Καϊζερσλάουτερν - Λεβερκούζεν 0-1: Ξόρκισε και την «κατάρα» του Κυπέλλου και στέφθηκε νταμπλούχος! (vid)

bet365

Μετά από τρεις σερί χαμένους τελικούς Κυπέλλου η σπουδαία Λεβερκούζεν έλυσε κι αυτό το... ξόρκι! Χάρη στο γκολ του Τζάκα και παρ'ότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες για 45 λεπτά, «λύγισε» την Καϊζερσλάουτερν (1-0) και κατέκτησε το πρώτο της νταμπλ.

Αν κάποιος δεν είχε πειστεί για το τέλος της... «Neverkusen», τώρα δεν έχει άλλη επιλογή! Το όνειρο του τρεμπλ μπορεί να γλίστρησε μέσα από τα χέρια της, όμως το ίδιο δεν συνέβη και με το νταμπλ! Η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η απόλυτη «Βασίλισσα» της Γερμανίας φέτος, παρ'ότι αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με αριθμητικό μειονέκτημα (αποβολή Κοσουνού) βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει 1-0 της - αξιέπαινης - Καϊζερσλάουτερν (13η στη β' κατηγορία) και κατέκτησε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της! Το γκολ του Τζάκα ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά και χάρισε στις Ασπιρίνες μόλις το δεύτερό τους Κύπελλο, το πρώτο μετά από 31 χρόνια και τρεις διαδοχικές αποτυχημένες απόπειρες.

Η ομάδα του Αλόνσο ξεπέρασε γρήγορα την «παγωμάρα» της εκκίνησης και επί της ουσίας πήρε κεφάλι στο σκορ με το που πάτησε το πόδι στο γκάζι. Στο 15' ο Βιρτς προειδοποίησε μετά από φανταστικό σόλο και τελείωμα στο οποίο είχε απάντησε ο Κραλ, αλλά ένα λεπτό μετά, η Λεβερκούζεν βρήκε τη λύση. Η μπάλα στρώθηκε στον Τζάκα κάποια μέτρα έξω από την περιοχή και ο Ελβετός μέσος δεν δίστασε στιγμή να εξαπολύσει ένα απίστευτο φαλτσαριστό πλασέ με το οποίο έστειλε την μπάλα στις... αράχνες για το 1-0.

Οι Ασπιρίνες στη συνέχεια επέβαλαν τον ρυθμό τους και πήραν τα ηνία του αγώνα ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα. Στο 26' όμως ο Σικ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά μετά το «τσίμπημα» του Γκριμάλδο πάνω από τον Κραλ. Η Καϊζερσλάουτερν δυσκολευόταν να προβληματίσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας, αλλά στην εκπνοή του πρώτου μέρους φλέρταρε με την ισοφάριση. Στο 44' ο Κοσουνού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό πάτημα στον Τόμιακ, οι Κόκκινοι Διάβολοι εκμεταλλεύτηκαν την ορμή της στιγμής και στις καθυστερήσεις είδαν το διαγώνιο σουτ του Ρασλ μέσα από την περιοχή να περνά ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Αλόνσο πάντως προέταξε την ποιότητά της και καμουφλάρισε με απόλυτη επιτυχία το αριθμητικό της μειονέκτημα, διατηρώντας τον έλεγχο και την κατοχή. Στο 56' ο Στάνισιτς άγγιξε το γκολ αλλά η κεφαλιά του μετά το κόρνερ του Γκριμάλδο έφυγε για λίγο εκτός στόχου. Η Καϊζερσλάουτερν αναγκάστηκε σταδιακά να ρισκάρει και προσπάθησε να πάρει μέτρα, όμως, με εξαίρεση δύο μακρινά σουτ του Ατσέ, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προβλήματα στον Χραντέτσκι. Η Λεβερκούζεν θα μπορούσε να «κλειδώσει» το ματς νωρίτερα αλλά, παρ'ότι δεν το έκανε, ροκάνισε αποτελεσματικά τον χρόνο και έγραψε ακόμα μια «χρυσή» σελίδα στο βιβλίο της φοβερής φετινής της σεζόν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα