Ανδρούτσος στο Gazzetta: «Γράψαμε ιστορία, επόμενος στόχος να σηκώσουμε το Κύπελλο»

Ανδρουτσος

bet365

Ο Θανάσης Ανδρούτσος πανηγύρισε με τον ΟΦΗ την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και μίλησε στο Gazzetta για το «ραντεβού» της 17ης Μαΐου με αντίπαλο την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Βασίλης Μπαλατσός

Ο ΟΦΗ έκλεισε τη θέση του στον τρίτο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της ιστορίας του! Οι Κρητικοί «κεφαλαιοποίησαν» τη σπουδαία νίκη στην Τρίπολη και σε συνδυασμό με την ισοπαλία με τον Αστέρα AKTOR στο Ηράκλειο πήραν το εισιτήριο για το «ραντεβού» με τον Ολυμπιακό, στις 17 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος εντάχθηκε τον Γενάρη στον Όμιλο, κέρδισε με... συνοπτικές διαδικασίες τη θέση του στα βασικά πλάνα του Μίλαν Ράσταβατς και στα δυο ματς με τους Αρκάδες ήταν τόσο βασικός, όσο και από τους διακριθέντες.

Ο διεθνής Έλληνας χαφ μίλησε στο Gazzetta μετά την ιστορική πρόκριση του ΟΦΗ για τον ερχόμενο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και άνηκε στην μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Μπείτε στο κανάλι του Gazzetta στο Viber για να μην χάνετε το κορυφαίο περιεχόμενο.
gazzetta-viber

«Εξ αρχής είχαμε στόχο τον τελικό»

Θανάση, ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα και οι πρώτες σου σκέψεις μετά το σφύριγμα της λήξης, το οποίο βρήκε τον ΟΦΗ σε τελικό Κυπέλλου μετά από 35 χρόνια;

 

«Τα συναισθήματα μου είναι μαγικά. Γράψαμε ιστορία στον ΟΦΗ. Η ομάδα επέστρεψε σε τελικό μετά από πάρα πολλά χρόνια και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Ήταν ένας στόχος που είχαμε εξ αρχής στο μυαλό μας».

Όπως και στην Τρίπολη, ο κόσμος ώθησε τον ΟΦΗ κόντρα στον Αστέρα και βοήθησε την ομάδα να πάρει την πρόκριση. Τι μήνυμα θέλεις να τους στείλεις;

«Ο κόσμος ήταν ο 12ος παίκτης μας. Είδαμε πόσοι άνθρωποι ήρθαν στην Τρίπολη και πόσοι ήρθαν μια μέρα πριν το ματς στο ξενοδοχείο για να μας εμψυχώσουν. Στη ρεβάνς ήρθαν εδώ και με τη φωνή τους μας βοήθησαν να πετύχουμε το στόχο μας».

«Από την πρώτη στιγμή ένιωσα τον ΟΦΗ σπίτι μου, κόσμος και συμπαίκτες με αγκάλιασαν»

Που πιστεύεις ό,τι κρίθηκε η πρόκριση σε αυτήν τη σειρά παιχνιδιών με τον Αστέρα;

«Πιστεύω, στη συγκέντρωση, στο πάθος και στο ποιος το ήθελε πραγματικά πιο πολύ. Αποδείξαμε ό,τι το θέλαμε εμείς».

Ανδρουτσος

Ήρθες στην ομάδα τον Γενάρη και είσαι μέλος μιας ομάδας που ήδη έχει γραφτεί στην ιστορία του ΟΦΗ ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του τελικού. Πόσο εύκολο για σένα ήταν να ενταχθείς σε αυτό το σύνολο;

«Από την πρώτη στιγμή ένιωσα πως ο ΟΦΗ είναι το σπίτι μου. Τόσο ο κόσμος, όσο και οι συμπαίκτες μου με "αγκάλιασαν" κατευθείαν. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και τώρα ο επόμενος στόχος είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε στον τελικό για να το σηκώσουμε μετά από τόσα χρόνια».

«Στον Ολυμπιακό έχω αδέλφια αλλά ευελπιστώ πως θα σηκώσουμε εμείς το Κύπελλο»

Πόσο ιδιαίτερο είναι για εσένα πως στον τελικό θα αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό;

«Στον Ολυμπιακό έχω πολλούς φίλους και αδέλφια αλλά σε αυτό το παιχνίδι για 90 ή 120 λεπτά θα είμαστε αντίπαλοι. Ευελπιστώ πως στο τέλος θα σηκώσουμε εμείς το Κύπελλο».

Ολυμπιακος

Που αφιερώνεις αυτή τη σπουδαία πρόκριση;

«Σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Στην οικογένεια μου, εννοείται, στον κόσμο εδώ πέρα και στους ανθρώπους που δουλεύουν δίπλα μας αθόρυβα, γιατί το αξίζουν πραγματικά κι αυτοί. Μας βοηθάνε κι έχουμε τα πάντα. Στο τέλος, σε όλους που είμαστε εκεί, στον αγωνιστικό χώρο και παλεύουμε για αυτό».

@Photo credits: eurokinissi, ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα