Ο Πλατανιάς... πάγωσε το Ηράκλειο, μόνος πρώτος ο Απόλλων Λάρισας! (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Ο Πλατανιάς... πάγωσε το Ηράκλειο, μόνος πρώτος ο Απόλλων Λάρισας! (pics)

bet365

Απίθανη εξέλιξη στο ντέρμπι της Κρήτης, με τον Πλατανιά να γυρνά από το 2-0 του 85' και να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 2-2! Μόνος πρώτος ο Απόλλων Λάρισας, συνέχισαν με νίκες Κέρκυρα, Βόλος, Δόξα Δράμας. Ισόπαλοι Παναχαϊκή και Καραϊσκάκης.

«ΣΟΚ» ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Ο Εργοτέλης διατηρούσε ισχυρό προβάδισμα με 2-0 ως το 85’, όμως ο Πλατανιάς πάλεψε ως το τέλος και αφού ισοφάρισε, έχασε και μεγάλη ευκαιρία για ανατροπή! Ο Ιατρούδης άνοιξε το σκορ στο Παγκρήτιο στο 9’ και στο 49’ ο Μαζουλουξής έκανε το 2-0, δείχνοντας πως οι Ηρακλειώτες θα πάρουν άλλη μια εύκολη νίκη. Οι Χανιώτες ωστόσο είχαν άλλη άποψη και στο 85’ ο Μπιανκόνι μείωσε σε 2-1, πριν έρθει στο 92’ ισοφαρίσει με κεφαλιά! Μάλιστα στο 93’ ο Παπουτσογιαννόπουλος έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-3, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται και τον Εργοτέλη να μένει με το… παράπονο και στους 14 βαθμούς, χάνοντας επαφή με την πρώτη θέση.

Οι συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Κοζορώνης, Γιακούμπου, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπουτσάκης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης, Έφορντ, Κουατένγκ (60’ Σταθόπουλος)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ρουσσάκης, Στ. Ποζατζίδης (43’ λ.τ Παπουτσογιαννόπουλος), Κόρτσταμ, Τσαμούρης, Καραγκούνης, Ουές, Μποσέτι (66’ Λάζιτς), Παπανικολάου, Νίλι, Μπιανκόνι

ΜΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ιστορικές στιγμές ζει ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος θα περάσει τουλάχιστον μία αγωνιστική μόνος στην κορυφή της Football League μετά το... δώρο του Πλατανιά και τη δική του νίκη με 2-0 επί του Αήττητου Σπατών.

Οι Λαρισσαίοι, ήταν σαφώς ανώτεροι από το πρώτο ημίχρονο ευτύχησαν να σκοράρουν τρεις φορές, αλλά μόνο το ένα τέρμα μέτρησε! Αρχικά, στο 28' ο Σουλιώτης σκόραρε, αλλά δόθηκε φάουλ στον τερματοφύλακα και γκολ δεν μέτρησε, όπως έγινε και στο 39' με τον ίδιο πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά να είναι σε θέση οφσάιντ! Τελικά, το γκολ ήρθε και μέτρησε στο 45' όταν μετά από κακή έξοδο του Κοκκαλά, ο Πολέτο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με τον Σουλιώτη στο 69' να στέλνει την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα, αλλά αυτή τη φορά το γκολ του να μετράει και να διαμορφώνει το τελικό 2-0. Ο Αήττητος, απείλησε στο 74' όταν ο Μαρουκάκης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα και ο Απόλλων Λάρισας για πρώτη φορά στην ιστορία του, απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στη Football League.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Χατζής, Κοντοές (58' Αγιώτης), Σουλιώτης, Μαρκολίνο, Λούκας Ράμος, Τασιούλης (70' Λίταινας), Πολέτο (85' Καμπέρης), Λουκάο.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Κοκκαλάς, Χριστοφιλέας, Βούκοβιτς, Γροντής, Σπυρόπουλος, Μουστάκης (61' Κατσικογιάννης), Κασνέτση, Σταματάκης, Χαντί (73' Νικλητσιώτης), Ματσούκας (67' Χατζηιωαννίδης), Μαρουκάκης.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ… ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Η Αγυιά δεν πανηγύρισε επιτυχία της Παναχαϊκής στην έκτη αγωνιστική, με τον Καραϊσκάκη Άρτας μάλιστα να «αγγίζει» τη νίκη στο 84’, όταν ο Σούλης απέκρουσε το πέναλτι του Ψιάνου! Αυτή ήταν και η σημαντικότερη φάση του παιχνιδιού, που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα και έφερε τους Πατρινούς στην 8η με εννέα βαθμούς και τους Αρτινούς στη 10η θέση με επτά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Σωτηράκος (46’ Πλέγας), Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Φουρλάνος (80’ Μπαστακός), Μαυριάς, Κολ, Ελευθεριάδης (70’ Κυνηγόπουλος), Μωραΐτης

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Στεφανάκος, Καπίας, Παντίδος, Χρούσιελ, Καψάλης, Παπανίκου, Μασούρας, Χούσος, Ψιάνος, Κάκκο (77’ Ματθαίου), Αλέξιτς

«ΔΙΠΛΟ» ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

Με τη νίκη έφυγε ο Βόλος από τα Τρίκαλα στο ντέρμπι της Θεσσαλίας για την 6η αγωνιστική. Στο 86’ ο Μάντσης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά για τους φιλοξενούμενους, που ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να πανηγυρίσουν στο φινάλε, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, μόλις τρεις πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας. Αντίθετα οι γηπεδούχοι έφυγαν δίχως βαθμολογικό κέρδος από το παιχνίδι, καταλαμβάνοντας πλέον τη 15η θέση του πίνακα με μόλις τρεις βαθμούς μετά από έξι αναμετρήσεις.

Οι συνθέσεις:

ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Ταΐρης, Γιουκαρής (81’ Ρούνεϊ), Γκόλιας, Γκότοβος, Γκουγκούδης, Καπός (70’ Τριανταφυλλάκος), Μακρίδης (70’ Σταματάκος), Πάνος, Συμελίδης, Συριόπουλος, Τσιάρας

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Πέντα, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Μάντζης (91’ Φράγκος), Καμπαγέρο, Κότο, Ουνγιαλίδης, Πίτου Γκαρσία (88’ Ενγκουέμ), Λούκας (78’ Ηλιόπουλος)

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα μπορεί να χρειάστηκε λίγο χρόνο, αλλά κατάφερε να πάρει το πρώτο της διπλό στο φετινό πρωτάθλημα νικώντας 0-2 τον Απόλλωνα Πόντου και να σημειώσει για πρώτη φορά φέτος δύο συνεχόμενες νίκες.

Δύσκολο ήταν το παιχνίδι για τους Κερκυραίους στο πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα Πόντου να είναι ανώτερος και να απειλεί την εστία του Κουτζαβασίλη χωρίς αποτέλεσμα όμως με το 0-0 να μένει στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Ιονίου βρήκε τα τέρματα που της έδωσαν τη νίκη. Αρχικά στο 56' ο Μότα έστρωσε στον Σιατραβάνη που πλάσαρε για το 0-1. Στο 67' ο Τουράμ... τελείωσε την αναμέτρηση σκοράροντας με κεφαλιά και κάνοντας το 0-2. Με αυτή τη νίκη η Κέρκυρα ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Θεολόγου, Δαλιανόπουλος, Σπόλιαριτς (70' Κύρκου), Καλαϊτζίδης, Πουρτουλίδης, Σουντουρά, Κυβελίδης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Κούρος, Ιωάννου, Σανδραβέλης, Μότα (71' Ν. Κρητικός), Λινάρδος, Ζορμπάς, Αποστολίδης (85' Βέρτζος), Σιατραβάνης (89' Κόντος), Τουράμ.

ΤΡΙΑΡΑ... ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για ψυχολογικούς, αλλά και βαθμολογικούς λόγους για την Δόξα Δράμας, που επικράτησε 1-3 του Αιγινιακού κι ανέβηκε στην 6η θέση.

Το σκορ άνοιξε νωρίς και συγκεκριμένα στο 19' ο Πέρεθ με προβολή. Με την συμπλήρωση μισής ώρας, ήρθε και το δεύτερο τέρμα, όταν ο Κρητικός μετά από λάθος έκλεψε και σκόραρε για το 0-2. Ο Αιγινιακός, κατάφερε να μειώσει πριν την ανάπαυλα, όταν στο 35' ο Παπαδόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μένκα κι έκανε το 1-2. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, μιας και ο Κουσκουνάς με σουτ στο 44' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνη την φάση όμως, ο επιθετικός της Δόξας Δράμας, το έκανε στο 53' όταν με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας και το τελικό 1-3.

Οι συνθέσεις:

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Μιρσάντ Γιονούζ): Καραγκιόζης, Ορφανίδης (58' Δούμτσιος), Σ. Τοπαλίδης, Πετρούσης, Στάνιτς, Πολύζος, Λάσκαρης, Μαρκόφσκι, Παπαδόπουλος (72' Δημήτρουλας), Πέριτς, Πιαστόπουλος (58' Έππας)

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Μένκα, Πεταυράκης (67' Βιτλής), Ριζογιάννης, Ανδρέου, Κρητικός, Κουσκουνάς, Κρουθ, Σιώπης, Καψάλης (61' Ρουγκάλας), Πέρεθ (82' Σαμπανίδης), Μακρής

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα