Μπιλμπάο - Βιγιαρεάλ 2-1: Ο Μουνιαΐν την έστειλε στο -4 από την κορυφή! (vid)

Newsroom
Μπιλμπάο - Βιγιαρεάλ 2-1: Ο Μουνιαΐν την έστειλε στο -4 από την κορυφή! (vid)

bet365

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ίκερ Μουνιαΐν στο 77' (έχασε κι ένα ο Μπερενγκέρ στο 82'), η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε της Βιγιαρεάλ και πλησίασε την κορυφή στο -4!

Ο στόχος της Ευρώπης οδηγεί τη φετινή Αθλέτικ. Με σκόρερ τους Ραούλ Γκαρθία και Ίκερ Μουνιαΐν, η Μπιλμπάο πήρε τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ του Βάσκου, Ουνάι Έμερι (2-1) και αναρριχήθηκε στο -4 από την κορυφή (7η), σταθερά σε τροχιά Ευρώπης.

Οι ηγέτες των Λιονταριών μίλησαν στο 14', όταν από ασίστ του Ινιάκι Γουίλιαμς (είχε και δοκάρι στο 12') ο Ραούλ Γκαρθία άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μαρθελίνο. Το Κίτρινο Υποβρύχιο, όμως, απάντησε άμεσα, με τον Κοκλέν να ισοφαρίσει στο 32', έστω κι αν ένα λεπτό οι κάτοχοι του Europa League είχαν υποστεί το σοκ του τραυματισμού του Ζεράρ Μορένο στον αστράγαλο (έγινε αναγκαστική αλλαγή).

Ωστόσο, την υπόθεσε έμελλε να κρίνει ο κάπτεν των γηπεδούχων, Ίκερ Μουνιαΐν, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 77' να σφραγίζει το τρίποντο, που θα μπορούσε να είναι και πιο άνετο στο φινάλε αν ο Μπερενγκέρ είχε πράξει αναλόγως στη δική του ευκαιρία στο 83'.

Ο Χοσέλου «καθάρισε» για την Αλαβές

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για την Αλαβές, η οποία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χοσέλου επικράτησε 2-0 στην έδρα της Κάντιθ. Ο Ισπανός επιθετικός άνοιξε αρχικά το σκορ μόλις στο 6΄ για να βάλει σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους και σφράγισε το τρίποντο στις καθυστερήσεις (90+1΄) με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Απόλυτη ισορροπία στο Έλτσε - Εσπανιόλ

Με πολλά γκολ, θέαμα, αλλά χωρίς χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Έλτσε απέναντι στην Εσπανιόλ, με τις δυο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον πρώην άσο της ΑΕΚ, Λούκας Μπογιέ, όμως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι Καταλανοί έφεραν τα πάνω - κάτω. Αρχικά στο 51΄ο Μορλάνες ισοφάρισε για την Εσπανιόλ και στιγμές αργότερα ο Ραούλ Ντε Τόμας ολοκλήρωσε την ανατροπή (52΄). Τα δυο απανωτά γκολ των Καταλανών σόκαραν την Έλτσε, η οποία όμως όσο κυλούσε ο χρόνος άρχισε να συνέρχεται. Τελικά κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Μπενεντέτο στο 84΄και να πάρει τουλάχιστον τον πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για παραμονή.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα