Όταν ο Κάϊπερς πετσόκοβε τον Ολυμπιακό κι άφηνε τον ΠΑΟΚ με παίκτη παραπάνω

Όταν ο Κάϊπερς πετσόκοβε τον Ολυμπιακό κι άφηνε τον ΠΑΟΚ με παίκτη παραπάνω

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον ορισμό στην αυριανή ρεβάνς Κυπέλλου του Ολλανδού Κάϊπερς από τον Μέλο Περέϊρα.

Μα τι…έκπληξη! Ο Μέλο Περέϊρα έφερε να παίξει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ έναν διαιτητή, τον Ολλανδό Κάϊπερς, που όποτε σφύριξε τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός έχασε!

Να υπενθυμίσω ότι στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2-0) ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ είχε φέρει τον Πορτογάλο Χόρχε Σόουσα, που είχε σφυρίξει το Ολυμπιακός-Μπερ Σέβα 0-0 με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ…Ακόμη στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός (0-0) είχε φέρει τον Σλοβένο Γιούγκ, που είχε σφυρίξει το Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1 με αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ…Ακόμη, για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός της πρώτης αγωνιστικής των πλέϊ οφς, που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας και της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Περέϊρα είχε φέρει τον Σλοβάκο Κρούζλιακ, που είχε σφυρίξει το Ντινάμο Κιέβου-Ολυμπιακός 1-0, με αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ…

Τώρα, για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής φέρνει τον Ολλανδό Κάϊπερς, που είχε σφυρίξει τόσο το Γιουνάϊτεντ-Ολυμπιακός 3-0, με αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ (νίκη 2-0 στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη), όσο και το Σάλκε-Ολυμπιακός 1-0, με αποκλεισμό του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα μου πείτε, «συμπτώσεις». Διαβολεμένες συμπτώσεις, πράγματι…Μπορεί μάλιστα κάποιος να πει ότι και τον ΠΑΟΚ μία φορά τον σφύριξε ο Κάϊπερς κι έχασε κι αυτός, και δη 2-3 από τη Σάλκε εντός έδρας. Βεβαίως, μόνο που υπάρχει μία μεγάλη διαφορά, μία τεράστια διαφορά. Ο Κάϊπερς στο ΠΑΟΚ-Σάλκε (2-3) είχε αφήσει τη Σάλκε με παίκτη λιγότερο από το 64’ λόγω αποβολής κι ενώ το σκορ ήταν 1-1, δηλαδή το ίδιο σκορ με του πρώτου αγώνα, στη Γερμανία. Αντίθετα, ο Κάϊπερς στο Γιουνάϊτεντ-Ολυμπιακός (3-0) είχε παίξει την Μάντσεστερ 100-0 από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Και πέναλτι της έδωσε για το 1-0 και φάουλ σαν πέναλτι έξω από την περιοχή για το 3-0. Και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε βγάλει κίτρινες στον Μανωλά και στον Τσόρι. Στο δε Σάλκε-Ολυμπιακός δεν είχε δώσει πέναλτι υπέρ του Αμπντούν, με το αποτέλεσμα 0-0, ελάχιστα λεπτά πριν το μοναδικό γκολ κι ενώ με διπλό προκρίνονταν ο Ολυμπιακός στη φάση των νοκ άουτ.

Μην λέμε λοιπόν ότι με τον όντως πολύ έμπειρο, 47χρονο άλλωστε, Κάϊπερς έχουν χάσει και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά στο πώς είχε σφυρίξει ο Ολλανδός τον Ολυμπιακό και δη σε δύο παιχνίδια του και τεράστια διαφορά στο πώς είχε σφυρίξει ο Ολλανδός τον ΠΑΟΚ στο μοναδικό παιχνίδι που τον έχει παίξει.

Παρεμπιπτόντως, ένα ερώτημα που μπορεί να προκύψει, είναι γιατί ο Μέλο Περέϊρα ενώ έφερε κι άλλον Ολλανδό ρέφερι, τον Μακέλι, όρισε τον Μακέλι στο Άρης-ΑΕΚ και τον Κάϊπερς στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ κι όχι τον Μακέλι στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και τον Κάϊπερς στο Άρης-ΑΕΚ. Κάνω λάθος; Ο Μακέλι φέτος έχει σφυρίξει έξι ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Και μιλάμε για ματσάρες με φοβερό ενδιαφέρον, όπως Λίβερπουλ-Ατλέτικο 2-2, Ντόρτμουντ-Ίντερ 3-2, Ατλέτικο-Γιουβέντους 2-2. Λεπτομέρεια: ενώ όποτε παίζει τον Ολυμπιακό ο Κάϊπερς ο Ολυμπιακός χάνει, όταν παίζει τον Ολυμπιακό ο Μακέλι τα αποτελέσματα είναι Ολυμπιακός-Ντνίπρο 2-2, Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1, Ριέκα-Ολυμπιακός 0-1, Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3, δηλαδή νορμάλ, ισορροπημένα αποτελέσματα.

Τι είπατε;…

Σύμφωνα με τον χθεσινό ολλανδικό Τύπο, η πρόσκληση των δύο Ολλανδών έγιναν με αίτημα της ΕΠΟ, αλλά και της ΟΥΕΦΑ, με σκοπό ο Κάϊπερς και ο Μακέλι να προετοιμαστούν ενόψει των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ τον Αύγουστο, γιατί έχουν ξεμείνει από παιχνίδια, λόγω της οριστικής διακοπής του ολλανδικού πρωταθλήματος. Πάντοτε κατά την ίδια πηγή, το ίδιο θέλει η ΟΥΕΦΑ και για τον Γάλλο Κλεμάν Τουρπέν, τον οποίο επίσης υπολογίζουν για το Τσάμπιονς Λιγκ και που επίσης δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του για το γαλλικό πρωτάθλημα λόγω της οριστικής διακοπής του. Οπότε, φανταζόμαστε ότι ο Τουρπέν μπορεί να προορίζεται για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που θέλει η εξυγίανση.

Εξυπακούεται ότι αν η ΟΥΕΦΑ όρισε τον Κάϊπερς στον Ολυμπιακό και τον Μακέλι στον Άρη θα έχει η ίδια την ευθύνη... Αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η πρόσκληση αφορούσε τους δύο Ολλανδούς και τους ορισμούς τους έκανε ο Μέλο Περέϊρα…

Παρεμπιπτόντως, πόσο απαράδεκτος ήταν, για μία ακόμη φορά, ο Θεσσαλονικιός επόπτης Δημητριάδης στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, με την υπόδειξη του για οφσάϊντ στον Ελ Αραμπί, στο α΄ ημίχρονο, εκεί που καλύπτονταν ένα μέτρο ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Καλά, τώρα που υπάρχει κι η γραμμή του VAR για το οφσάϊντ, δεν καταλαβαίνουν κάποιοι ότι δεν έχει νόημα στο να δείξουν πόσο αντιOλυμπιακοί είναι; Η, μήπως έχει;…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1275083623004164098

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.