Αρης: Οι απίθανοι αποκλεισμοί από το Κύπελλο Ελλάδας τα τέσσερα τελευταία χρόνια (vids)

Αρης: Οι απίθανοι αποκλεισμοί από το Κύπελλο Ελλάδας τα τέσσερα τελευταία χρόνια (vids)

Νότης Χάλαρης
Αρης: Οι απίθανοι αποκλεισμοί από το Κύπελλο Ελλάδας τα τέσσερα τελευταία χρόνια (vids)

bet365

Το Κύπελλο Ελλάδας έχει προσφέρει αρκετές εκπλήξεις όμως ο τρόπος με τον οποίο έχει αποκλειστεί ο Άρης από τον θεσμό τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτελεί μία ξεχωριστή κατηγορία και το Gazzetta σας θυμίζει τι είχε συμβεί σε αυτά τα ματς.

Σε... θρίλερ μετατράπηκε η ρεβάνς του αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού στο Φάληρο άφηνε τα πάντα... ανοιχτά για το ματς του «Κλ. Βικελίδης».

Με το σκορ στο 0-0, οι «κίτρινοι» πίεζαν για ένα γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και θα ανέβαζε τη... θερμοκρασία στις εξέδρες. Στο 82' ο Αντρέας Ντόι «γκρέμισε» τον Γκρέι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα αλλά και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού, αφήνοντας την ομάδα με δέκα παίκτες.

Ο έμπειρος φορ πήρε την μπάλα, την έστησε απέναντι στον Τζολάκη αλλά ο Έλληνας πορτιέρε τον νίκησε κατά κράτος, κρατώντας το μηδέν και στο 88', ο Ελ Αραμπί απλώς κλείδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά κάνοντας το τελικό 1-0. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο πρώτος αποκλεισμός του Άρη που έρχεται με αυτό τον τρόπο από το Κύπελλο Ελλάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το Gazzetta σας θυμίζει πως έχει βρεθεί εκτός θεσμού η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από το... σοκ κόντρα στον Εργοτέλη. Το «θρίλερ» με την ΑΕΚ, ο Μπουχαλάκης και η Λαμία.

2018/19: Το «σοκ» κόντρα στον Εργότελη

Στην τελευταία χρονιά των ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδας, ο Άρης έγινε η μεγάλη έκπληξη με μένει εκτός συνέχειας και μάλιστα με απίθανο τρόπο. Συγκεκριμένα κόντρα σε ΠΑΟΚ, Αήττητο Σπανών και Εργοτέλη, ο Άρης έπαιζε μέχρι τελευταία στιγμή το θέμα της πρόκρισης (οι δύο πρώτοι προκρίνονταν). Ισοπαλία κόντρα στον Δικέφαλο, νίκη με την ομάδα των Σπατών και όλα θα κρινόντουσαν στην τελευταία αγωνιστική με τον Εργοτέλη.

Μόνο με ήττα έμενε εκτός η ομάδα της Θεσσαλονίκης και με ένα απίστευτο ρεσιτάλ σε εννιά αγωνιστικά λεπτά (44'-53'), ο Εργοτέλης σόκαρε τους πάντες μπαίνοντας μπροστά στο σκορ με 3-0 (!). Ο Άρης απλά αντέδρασε με τα δύο γκολ του Ντιγκινί αλλά δεν μπόρεσε να πάρει αποτέλεσμα-πρόκριση, μένοντας στην 3η θέση και τους Κρητικούς να προκρίνονται στην επόμενη φάση.

2019/20: Το... θρίλερ με ΑΕΚ

*Πρώτο ματς: ΑΕΚ-Άρης 2-1

Μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα, ο Άρης ήθελε απλώς ένα γκολ κόντρα στην ΑΕΚ για να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2019/20. Με τον κορωνοϊό να έχει αλλάξει τα πάντα στον χώρο του ποδοσφαίρου (και όχι μόνο), οι δύο ομάδες πρόσφεραν μία δωρεάν... διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι άνοιξε το σκορ στο 57', βάζοντας φωτιά στο θέμα της πρόκρισης και ο Νικολά Ντιγκινί έκανε το 2-0 στο 90+3', δείχνοντας πως σφραγίστηκε η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όμως ο Μάρκο Λιβάγια είχε διαφορετική άποψη καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα, με δύο προσπάθειες κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα, να κάνει το 2-1 και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, γεμίζοντας με ψυχρολουσία τους παίκτες του Άρη. Στον έξτρα χρόνο ο Κροάτης επιθετικός βρήκε και δεύτερο τέρμα στο 102' και χάρισε την πρόκριση στην Ένωση, αφήνοντας τους «κίτρινους» εκτός τελικού.

2020/21: Το «καμουφλάρισμα» του Μπουχαλάκη

*Πρώτο ματς: Ολυμπιακός-Άρης 2-1

Για ακόμη μία χρονιά, ο Άρης έχει καταφέρει να πάει στο «Κλ. Βικελίδης» με ένα σκορ που μπορεί να ανατραπεί, μετά το 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του θεσμού. Οι «κίτρινοι» μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, πίεσαν και εν τέλει στο 55' εκμεταλλεύτηκαν το ροτέισον του Πέδρο Μαρτίνς, ανοίγοντας το σκορ με τον Μπρούνο Γκάμα ο οποίος ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Το 1-0 έμενε σταθερά υπέρ των γηπεδούχων μέχρι το 87ο λεπτό, όταν είδαμε την πιο... περίεργη κίνηση ποδοσφαιριστή με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Σε μία ανύποπτη φάση, ο Έλληνας χαφ «κρύφτηκε» στο δοκάρι και ο Κουέστα δεν πρόσεξε πίσω από την πλάτη ότι υπήρχε ο έμπειρος μέσος, άφησε την μπάλα, πήρε φόρα και ο διεθνή ποδοσφαιριστής έτρεξε, την έκλεψε και με πλασέ έκανε το 1-1, χαρίζοντας την πρόκριση στον Ολυμπιακό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο μία... επική στιγμή.

2021/22: Το κάζο με υπογραφή των Τζανετόπουλου και Σαράνοφ...

*Πρώτο ματς: Άρης-Λαμία 0-0

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια, αυτή τη φορά ο Άρης ήταν η ομάδα με την πλάτη στον... τοίχο, καθώς είχε λήξει χωρίς σκορ το πρώτο ματς με τη Λαμία στη Θεσσαλονίκη. Στη ρεβάνς το σύνολο του Άκη Μάντζιου μπήκε με σκοπό να βρει πρώτο δίχτυα και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού για τη σεζόν 2021/22. Ωστόσο οι οιωνοί δεν ήταν από την αρχή υπέρ των «κιτρίνων» καθώς ο Σαράνοφ είδε τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι στο 16'.

Το ματς έληξε χωρίς γκολ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση. Εκεί ήρθε η... ψυχρολούσια όταν ο Προβυδάκης βρήκε τον Τζανετόπουλο στο 118' και ο έμπειρος στόπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιαμπάνη για το 1-0 (!). Παρά τα δεδομένα, ο Άρης βρήκε τρόπο να αντίδραση και στην τελευταία φάση του ματς, βρήκε το πέναλτι και ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Σαράνοφ ήταν ξανά... παρών και με απόκρουση έστειλε τους Λαμιώτες στα ημιτελικά, αφήνοντας εκτός τον Άρη.

2022/23: Μπλόκαρε στο... τείχος του Τζολάκη

*Πρώτο ματς: Ολυμπιακός-Άρης 1-0

Το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας άφηνε και πάλι ανοιχτά τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο βρήκε μπροστά τον Κωνσταντίνο Τζολάκη ο οποίος είχε συνολικά οκτώ καίριες επεμβάσεις απέναντι στους παίκτες των «κιτρίνων».

Η μεγάλη στιγμή όμως ήρθε στα τελευταία λεπτά, όπου ο Άρης πρόσθεσε ακόμα έναν αποκλεισμό σε αυτή την κατηγορία. Στο 82' ο Ντόι ανέτρεψε τον Γκρέι μέσα στην περιοχή, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο έμπειρος φορ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι. Ο Τζολάκης έδειξε το ταλέντο του και κράτησε το μηδέν στην εστία για να έρθει ο Ελ Αραμπί στο 88' και να κάνει το 1-0, κλειδώνοντας την πρόκριση των «ερυθρολεύκων».

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα