Κάιπερς: Ο διαιτητής του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ είναι εκατομμυριούχος!

Αντώνης Σαούλης
Κάιπερς: Ο διαιτητής του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ είναι εκατομμυριούχος!

bet365

Ο Μπιόρν Κάιπερς, διαιτητής του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, έχει αλυσίδα σουπερμάρκετ και πλέον ανοίγει και κομμωτήρια! Παρακολουθεί τις ομάδες που θα σφυρίξει...

Ενας τελικός Champions League. Δύο τελικοί Europa League. Ενας τελικός Confederations. Το βιογραφικό του είναι τεράστιο. Εχει σφυρίξει 529 αγώνες. Από το 2009 είναι Elite διαιτητής της UEFA. Αν μη τι άλλο ο Μπιόρν Κάιπερς είναι από τους πιο γνωστούς διαιτητές και σήμερα το βράδυ θα σφυρίξει τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ (3-2 υπέρ του Δικέφαλου το πρώτο ματς).

Ο 47χρονος Ολλανδός δεν γινόταν να μην έχει σφυρίξει τις δύο ομάδες. Κάπου θα τις είχε πετύχει. Για κακό του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ο Κάιπερς όχι μόνο τις σφύριξε αλλά ήταν και σε ματς που κρίθηκαν σημαντικές προκρίσεις. Τους «ερυθρόλευκους» στην ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την φάση των «16» του Champions League με τον Ολυμπιακό τελικά να χάνει με 3-0 (είχε νικήσει στο «Καραϊσκάκης» με 2-0). Τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς με την Σάλκε στην Τούμπα που θα έκρινε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά οι Γερμανοί νίκησαν με 3-2 (1-1 το πρώτο ματς) και πέρασαν...

Ποιος είναι όμως ο Μπιόρν Κάιπερς;

Ο μοναδικός εν ενεργεία εκατομμυριούχος διαιτητής!

Τι άλλο επαγγέλεται όμως ο κύριος Κάιπερς; ΟΚ, είναι διαιτητής από... κούνια μιας και ο πατέρας του ήταν ρέφερι. Το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά και ο Μπιόρν ήξερε από μικρός τι θα ήθελε να κάνει όταν θα μεγάλωνε. Σε ηλικία 33 ετών ήταν ήδη μέλος της UEFA και στα 36 του έγινε κι Elite διαιτητής...

Ομως εκτός από τα 500+ ματς που έχει σφυρίξει ο Ολλανδός είναι κι επιχειρηματικό μυαλό. Εχοντας πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων (από το Πανεπιστήμιο του Radboud στο Ναϊμέγκεν) ο Κάιπερς είναι (συν) ιδρυτής των C1000 (αλυσίδα σούπερμαρκετ στην Ολλανδία). Κι όταν λέμε αλυσίδα, αναφερόμαστε σε περισσότερα από 500 σε ολόκληρη την χώρα (όσα και τα ματς που έχει σφυρίξει). Μάλιστα είχε κερδίσει και τον τίτλο του «καταστήματος της χρονιάς» στο διαγωνισμό του Ολντενζάαλ.

Μάλιστα, τα C1000 ήταν κι ένας από τους βασικούς χορηγούς του Μαξ Φερστάπεν, του γνωστού οδηγού της Formula 1 (Ολλανδός κι αυτός βεβαίως, βεβαίως).

Ο Κάιπερς λοιπόν είναι ο μοναδικός εν ενεργεία εκατομμυριούχος διαιτητής. Και φυσικά η δραστηριότητά του είναι ο κύριος λόγος που η περιουσία του αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ! Ετησίως τα δικά του κέρδη από τα σούπερ μάρκετ υπολογίζονται από 2 έως 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ομως δεν είναι μόνο αυτά. Ο Ολλανδός αποφάσισε πως η νέα δραστηριότητά του θα είναι τα κομμωτήρια (έχει ήδη 3)!

«Καλός, αλλά υπερόπτης»

Οσο για τον τομέα που μας ενδιαφέρει; Σε ένα report της Ολλανδικής διαιτησίας που βγήκε στο φως της δημοσιότητας, αναλύουν τον Κάιπερς. Τον θεωρούν καλό αλλά υπερόπτη. Οπως χαρακτηριστικά έγραφαν, «ο Κάιπερς έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του».

Παρακολουθεί τις ομάδες που θα σφυρίξει

Ομως όπως γράφουμε τον θεωρούν καλό διαιτητή. Δεν είναι τυχαίο ότι η UEFA του έχει εμπιστευτεί δύσκολα ματς. Μάλιστα, ο Μπιόρν Κάιπερς παρακολουθεί από πριν τις ομάδες που θα σφυρίξει. Θέλει να γνωρίζει πως αντιδρούν οι παίκτες και πως αγωνίζονται. Πριν τον προημιτελικό του 2012 για παράδειγμα είχε αποφασίσει να μην βρίσκεται πολύ ώρα στον άξονα του γηπέδου γιατί εκεί οι μέσοι της Μπαρτσελόνα πασάρουν πολύ γρήγορα.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα