Μπακασέτας στο Gazzetta: «Προσωπική δικαίωση το Κύπελλο, ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου»

Μπακασέτας στο Gazzetta: «Προσωπική δικαίωση το Κύπελλο, ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου»

bakasetas2

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε στο Gazzetta για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Παναθηναϊκό, τις δυσκολίες που ο ίδιος αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά και τα όσα πρέπει να κάνει αυτός και οι συμπαίκτες του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ένα εξάμηνο πολύ έντονο, γεμάτο «πάνω» και «κάτω», ήταν το τελευταίο για τον Τάσο Μπακασέτα. Ασφαλώς και για τον Παναθηναϊκό, γενικότερα. Αυτό που, όμως, ξέρει καλά ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας είναι από τα δύσκολα να βγαίνει πάντα πιο δυνατός. Πιο έτοιμος για την επόμενη πρόκληση. Έτσι, το φινάλε της σεζόν τον βρίσκει Κυπελλούχο, μα και δικαιωμένο για την επιλογή που έκανε τον Ιανουάριο να επιστρέψει στην Ελλάδα για να φορέσει το τριφύλλι στο στήθος.

Μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου, κόντρα στον Άρη, ο Τάσος Μπακασέτας έκανε στο Gazzetta τον δικό του απολογισμό για την σεζόν που ολοκληρώνεται, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από το Euro 2024.

Ποιο ήταν το στοιχείο που έκρινε τον τελικό;

Θεωρώ ότι σε αυτούς τους αγώνες, αυτό που μετράει είναι ποιος το θέλει περισσότερο. Εμείς δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο. Δεν χάσαμε το μυαλό μας όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Υπήρχε η πίεση και το άγχος του αποτελέσματος, όμως, στο τέλος μίλησε η ψυχή μας και καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο.

Φοβηθήκατε κάποια στιγμή μέσα στο ματς ότι αυτό μπορεί να μην έχει την εξέλιξη που θέλατε;

Όχι, δεν φοβηθήκαμε γιατί και με δέκα παίκτες που μείναμε, ο Άρης είναι μία ομάδα που δεν της είναι γνωστό πως να επιτίθεται. Απέναντι σε εμάς, τουλάχιστον. Στα περισσότερα παιχνίδια έχει έναν τρόπο να προσπαθεί να σταματήσει την δική μας ανάπτυξη. Οπότε, εκείνη την στιγμή δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς φοβήθηκε, απλά ήμασταν ακόμα περισσότερο συγκεντρωμένοι.

Έξι μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που γύρισες στην Ελλάδα και έχεις προλάβει να ζήσεις πολύ διαφορετικές στιγμές. Πώς το έχεις βιώσει αυτό το πρώτο διάστημα της επιστροφής σου;

Κάποια πράγματα δεν μου είχαν λείψει πάρα πολύ, το αντίθετο. Δεν μου αρέσει και δεν είμαι σαν άνθρωπος έτσι, για να επικεντρώνω την προσοχή μου σε αρνητικές καταστάσεις και στιγμές. Η χρονιά κλείνει με τον καλύτερό τρόπο, με ένα Κύπελλο και τώρα πρώτα θα ξεκουραστούμε και μετά θα συγκεντρωθούμε στην επόμενη χρονιά που θα είναι εξίσου δύσκολη.

Ο μεγαλύτερος στόχος ήταν το πρωτάθλημα, όμως, έστω το Κύπελλο, σε κάνει να αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή που έκανες να γυρίσεις στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό;

Δεν ήταν εύκολη επιλογή. Την έκαναν εύκολη οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, που έκαναν τα πάντα για να μου δείξουν πόσο πολύ ήθελαν να με φέρουν στην ομάδα. Εγώ έτσι είμαι ως παίκτης. Όποιος σύλλογος μου δείχνει ότι με θέλει περισσότερο, σε αυτόν θέλω να αγωνίζομαι. Το σημερινό τρόπαιο είναι μία προσωπική δικαίωση, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Σε όσους τελικούς είχα παίξει ως τώρα, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Τουρκία, δεν είχα καταφέρει να κερδίσω. Έτσι, το Κύπελλο είναι μία προσωπική δικαίωση και ένας λόγος να αισθανθώ πιο ανάλαφρος.

Αυτή η χρονιά είχε για σένα τα πάντα. Ξεκίνησε στην Τουρκία, ήρθες στην Ελλάδα με κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά και κάποιες πολύ όμορφες. Μεσολάβησε μία πολύ δύσκολη με την Εθνική. Τι γεύση σου αφήνει η σεζόν στο φινάλε της;

Θεωρώ ότι ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου, από πολλές απόψεις. Έπρεπε να διαχειριστώ πάρα πολλά πράγματα. Ιδιαίτερα αυτό με την Εθνική ήταν μία κατάσταση που δεν ξεπερνιέται. Ήρθε και δεύτερη στραβή, μένοντας εκτός από το πρωτάθλημα. Στον αθλητισμό, όμως και στην ζωή γενικότερα, οφείλεις να παλεύεις συνεχώς, να βελτιώνεσαι και να βλέπεις τι έκανες λάθος. Να ψάχνεσαι εσωτερικά. Είναι, όμως, θετικό το ότι η χρονιά ολοκληρώνεται με την κατάκτηση ενός τροπαίου.

Έχεις αποδείξει, όμως, ποιος είναι ο χαρακτήρας σου και πως ξέρεις να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Αισθάνεσαι πως για μία ακόμα φορά, βγαίνεις πιο δυνατός;

Σίγουρα όσα πέρασα με κάνουν πιο δυνατό. Δεν έχω ξαναπεράσει απογοήτευση, όπως αυτή που βίωσα με την Εθνική ομάδα. Ήταν κάτι που χτιζόταν πολλά χρόνια. Μου έχει στοιχίσει πάρα πολύ και μαζί με την απώλεια του πρωταθλήματος ήταν δύο μαζεμένες αποτυχίες. Και ας μην μου αρέσει η λέξη «αποτυχία». Η οικογένειά μου με έχει μεγαλώσει μαθαίνοντάς με να μην τα παρατάω ποτέ. Οτιδήποτε και αν συμβεί, όσες δυσκολίες και αν υπάρξουν. Από αυτές τις καταστάσεις, έχω μάθει, πως βγαίνεις πιο δυνατός.

Κλείνοντας, σκέφτεσαι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της επόμενης σεζόν;

Είναι χαρά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, είναι απόλαυση. Οπότε, όλοι οι ποδοσφαιριστές τα περιμένουμε. Οφείλουμε, όμως, όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τι κάναμε λάθος, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί και να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο, ώστε του χρόνου να τα καταφέρουμε σε όλους τους τομείς.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα