Η ευλογιά των πιθήκων είναι εδώ, χρόνια τώρα

Η ευλογιά των πιθήκων είναι εδώ, χρόνια τώρα

bet365

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, γράφει για την ποδοσφαιρική πανδημία που υπάρχει εδώ και χρόνια στη χώρα μας.

Σάββατο βράδυ πέφτουν δακρυγόνα, τσιμέντα πέτρες, βαρελότα, ίσως και μολότοφ (κάπου το χάνουμε ανάμεσα σε ήχο και εικόνα αν τελικά άναψαν τα πυρομαχικά ή όχι). Όλες οι «αρχές» του ποδοσφαίρου παρακαλάνε τον ξένο διαιτητή να γίνει το ματς κανονικά γιατί «Ελλάδα είμαστε πέφτει και κάνα μπινελίκι και καμιά σφαλιάρα παραπάνω κύριε Λαόθ μου. Δεν τα ξέρετε;»

Με μισή καρδιά και αυτός το ξεκινάει, να ξεμπερδεύει με τους ούγκανους που έχει μπλέξει και πεπεισμένος, από τη μια πως ό,τι και να γίνει στο τέλος θα τα ακούσει και από την άλλη πως την επόμενη μέρα στην πατρίδα του, πλέον, θα το έχει ξεχάσει και θα έχει γίνει κάτι χιλιάρικα ευρώ πιο εύπορος. Άλλωστε είναι σαφές σε όλη την σοβαρή ποδοσφαιρική Ευρώπη πως ό,τι και να γίνεται στην Ελλάδα δεν είναι για κουβέντα υψηλού επιπέδου.

Το ματς αρχίζει με τα χίλια ζόρια, διακόπτεται, γίνεται ημίχρονο λίγο μετά τη διακοπή για να ξεκουραστούν αυτοί που δεν κουράστηκαν, οι παίκτες έχουν κάνει περισσότερα χιλιόμετρα στην προθέρμανση και το πήγαινε - έλα στα αποδυτήρια και, ω του θαύματος, τελειώνει, κάνα τρίωρο μετά. Κάνουμε όλοι τον σταυρό μας μεγαλοπρεπώς που δεν φάγαμε πρωινό στο γραφείο περιμένοντας το φινάλε, όπως και αυτοί που πήγαν στο ΟΑΚΑ με το μετρό και παραλίγο να επιστρέψουν με τα πόδια.

Γίνεται και μια απονομή οργανωτικά στημένη σαν τη καλύβα του καραγκιόζη με…

1. Διάφορους άσχετους να κουτουλάνε σχεδόν με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που πήγαν να παραλάβουν τα μετάλλια τους,

2. Τον αντιπρόεδρο του Δικέφαλου να ανεβαίνει στον ίδιο χώρο συνοδεία γυμνασμένων κυρίων και να μην το λες και παράλογο τελικά με αυτή την πολεμική ατμόσφαιρα.

3. Τον Λαόθ να φεύγει ξινισμένος με παράγοντα την ΕΠΟ να τον σταματάει για το… κονέ και τον Ισπανό να έχει ύφος: «Τι είναι ετούτος πάλι;»

4. Και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου (ποιον;) να… αρνείται να ξεκολλήσει το κύπελλο από τα χέρια και να το δώσει στους παίκτες του Παναθηναϊκού, γιατί ήθελε να το…σηκώσει ο ίδιος! Μέχρι που του έδωσε μια διακριτική αγκωνιά ο Κουρμπέλης και τον έστειλε στο παρασκήνιο.

Μόνο σε ιταλική κωμωδία όλα αυτά μαζί.

Σήμερα Δευτέρα μετράμε ζημιές στο ΟΑΚΑ και ανακοινώσεις του ηττημένου. Αν αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός θα είχαμε από την πλευρά του. Είναι δεδομένο! Πιθανότατα δεν είναι σε όλα λάθος ο ΠΑΟΚ σε αυτά που καταγγέλλει. Το να φτάσουμε στο συμπέρασμα βέβαια ότι φταίει ο Λαόθ γιατί υπήρξε βιαιοπραγία από τα ΜΑΤ εις βάρος στελεχών του στα αποδυτήρια εν τέλει μπορεί και να ακυρώνει και όλα όσα υποστηρίζει. Τελευταία οι συγκεκριμένες μονάδες με το ζόρι ακούν τον επικεφαλής τους, οπότε κομμάτι δύσκολο να βρήκε τρόπο να τους κουλαντρίσει ένας Ισπανός διαιτητής. Αν ναι βέβαια, θα ήταν καλό να τον πάρει ένα τηλέφωνο και ο κ. Θεοδωρικάκος. Και παραμένει το ερώτημα γιατί οποιοσδήποτε παράγοντας, οποιασδήποτε ομάδας να πάει στα αποδυτήρια των διαιτητών. Θα έκανε το ίδιο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι;

Στο τέλος της σεζόν, για να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας , τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε φέτος στο πέριξ του γηπέδου σκέλος του ποδοσφαίρου και ούτε θα αλλάξουν ποτέ. Ένα πολύ ισχυρό κομμάτι των οπαδών θα διαπλέκεται πάντα με την ηγεσία των ΠΑΕ πάνω ή κάτω από τραπέζι και, ό,τι και αν κάνει, μόνο έμμεσα μια φορά στις τόσες (και για τα μάτια του κόσμου) θα βγαίνει καμία (και καλά) αυστηρή ανακοίνωση. Οι νταβαντζήδες της εξέδρας θα κάνουν πάντα ό,τι θέλουν, ισχυρά προστατευμένοι όπως φαίνεται, η μάζα των φιλάθλων θα κλαίει με μαύρο δάκρυ από τα χημικά, οι ανακοινώσεις θα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», εμείς θα γράφουμε καταγγελτικά, πύρινα άρθρα και του… χρόνου πάλι.

Δεν ξέρω αν εσείς ανησυχείτε για την ευλογιά των πιθήκων, αλλά είναι σαφές ότι στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και χρόνια και έχει εξελιχθεί σε ποδοσφαιρική πανδημία.

ΥΓ: Πώς να τα θυμάμαι όλα;;; Το tweet: «Απλά να θυμίσω ότι στον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στον Βόλο το 2017, για περιορισμένα επεισόδια, τα κανάλια έβριζαν τον υπουργό επί μια εβδομάδα...» του τότε υπουργού Νίκου Τόσκα είναι από αυτά που μπαίνουν στα extra bonus στο τέλος των ταινιών για να γελάμε ακόμα λίγο.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης βρίσκεται στην αθλητική δημοσιογραφία από το 1984, επί σειρά ετών συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης σε αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες, ραδιοφωνικός παραγωγός (εντός και εκτός αθλητικών) από το 1989 και...υπήρετης του digital και των αθλητικών sites από τις αρχές των... '00s στα πρώτα τους βήματα. Αρθρογράφος και podcaster πλέον του κορυφαίου αθλητικού μέσου της χώρας που τον φιλοξενεί (και τον...ανέχεται) από το 2020.