Αλμωπός Αριδαίας – Λαμία 0-2: Προβυδάκης και Μαρμεντίνι «σφράγισαν» την πρόκριση (vids)

Newsroom
Αλμωπός Αριδαίας – Λαμία 0-2: Προβυδάκης και Μαρμεντίνι «σφράγισαν» την πρόκριση (vids)

bet365

Η Λαμία πέρασε νικηφόρα από τα Γιαννιτσά, επικρατώντας με τα γκολ των Προβυδάκη (26') και Μαρμεντίνι (60') του Αλμωπού Αριδαίας με 0-2 και «τσεκάροντας» το εισιτήριο για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας έφυγε από τα Γιαννιτσά η Λαμία επικρατώντας με 0-2 του Αμωπού Αριδαίας. Το ματς έλαβε χώρα στη Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών καθώς στην έδρα του Αλμωπού γίνονται εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα. Η εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη στο 26' άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για την ομάδα του Τζανλούκα Φέστα, με τον Μαρμεντίνι στο 60' να γράφει το τελικό 0-2.

Ο Φέστα παρέταξε με τον Γκαραβέλη στην εστία, τους Προβυδάκη, Τζανετόπουλο, Μπενίτες και Σαραμαντά από τα δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, τους Σλίβκα και Νούνιες στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τους Ακσόφσκι, Ρόμανιτς και Μαρμεντίνι πίσω από τον προωθημένο Γιακουμάκη.

Η Λαμία επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της από το ξεκίνημα έχοντας το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους. Η πρώτη απειλή των παικτών του Φέστα ήρθε στο 11' με κεφαλιά του Μπενίτες που πέρασε άουτ και στο 26' η Λαμία πήρε το προβάδισμα με ένα εξαιρετικό γκολ από τον Προβυδάκη. Ο δεξιός μπακ της Λαμίας εκτέλεσε με πολλά φάλτσα το φάουλ από πλάγια θέση και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού νίκησε τον Ντόκιτς που όσο και αν προσπάθησε δεν μπορούσε να γλιτώσει το 0-1.

Ο Αλμωπός πλησίασε τα καρέ της Λαμίας επικίνδυνα στο 38' με τον Μπενίτες να απομακρύνει καθοριστικά προ του Γιουκούδη μέσα στη μικρή περιοχή και πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά το πλασέ του Νούνιες πέρασε μόλις άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Αλμωπός Αριδαίας βρήκε δίχτυα από γύρισμα του Γιαλαμούδη, ωστόσο είχε σηκωθεί η σημαία του βοηθού στην αρχή της φάσης για οφσάιντ με αποτέλεσμα το γκολ να μην μετρήσει.

Η Λαμία «κλείδωσε» ουσιαστικά την πρόκριση ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Γιακουμάκης με μια παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Νούνιες από την άλλη πλευρά, ο τελευταίος τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Μαρμεντίνι και αυτός με ένα δυνατό πλασέ νίκησε τον Ντόκιτς για το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:

Αλμωπός Αριδαίας (Γιώργος Τυριακίδης): Ντόκιτς, Παρασκευάς, Σέχου, Τσιμπούκας, Γιαλαμούδης (71' Μανωλάκης), Έππας (65' Κέρθι), Πέλκας (83' Τσίπουρας), Κολλαρας, Πόποβιτς (65' Παπαδόπουλος), Γιουκούδης, Πέττας

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Νούνιες (82' Μπάμπης), Γιακουμάκης, Σλίβκα (70' Μανούσος), Μαρμεντίνι (82' Τσούκαλος), Μπεντίτες, Ασκόφσκι (59' Μπεχαράνο), Ρόμανιτς (82' Καραμάνος)

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα