Ολυμπιακός: Μία πρόκριση χαρακτήρα, που δεν κρύβει τα προβλήματα…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ολυμπιακός: Μία πρόκριση χαρακτήρα, που δεν κρύβει τα προβλήματα…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Ολυμπιακό που είχε μόνο χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να βελτιωθεί πολύ για τα ντέρμπι που έρχονται...

Η χρονιά του Ολυμπιακού θα κριθεί στα ντέρμπι. Στα ντέρμπι στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι και το Κύπελλο με την ΑΕΚ, την οποία θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια. Μέχρι τότε έχει ακόμη λίγο χρόνο για να βελτιωθεί.

Ο Μίτσελ τον έχει σουλουπώσει μεν και αυτό είναι εμφανές, αλλά ακόμη ομάδα απαιτήσεων δεν τον έχει κάνει... Ο Ισπανός έχει τακτοποιήσει το χάος του Σεπτεμβρίου είναι αλήθεια, αλλά αυτό έχει συμβεί αρκετές εβδομάδες τώρα. Ο Ολυμπιακός πλέον είναι ομάδα, μετά την τακτοποίηση εννοώ, αλλά από την άλλη είναι μία ομάδα με πολλά προβλήματα τα οποία δεν λύνει σε καμία περίπτωση από ματς σε ματς. Για να μην χάσει στο «Κλ.Βικελίδης» χρειάστηκε μία σπουδαία βραδιά του Τζολάκη, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός όμως σε αντίθεση με τον τερματοφύλακά του δεν ήταν για μία ακόμη φορά πειστικός. Και αυτή τη φορά δεν υπήρχε η δικαιολογία του πρώτου αγώνα με τον Αρη, στον οποίο όντως είχε χρησιμοποιήσει πάρα πολλούς αναπληρωματικούς παίκτες. Τώρα σε γενικές γραμμές ήταν η βασική ομάδα με δύο τρεις αλλαγές, η μία εκ των οποίων ήταν ο κορυφαίος Τζολάκης.

Ο Ολυμπιακός ούτε καλά αμύνθηκε, ούτε καλά επιτέθηκε. Χρειάστηκε το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού για να βγάλει μία κόντρα της προκοπής και να σκοράρει, ενώ οι προϋποθέσεις για να το κάνει υπήρχαν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους, έπαιξε σε αυτούς, έτρεξε σε αυτούς, αλλά ουσία μηδέν. Πάντα κάτι συνέβαινε και η τελική πάσα δεν περνούσε, δεν ήταν καλή, ο δημιουργός αργούσε, ο υποψήφιος εκτελεστής δεν έφευγε γρήγορα στην αντεπίθεση για να γίνει διαθέσιμος, κ.ο.κ.

Την ίδια ώρα ο Αρης πίεζε όλο και περισσότερο, έμπαινε στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά έχει τα δικά του μεγάλα προβλήματα που δεν του επέτρεψαν σε ένα ακόμη ντέρμπι (έκτο φετινό) να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή εμφάνισή του, από όλες τις άλλες μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος θα είχε δεχθεί σίγουρα γκολ. Η αποτελεσματικότητα για μία ακόμη φορά ήταν εκεί για τον Ολυμπιακό, αλλά η βελτίωση απουσιάζει κι’ αν δεν έρθει σύντομα, τότε στα ντέρμπι με τους υπόλοιπους (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό), κάνω την εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός θα υποφέρει…

Οσο για τον Αρη; Υποφέρει μονίμως την εφετινή σεζόν. Αδικούν τον εαυτό τους οι παίκτες του. Για μία ακόμη φορά δεν πήραν ένα ντέρμπι γιατί δεν ευστόχησαν σε πέναλτι, όπως είχε συμβεί και στο 0-0 στο ίδιο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Για μία ακόμη φορά δεν πήραν κάτι από τον κόπο τους. Και επειδή δεν είναι τυχαίο να μην έχεις σκοράρει στα έξι από τα επτά φετινά ντέρμπι, νομίζω ότι πέρα από ζήτημα ποιότητας στο γκολ που υπάρχει, είναι φανερό ότι υπάρχει και ζήτημα ψυχολογίας. Οι παίκτες του Αρη στα δύσκολα μέχρι τώρα λυγίζουν μονίμως. Δεν θα βάλουν ένα πέναλτι, θα δεχτούν ένα γκολ στις καθυστερήσεις, θα κάνουν ένα σοβαρό λάθος, θα γίνει τέλος πάντων ό,τι… χρειαστεί για να χάσουν ή να μην νικήσουν. Στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό ακόμη και μετά το χαμένο πέναλτι έχουν δέκα λεπτά (με τις καθυστερήσεις) και παραπάνω παίκτη για να βρουν ένα γκολ και να στείλουν το ματς στην παράταση. Τελικά το δέχονται κιόλας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.