Μαρτίνες: Ο τερματοφύλακας που περίμενε μια ζωή στην Αρσεναλ μπορεί επιτέλους να χαμογελάσει (pic & vids)

Μαρτίνες: Ο τερματοφύλακας που περίμενε μια ζωή στην Αρσεναλ μπορεί επιτέλους να χαμογελάσει (pic & vids)

Κώστας Τόπας
Μαρτίνες: Ο τερματοφύλακας που περίμενε μια ζωή στην Αρσεναλ μπορεί επιτέλους να χαμογελάσει (pic & vids)

bet365

Εχει περάσει πολλά στη ζωή αλλά και στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ανήκει εδώ και χρόνια στην Αρσεναλ αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, όσο θα ήθελε. Ωστόσο, η μεγάλη του στιγμή του Εμιλιάνο Μαρτίνες, ήρθε στον τελικό του FA Cup.

Ο Μικέλ Αρτέτα, χρησιμοποίησε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο βασικό σχήμα της ομάδας στον τελικό απέναντι στην Τσέλσι, μιας και ο Μπερντ Λένο, ήταν τραυματίας και δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Βρίσκεται για πολλά χρόνια στην ομάδα, ωστόσο ποτέ του δεν κατάφερε να «στεριώσει» έχοντας περάσει από αρκετούς δανεισμούς. Πριν από δέκα χρόνια, ο Αργεντινός πορτιέρε άφησε την οικογένειά του, για να πάει στην Άρσεναλ. Κύριος στόχος του, ήταν να βοηθήσει τους δικούς του ανθρώπους οι οποίοι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας, με τα χρήματα τα οποία θα έπαιρνε στο Λονδίνο.

Κάθε καλοκαίρι, η διοίκηση έβαζε τον Μαρτίνες, στην λίστα με τους δανεικούς, μιας και κανένας προπονητής δεν τον υπολόγιζε στα βασικά του πλάνα. Παρ' όλα αυτά, ο 27χρονος γκολκίπερ, δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και προσπαθούσε πάντα με σκληρή δουλειά, να πάρει μία ευκαιρία στην Αρσεναλ.

Στον τελικό του FA Cup, ο τεχνικός της ομάδας, Μικέλ Αρτέτα, δεν είχε στη διάθεσή του, τον Μπερντ Λένο με αποτέλεσμα να ρίξει στη μάχη, τον Εμιλιάνο Μαρτίνες. Αυτός αφού ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο το ματς, στο τέλος πανηγύρισε πιο έξαλλα απ' όλους την κατάκτηση της κούπας.

Μάλιστα, μετά το φινάλε, ο πρωταγωνιστής του αγώνα, Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ λίγο πριν πραγματοποιήσει δηλώσεις, τον πλησίασε και τον αποθέωσε λέγοντας του χαρακτηριστικά «είσαι ο καλύτερος».

Ο Μαρτίνες με... σπασμένη φωνή τόνισε: «Δεν μπορώ να μιλήσω», στη συνέχεια αποχώρησε αδυνατώντας να αρθρώσει λέξη.

Αυτό το Κύπελλο ήταν κάτι παραπάνω για τον 27χρονο Αργεντινό τερματοφύλακα, Εμιλιάνο Μαρτίνες...

 

FA CUP Τελευταία Νέα