Τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι

bet365

O Γιάννης Σερέτης γράφει για τα πολλά λόγια που άρχισαν ήδη από τους παράγοντες της ΕΠΟ ενόψει του τελικού Κυπέλλου, τη μεγάλη ευκαιρία για μια ωραία αρχή και αυτούς που εργάζονται χωρίς να... μιλούν.

Δεν πέρασε ούτε μία μέρα... Την Τετάρτη αναδείχθηκε το ζευγάρι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, από την επόμενη κιόλας μέρα άρχισαν οι δηλώσεις από τους παράγοντες της ΕΠΟ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς!

Οι παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας η οποία διοργανώνει μπαράζ Superleague 2 (Λεβαδειακός – Βέροια) με τον καινούριο κανονισμό του εκτός έδρας γκολ (δεν μετρά «διπλό» δηλαδή) και μετά από μία εβδομάδα μπαράζ μεταξύ του 13ου της Superleague 1 εναντίον του ηττημένου (ας πούμε Λαμία – Λεβαδειακός στο «el vlachico» που λεν' μερικοί) με τον παλιό κανονισμό (δηλαδή θα μετρά το εκτός έδρας γκολ στα νοκ άουτ)! Αυτής της ομοσπονδίας τα στελέχη, ορισμένοι εκ των οποίων ενδεχομένως δεν θα βρίσκονται στο ΔΣ μετά τον Ιούνιο, χωρίς να έχει γίνει ούτε μία επί της ουσίας σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία και την Αστυνομία, άρχισαν να μιλούν. Για events, για γιορτή, για πολλά...

O VAR και τα «ανδραγαθήματα» του παρελθόντος

Απολύτως κατανοητή η ανάγκη της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ, στην οποία θα αλλάξουν πάρα πολλά από τον Ιούνιο και έπειτα, να επενδύσουν σε μια όμορφη ποδοσφαιρική εικόνα από το τελευταίο ματς της σεζόν. Οχι για... ωφελιμιστικούς λόγους, αλλά για να έχει «κάτι» να λέει η ΕΠΟ ότι έκανε σωστά, συγκριτικά με παλαιότερα χρόνια στα οποία τα μάτια μας έχουν δει και τ' αυτιά μας έχουν ακούσει απίστευτα σε τελικούς Κυπέλλου.

Ομως οι παράγοντες μιας ομοσπονδίας η οποία τέλη Απριλίου δεν γνωρίζει καν πού θα μετεγκατασταθεί για την επόμενη σεζόν (που αρχίζει στις 20 Αυγούστου...) το μεγαλύτερο δώρο UEFA – Kυβέρνησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή το VAR center το οποίο «φεύγει» από το Μαρούσι, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο τους όταν αναφέρονται στον τελικό Κυπέλλου.

Ειδικά δεδομένου ότι μιλάμε για μια ομοσπονδία που δεν μπόρεσε να διοργανώσει «ήρεμο» τελικό ακόμα κι όταν βρίσκονταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ 500 οπαδοί κάθε αντιπάλου, για να μην θυμηθούμε το παγκοσμίου βεληνεκούς ρεζιλίκι στον τελικό του Πανθεσσαλικού, το ΑΕΚ – Ατρόμητος κι άλλα πολλά.

Τζάμπα είναι οι δηλώσεις για 40.000 - 50.000 οπαδούς

Ο ένας βγαίνει τη μια μέρα και μιλά για 40.000 οπαδούς. Ο άλλος βγαίνει την επόμενη και μιλάει για 50.000 οπαδούς. Τζάμπα είναι, άλλωστε, οι δηλώσεις. Επειδή, όμως, ειδικά αυτός ο τελικός Κυπέλλου, ο πρώτος μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλκη Καμπανού, δεν είναι για... δηλώσεις, καλύτερα να το... κόψουν τώρα, που είναι νωρίς. Ας συνεργαστεί όσο το δυνατόν πιο στενά η ΕΠΟ με τις ομάδες, τα Υπουργεία και την Αστυνομία κι ας αφήσουν στην άκρη τις δηλώσεις για... events. Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη στην ομοσπονδία που μπορούν να φέρουν εις πέρας το σκέλος της σκληρής εργασίας που απαιτείται μέχρι την 21η Μαϊου. Στελέχη τα οποία (ασφαλώς) εργάζονται «βουβά», δεν βγαίνουν να μιλήσουν για το πόσο σύνθετη είναι δυστυχώς στην Ελλάδα η διοργάνωση ενός τελικού Κυπέλλου όταν αντίπαλοι είναι ομάδες του Big-5, οπουδήποτε κι αν αυτός διεξάγεται.

Απολύτως θεμιτό μετά από πολλά χρόνια, δηλαδή από το 2014 και το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-4, να θέλουν έναν σούπερ τελικό μεταξύ δύο «μεγάλων», με χιλιάδες οπαδούς αμφότερων, στο ΟΑΚΑ. Ωραίο θα είναι για όλους. Ομως για να βγει «ωραίο» χρειάζονται δεκάδες εργατοώρες, λίγα λόγια και μια υπενθύμιση: αν δεν το θελήσουν αληθινά οι οπαδοί Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, αν δεν θελήσουν πραγματικά να «διαφημιστούν» σ' αυτό το ματς για τον όγκο, τον παλμό, τη φωνή, τα τραγούδια και τα coreo τους, δουλειά δεν γίνεται. Γι' αυτό και το πρώτο που θα πρέπει να κάνουν οι «αρμόδιοι», είναι να τους... πείσουν. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό είναι το ρεαλιστικό «κλειδί». Μέσω των ομάδων, με απευθείας συζητήσεις μαζί τους, όπως θέλουν. Αυτό θα είναι το κλειδί της επιτυχίας για έναν hot, αλλά «κανονικό» τελικό Κυπέλλου. Ας το προσπαθήσουν.

Υ.Γ. 1: Η ΑΕΚ βρήκε τον προπονητή της για την επόμενη σεζόν και ξεκινά το σχεδιασμό της από τον Μάιο, παρά την πλήρως αποτυχημένη σεζόν της. Ο ΠΑΟΚ που... έχει προπονητή ο οποίος ασφαλώς θα παραμείνει στη θέση του, άρχισε τις μεταγραφές και έχει ήδη έτοιμο το μεγαλύτερο μέρος του «μείνε – φύγε» για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο – με ευθύνη και του προπονητή του – δεν γνωρίζει ποιος θα κάθεται του χρόνου στον πάγκο του, αλλά δεν έχει καν ανανεώσει το συμβόλαιο του καλύτερου αριστερού μπακ του πρωταθλήματος (δεν έχει τον κορυφαίο της σεζόν σε πολλές θέσεις...) και του πιο βελτιωμένου μέσου του (Βιγιαφάνιες). Τροφή προς σκέψη για τα... μελλούμενα. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός στη δομή του ως ΠΑΕ, ανεξάρτητα από την ικανοποιητική εφετινή πορεία του, είναι ακόμα πολύ πίσω. Πάρα πολύ πίσω...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...