και παρουσίασαν το δικό τους οικονομικό μοντέλο με την ονομασία «Sustainable Project» σαν αντιπρόταση για τη διάσωση του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Θέτοντας προς αμφισβήτηση τις... προθέσεις της CVC Capital Partners, Ρεάλ, Μπάρτσα και Μπιλμπάο έκαναν σαφές πως η δική τους πρόταση είναι 15 φορές χαμηλότερη σε κόστος από εκείνη της αμερικανο - βρετανικής εταιρείας, καθώς οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι θα εξοικονομήσουν περί τα 12,2 δις ευρώ σε βάθος 25ετίας.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι τρεις τους επιχειρούν να σπιλώσουν το deal που έκλεισε η La Liga, καθώς εδώ και αρκετό διάστημα επικρατεί ένας άτυπος πόλεμος μεταξύ των δυο πλευρών.

Το προηγούμενο καλοκαίρι μάλιστα η Ρεάλ είχε εξαπολύσει κατά μέτωπο επίθεση προς το CVC, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα οπορτουνιστικό fund που είχε απορριφθεί από τις διοργανώτριες αρχές των Bundesliga και Serie A.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα