Λαμία - Καλλιθέα 1-1: Όλα στο φινάλε, όλα ανοιχτά! (vids)

Νότης Χάλαρης

bet365

Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγιναν όλα και έμειναν ανοιχτοί λογαριασμοί για Λαμία και Καλλιθέα (1-1)! Με ενέργεια του Ντεμέτριους βγαλμένη από τα «best of του Μουντιάλ» και γκολ του Λουκίνα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 80' (είχαν και δοκάρι στο 94'), οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μπεχαράνο στο 88' και πλέον το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος θα κριθεί στο «Ελ Πάσο».

Η Λαμία... γλύτωσε το κάζο στο 88' όταν ο Μπεχαράνο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1 κόντρα στην Καλλιθέα, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς στο «Ελ Πάσο», στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας.

Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε ρηχά... νερά, με τη Λαμία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να γίνει ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία της Καλλίθεας. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν χώρους για αντεπιθέσεις στον κενό χώρο.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήρθε στο 13ο λεπτό, όταν ο Γιακουμάκης βρήκε χώρο, έκανε το σουτ αλλά ο Πάντος το απέκρουσε με δυσκολία. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Μανούσου να γίνει απειλητικός, όταν έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή αλλά είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το αντίπαλο δοκάρι.

Στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι να ολοκληρωθούν τα 45 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να λήξει στο «λευκό» 0-0. Στην επανάληψη η Καλλιθέα ήταν καλύτερη και είχε δύο καλές ευκαιρίες μέσα σε τρία λεπτά. Αρχικά ο Νίλι έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γκαραβέλη.

Ροντέο στο φινάλε!

Ο Έλληνας πορτιέρε ήταν ο άνθρωπος που μάζεψε την μπάλα σε σουτ που έγινε έξω από την περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να είναι εμφανώς πιο ανεβασμένοι στο δεύτερο μέρος. Βέβαια, όπως και η Λαμία στο πρώτο μέρος, δεν καταφέρουν να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Μέχρι τα τελευταία λεπτά το παιχνίδι δεν είχε μεγάλο ρυθμό, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Τελικά στο 80ο λεπτό χρειάστηκε μία απίστευτη ενέργεια του Ντεμέτριους, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε, έδωσε έτοιμο γκολ στον Λουκίνα και εκείνος με πλασέ έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Και όμως η Λαμία κατάφερε να βρει τον δρόμο προς την ισοφάριση, όταν στο 88', ο Μπεχαράνο εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σλίβκα και με κεφαλιά έκανε το 1-1 για τους γηπεδούχους. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Κυνηγόπουλος θα μπορούσε να έχει προσφέρει μία ιστορική νίκη στους φιλοξενούμενους αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια πήγε παράλληλα στη γραμμή, χωρίς να την περάσει.

Έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, με αποτέλεσμα όλα να μένουν ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς στην Καλλιθέα για τη φάση των «16» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης, Σιμόν (84′ Προβυδάκης), Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ (62′ Μποάκι), Νούνιες, Τζανδάρης (61′ Σλίβκα), Ντε Βινσέντι,Γιακουμάκης (46′ Μπεχαράνο), Τσιλούλης (61′ Σαραμαντάς), Μανούσος

Καλλιθέα (Γιώργος Σίμος): Πάντος, Μανθάτης, Καινούργιος (70′ Βασιλούδης), Ευαγγέλου, Κολτσίδας, Σαντάνα (54′ Μπουλούλης), Νίλι, Τσιντώνης (89′ Χατζιδίμπας), Κωστανάσιος (71′ Λουκίνας), Ντεμέτριους (89′ Λάσκαρης), Κυνηγόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα