Ολυμπιακός: Οι σοβαρές ευθύνες του Μίτσελ και τα αδιανόητα λάθη μιας δύσκολης βραδιάς!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι σοβαρές ευθύνες του Μίτσελ και τα αδιανόητα λάθη μιας δύσκολης βραδιάς!

bet365

Ο Ολυμπιακός βίωσε μία κακή και πολύ δύσκολη αγωνιστική βραδιά με την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο όπου παίκτες και προπονητής δεν στάθηκαν στο ύψος τους. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Φιλαδέλφεια και την OPAP Arena έχοντας ως στόχευση να πάρει αποτέλεσμα από την ανεβασμένη, δυνατή και άκρως ανταγωνιστική ΑΕΚ, έχοντας βέβαια και τα γνωστά προβλήματά του όπως με Χάμες, Μπιέλ και Ινμπόμ Χουάνγκ. Σε έναν αγώνα που μπορεί να είχε δοκάρια αλλά γενικά η εικόνα του ήταν ιδιαίτερα κακή και κυρίως στο α' μέρος. Και βέβαια δεν ήταν κακή και πολύ δύσκολη βραδιά μόνο λόγω των παικτών του. Ήταν κακή διότι και ο Μίτσελ βρέθηκε σε τρομερά κακή βραδιά με το κοουτσάρισμά του και με λάθη όπως να ξεκινήσει δεξιός μπακ ο Βρουσάι και όχι μόνο.

Ήταν σίγουρα εκτός από μία πολύ κρύα βραδιά και μία δύσκολη αγωνιστική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Εάν δε εξαιρέσει κανείς τον Γκάρι Ροντρίγκες και τις προσπάθειες των Ροντινέι, Βαλμπουενά και Φορτούνη στο 2ο μέρος δεν έχει να θυμάται και πολλά σε επίπεδο προσώπων από αυτή τη βραδιά. Και είναι ένα 3-0 που σίγουρα ακουμπά και τον προπονητή και τους παίκτες σε επίπεδο ευθυνών σε σχέση με το πως κύλησε αυτή η αναμέτρηση.

Οι δε περισσότεροι / εάν όχι άλλοι παίκτες στα μετόπισθέν του Ολυμπιακού είχαν κάκιστη εικόνα. Εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με παίκτες επιπέδου Ολυμπιακού. Ένα αγωνιστικό πρόσωπο που προκαλεί κάτι παραπάνω από προβληματισμό σε κάθε επίπεδο.

ΣΑΜΑΣΕΚΟΥ1

Ένα 2-0 κυρίως από δικά του απίστευτα σε τέτοιο επίπεδο λάθη, ένα αυτογκόλ από το... πουθενά και το πέναλτι στο τέλος

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακό χάνει με 2-0 χωρίς καλά καλά να καταλάβει το τι συμβαίνει.

Μία άμυνα να είναι αλλού για αλλού, ένα κέντρο με κακή εικόνα και κομβικά και σχεδόν αδιανόητα για τέτοιο επίπεδο λάθη. Στο πρώτο γκολ ο Βρουσάι κάνει κάτι σαν γύρισμα προς τα πίσω για να βγει η φάση του 1-0 και στο 2-0 είναι να απορεί κανείς τι ακριβώς έκανε εκεί χωρίς πίεση ο Σαμασέκου με την κεφαλιά να πηγαίνει στα δίχτυα του Τζολάκη. Το πως έβαλε με κεφαλιά αυτό το αυτογκόλ. Ένα σχεδόν αδιανόητο λάθος.

Διακριθέντα όσο και να ψάχνουμε δεν θα βρούμε σε αυτό το πρώτο 45λεπτο. Κάτι πήγε να κάνει ο Γκάρι Ροντρίγκες με την ταχύτητά του και το δοκάρι του αλλά φευ... Ο Μίτσελ είχε τη δικαιολογία ότι δεν είχε διαθέσιμο τον Χάμες αλλά η επιλογή του να έχει δεξί μπακ - πάλι πειραματική επιλογή - τον Βρουσάι αποδείχθηκε λανθασμένη. Ο Ολυμπιακός ήταν μία ομάδα που δεν μπήκε καθόλου καλά στο γήπεδο με τον κόουτς Μίτσελ να έχει σοβαρές ευθύνες για αυτό.

Ναι έστησε τον Ολυμπιακό σε σχήμα 4-3-3 για πιο σφιχτό κέντρο αλλά ο Μπιέλ δεν είναι εξτρέμ και ο Βρουσάι δεν είναι μπακ. Ήταν αυτό το ματς και μάλιστα εκτός έδρας στην OPAP Arena για τέτοια πειράματα; Η απάντηση είναι όχι. Ο Μίτσελ και οι παίκτες του Ολυμπιακού μας έδειξαν στο πρώτο μέρος πως ήταν σαν να μην έμαθαν το παραμικρό από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Σαν να μην είδαν πως είχε πάει το πρώτο 20λεπτο στην Τούμπα και ότι έπρεπε να λειτουργήσουν αλλιώς. Σαν να μην πήραν ποτέ το μάθημά τους.

Το 2-0 ήταν από μόνο του ένα σκορ να δημιουργήσει συνθήκη για νέα συζήτηση μέσα στον Οργανισμό του Ολυμπιακού και για το τι πρέπει να αλλάξει. Και σίγουρα βάζει για τα καλά και σημαντικές αμφιβολίες σε σχέση με τον Μίτσελ και τον χειρισμό του / κοουτσάρισμά του σε επίπεδο ντέρμπι.

Το 3-0 που ήρθε στο τέλος με το πέναλτι του Ντόι αναγκάζει τον Ολυμπιακό να μπει σε μία νέα διαδικασία αναθεώρησης της χρονιάς του και τι θα χρειαστεί να αλλάξει ξανά. Δεν έχει σημασία το ότι ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος στο β' μέρος. Ένα 3-0 είναι βαρύ σκορ. Και αυτή η βραδιά για τον Ολυμπιακό είναι πιο δύσκολη από ποτέ και μάλλον μας γυρίζει πίσω στο καλοκαίρι και στην επίσης τρομερά δύσκολη ημέρα με τη Μακάμπι Χάιφα. Σε μία ευρωπαϊκή αναμέτρηση που είχε τότε επίσης βαρύ σκορ, το 0-4 στο Φάληρο.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.