Το «παραμύθι» του Γκόρντον: Από τον φόβο του ακρωτηριασμού, αντίπαλος κόντρα στη Λέστερ! (vid)

Νίκος Κικίδης
Το «παραμύθι» του Γκόρντον: Από τον φόβο του ακρωτηριασμού, αντίπαλος κόντρα στη Λέστερ! (vid)

bet365

Ο «μαχητής» των γηπέδων, Λίαμ Γκόρντον, έδωσε μαθήματα επιμονής και αυτοθυσίας κόντρα στη Λέστερ, καθώς μόλις λίγους μήνες μετά την καθήλωσή του στο κρεβάτι του νοσοκομείου ήταν εκεί για τη Γουόλσολ στο ραντεβού της με την ιστορία.

Συχνά ακούμε ιστορίες στον κόσμο του ποδοσφαίρου που πραγματικά μόνο έμπνευση μπορούν να χαρίσουν. Μια τέτοια είναι κι εκείνη που έγραψε ο Λίαμ Γκόρντον, ο ποδοσφαιριστής της Γουόλσολ που από τον φόβο του ακρωτηριασμού βρέθηκε μέσα σε μερικούς μήνες στο ίδιο γήπεδο απέναντι στη Λέστερ με διακύβευμα ένα εισιτήριο για τους «16» του FA Cup.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ιστορία ξεκινά το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν ο Γκόρντον έκανε το βήμα από τη Μπόλτον στην Γουόλσολ και στην πρώτη του προπόνηση βίωσε έναν ανείπωτο εφιάλτη. Μόλις μερικά χιλιόμετρα τρέξιμο άλλωστε αρκούσαν για να τον ρίξουν στο έδαφος, με τον ίδιο να πιάνει το πόδι του σφαδάζοντας από τον πόνο.

Αμέσως ο 23χρονος διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όμως η πρώτη διάγνωση δεν ήταν κατατοπιστική του προβλήματος. Οι γιατροί βιάστηκαν, έκαναν λόγο για σπασμένη κνήμη, όμως η επιμονή του ιατρικού επιτελείου της ομάδας φανέρωσε τελικά τη σκληρή πραγματικότητα.

Όπως αποδείχθηκε μέσα από τα αποτελέσματα της μαγνητικής, ο Γκόρντον έπασχε από οξύ σύνδρομο διαμερίσματος, με τους γιατρούς να υποθέτουν πως παρουσιάστηκε μετά από έντονη άσκηση, αν και φαίνεται να υπήρχε προδιάθεση στην περιοχή.

Ο κίνδυνος του ακρωτηριασμού πλέον ήταν πιο ορατός από ποτέ για τον άτυχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος χρειάστηκε να υποβληθεί σε τρία χειρουργεία μέσα σε πέντε μέρες προτού η κατάστασή του παρουσιάσει βελτίωση.

Ακόμα και σήμερα ωστόσο ο Γκόρντον βιώνει καθημερινά τις επιπλοκές αυτής της περιπέτειας, καθώς δεν νιώθει το μεγάλο του δάκτυλο στο πόδι αλλά και ένα κομμάτι από την κνήμη! Από μόνο του κάτι τέτοιο θα ωθούσε πολλούς να εγκαταλείψουν μια καλή το ποδόσφαιρο....

Για τον Γκόρντον ωστόσο φαίνεται πως κανένα εμπόδιο δεν είναι απροσπέλαστο. Και το απέδειξε σήμερα (28/1) αγωνιζόμενος σε ολόκληρο το παιχνίδι απέναντι στη Λέστερ, για να ολοκληρώσει τον επίλογο ενός πανέμορφου παραμυθιού με δίδαγμα την πίστη, την επιμονή και την ελπίδα.

Ο αποκλεισμός στα χέρια των Αλεπούδων βέβαια δεν επέτρεψε ένα ακόμα ευχάριστο κεφάλαιο σε αυτό το «happy ending» για τον 23χρονο, ο οποίος βέβαια έχει αποδείξει πως κάθε άλλο παρά πτοείται από τις ατυχίες και τα εμπόδια....

 

FA CUP Τελευταία Νέα