Βέρντερ - Λειψία 1-2 παρ. (0-0): Ο Φόρσμπεργκ στο 120+1' έστειλε τους «ταύρους» στον τελικό του Κυπέλλου (vids)

Gazzetta team
Βέρντερ - Λειψία 1-2 παρ. (0-0): Ο Φόρσμπεργκ στο 120+1' έστειλε τους «ταύρους» στον τελικό του Κυπέλλου (vids)

bet365

Η Λειψία νίκησε (1-2) τη Βέρντερ στη Βρέμη χάρη στο γκολ του Φόρσμπεργκ στο 120+1' και επέστρεψε στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου μετά από ένα χρόνο απουσίας. Οι αλλαγές του Γιούλιαν Νάγκελσμαν τα δύο γκολ των «ταύρων».

Εμφανώς επηρεασμένη από τη μεσοβδόμαδη ανακοίνωση μετακόμισης του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην Μπάγερν, η Λειψία τα βρήκε δύσκολα στη Βρέμη με αντίπαλο τη Βέρντερ. Οι δυο αλλαγές του Γερμανού προπονητή, ωστόσο, έφεραν αρχικά το γκολ και στη συνέχεια τη λύτρωση με την πρόκριση στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου. O Χουάνγκ άνοιξε το σκορ και ο Φόρσμπεργκ έστειλε τους «ταύρους» στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του Ντόρτμουντ - Κίελο (1/5, 21:30).

Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Σέρλοτ έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Παβλένκα ήταν σε ετοιμότητα. Ο Σάρτζεντ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τη Βέρντερ στο 30ό λεπτό. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους (45') ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι, αλλά αφότου είδε ιδίοις όμμασι τη φάση στο μόνιτορ, πήρε πίσω την απόφασή του.

O Όρμπαν άγγιξε το γκολ στο 65ο λεπτό, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ ο Παβλένκα ήταν γι' ακόμη μία φορά καταλυτικός τόσο στο 78', όσο και στο τέταρτο λεπτό του επιπλέον χρόνου του δευτέρου μέρους. Η κανονική διάρκεια δεν είχε γκολ και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 90ό λεπτό ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν πέρασε τον Χι-Τσαν Χουάνγκ στη θέση του Σέρλοτ και ο Νοτιοκορεάτης ολοκλήρωσε στο 93' την εξαιρετική ομαδική προσπάθεια των «ταύρων», νίκησε τον Παβλένκα και άνοιξε το σκορ.

Στο πρώτο λεπτό του επιπλέον χρόνου τους πρώτου μέρους της παράτασης ο Ουπαμεκανό έκανε λάθος, ο Μπίτενκουρτ το εκμεταλλεύτηκε, έφυγε μπροστά, πέρασε και τον Γκουλάσι και ισοφάρισε σε 1-1. Η Λειψία ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος της παράτασης, δεν κατάφερε ωστόσο ν' αναγκάσει τον Παβλένκα να μαζέψει για δεύτερη φορά από τα δίχτυα της εστίας του.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα πήγαινε στα πέναλτι, τελευταίος μίλησε ο Φόρσμπεργκ. Ο Σουηδός - πέρασε στο 114' στη θέση του Ενκουνκού που έγινε αλλαγή στην αλλαγή - με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 120+1', έκανε το 1-2 και έστειλε τη Λειψία στον τελικό.

ΒΕΡΝΤΕΡ: Παβλένκα, Γκέμπρε Σελάσιε, Βελίκοβιτς, Μοϊσάντερ, Αουγκούστινσον, Γκρος (118' Μπάρχφρεντε), Έγκεσταϊν, Μπομ (73' Μπίτενκουρτ), Σάρτζεντ, Ζέλκε (96' Μέβαλντ), Φούλκριγκ (66' Οσάκο).

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Μουκιελέ, Όρμπαν, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Ανχελίνιο (101' Χένρικς), Καμπλ, Αϊνταρά (46' Ενκουνκού - 114' Φόρσμπεργκ), Όλμο, Σάμπιτσερ (74' Πόουλσεν), Σέρλοτ (Χι-Τσαν Χουάνγκ).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα