Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Με αυτά τα στοιχεία θα το παλέψει (pics & vids)

Θοδωρής Βασίλης
Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Με αυτά τα στοιχεία θα το παλέψει (pics & vids)

bet365

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζεται για τον σπουδαίο αγώνα του τα τελευταία χρόνια κόντρα στον Ολυμπιακό για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και το gazzetta.gr στέκεται στο τι πρέπει να κάνουν οι Ηπειρώτες για να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για πρόκριση.

Η αλήθεια είναι ότι η κλήρωση για άλλη μια φορά δεν χαμογέλασε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτό για να κάνουν το μεγάλο όνειρο πραγματικότητα. Να αποκλείσουν την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και πρωταθλητή Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, στα Γιάννενα είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν μέχρι τέλος και να διεκδικήσουν στον αγωνιστικό χώρο τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν.

Να μην γελιόμαστε η αποστολή των παικτών του Αργύρη Γιαννίκη είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού και ο Ολυμπιακός όπως έδειξε την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Παράλληλα όμως, στα Γιάννενα δεν κρύβουν ότι είναι η ομάδα που δυσκόλεψε περισσότερο από όλους τον Ολυμπιακό στερώντας του βαθμούς στους Ζωσιμάδες, την ώρα που στο Γ. Καραϊσκάκης γνώρισε την ήττα στην τελευταία φάση του αγώνα με εκείνη την κεφαλιά του Χασάν.

Για να μείνει ζωντανό στην μάχη της πρόκρισης, ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να κάνει το ματς της χρονιάς και να έχει όλα αυτά τα στοιχεία που φέτος έχουν αναγκάσει το ποδοσφαιρικό πανελλήνιο να του βγάλει το καπέλο. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο ΠΑΣ.

1) Κίνητρο. Αν βάλουμε τα πράγματα κάτω και δούμε ποιος έχει το μεγάλο κίνητρο, αυτό αδιαμφισβήτητα γέρνει στην πλευρά του ΠΑΣ. Για να μην παρεξηγηθούμε δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα έρθει χαλαρός ή αδιάφορος, αφού και ο ίδιος έχει στόχο να επαναλάβει το νταμπλ. Οι Πειραιώτες όμως δεν θα έχουν αυτό που έχει ο ΠΑΣ. Την δίψα για την διάκριση. Ένα από τα μεγάλα και ανεκπλήρωτα όνειρα τόσο της ομάδας όσο και του κόσμου και της πόλης είναι η συμμετοχή σε έναν τελικό. Την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει βαρεθεί να κερδίζει τρόπαια, στα Γιάννενα επιθυμούν διακαώς κάποια στιγμή το καμάρι της πόλης να γίνει η επόμενη επαρχιακή ομάδα μετά τις Καστοριά, ΑΕΛ, και ΟΦΗ που θα διεκδικήσει και θα κατακτήσει το Κύπελλο. Για τον λόγο αυτό το κίνητρο και η δίψα είναι στοιχεία που τα βρίσκουμε περισσότερο στον ΠΑΣ Γιάννινα.

2) Ατομικά λάθη. Η Λερναία Ύδρα του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα είναι τα ατομικά λάθη. Αν δει κανείς τα παιχνίδια του «Άγιαξ της Ηπείρου» θα καταλάβει ότι η ομάδα θα μπορούσε αυτή την στιγμή να βρίσκεται γιατί όχι ακόμα και στα πλέι οφ αν σκεφτεί πόσους βαθμούς κόστισαν τα ατομικά λάθη όχι μόνο των αμυντικών, αλλά και των μέσων, με τελευταίο παράδειγμα το ματς της Κρήτης που ο ΠΑΣ το έχασε από δικά του λάθη. Στον αυριανό ημιτελικό θα πρέπει όσοι αγωνιστούν να είναι συγκεντρωμένοι στο 100% και να προσπαθήσουν να μην κάνουν ούτε ένα λάθος αφού ο Ολυμπιακός δεν συγχωρεί. Και το είδαμε όλοι την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

3) Λοντίγκιν. Κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο ντεμπούτο του κάτω από τα γκολπόστ του ΠΑΣ αποτέλεσε εγγύηση για την ομάδα του καθαρίζοντας κάθε φάση στον αέρα, αλλά κυρίως βγάζοντας την σιγουριά που έπρεπε στους συμπαίκτες του. Κόντρα στον Ολυμπιακό ο Γιούρι Λοντίγκιν αναμένεται να έχει αρκετή δουλειά και οι αποκρούσεις του θα χρειαστούν στην ομάδα για να μπορέσει να βρίσκεται μέσα στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

4) Τα γκολ των Παμλίδη-Ελευθεριάδη. Καλή η άμυνα, αλλά υπάρχει και η επίθεση. Και σε αυτό τον τομέα ο ΠΑΣ έχει βγάλει λαγούς από το καπέλο του. Κυρίως από την μεσαία γραμμή και τους Παμλίδη κι Ελευθεριάδη. Οι δύο ποδοσφαιριστές με τα γκολ τους έχουν δώσει υπερπολύτιμες βοήθειες όπως είχε γράψει και το gazzetta.gr αναπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα γκολ που δεν είχαν προσφέρει σε ανάλογο βαθμό η γραμμή κρούσης της ομάδας. Οι δυο τους θα χρειαστεί να δείξουν ξανά γιατί φέτος είναι στους πρωταγωνιστές του «Άγιαξ» και να βάλουν δύσκολα στους αμυντικούς του Ολυμπιακού.

5) Να μην αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Καλώς ή κακώς ο ΠΑΣ δεν πρέπει επουδενί να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Ναι μεν είναι ένας αγώνας ειδικών συνθηκών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στα Γιάννενα θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που θα προσεγγίσουν την εν λόγω αναμέτρηση. Αφού με την ίδια φιλοσοφία έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, νίκησε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό αλλά και την ΑΕΚ, ενώ πήρε δύο ισοπαλίες από τον Άρη. Ο Αργύρης Γιαννίκης γνωρίζει καλά ότι τα δύο αυτά ματς μπορεί να αποτελέσουν ένα επιπλέον κατόρθωμα στην καριέρα του δείχνοντας ξανά τι σπουδαία δουλειά έχει κάνει τα δύο αυτά χρόνια στην πόλη των Ιωαννίνων.

Πάντως, ακόμα και αυτά δεν είναι αρκετά για τον ΠΑΣ για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στον τελικό αφού θα πρέπει να κάνει δύο υπερβατικές εμφανίσεις και στους δύο ημιτελικούς για να καταφέρει να γράψει ιστορία. Το αν θα το πετύχει θα φανεί στο γήπεδο, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πρωτίστως να χαρεί και τα δύο αυτά παιχνίδια γιατί έφτασε εδώ με την αξία του και αν το πιστέψει γιατί όχι; Εδώ τα κατάφερε ως ομάδα Β' Εθνικής κόντρα στον Ριβάλντο και τον Τζόρτζεβιτς. Άλλωστε ποιος είπε ότι τα θαύματα γίνονται μόνο μια φορά;

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα