Σολ Μπαμπά: Νίκησε τον καρκίνο και απέκλεισε την Γιουνάιτεντ (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Σολ Μπαμπά: Νίκησε τον καρκίνο και απέκλεισε την Γιουνάιτεντ (pics & vid)

bet365

Ο Σολ Μπαμπά όντας πλέον μόνιμα ευτυχισμένος με τη ζωή μετά την τεράστια νίκη απέναντι στον καρκίνο, κατάφερε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση της Μίντλεσμπρο επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Η «Μπόρο» του Κρις Γουάιλντερ κατάφερε να κάνει τους «κόκκινους διαβόλους» να υποστούν ακόμα ένα σοκ, αφού η ομάδα του Ράνγκνικ οδηγήθηκε σε αποκλεισμό – κάζο στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, αποχαιρετώντας ακόμα έναν στόχο (και) για τη φετινή σεζόν.

Οι φιλοξενούμενοι στο «Ολντ Τράφορντ» το βράδυ της Παρασκευής κατάφεραν ν' απαντήσουν στο γκολ που είχαν δεχθεί από το πρώτο μέρος, είχαν τεράστια τύχη σε μια μοναδική χαμένη ευκαιρία του Μπρούνο που πέτυχε το δοκάρι, ενώ στα πέναλτι ο Ελάνγκα αστόχησε κι έτσι η Μίντλεσμπρο πέρασε στον 5ο γύρο.

Ο Σολ Μπαμπά ήταν εξ αυτών που σκόραραν στη διαδικασία από την άσπρη βούλα. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά της παράτασης της αναμέτρησης και πήρε την ευθύνη της εκτέλεση πέναλτι λίγο αργότερα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Και αυτή ήταν ίσως η πρώτη σπουδαία στιγμή του ιδιαίτερου κεφαλαίου της καριέρας του, έχοντας επιστρέψει από μάχη με τον καρκίνο μόλις λίγους μήνες νωρίτερα...

  • Η διάγνωση και η νίκη μέσα σε τέσσερις μήνες

Ο 36χρονος αμυντικός βρισκόταν τότε στην Κάρντιφ. Τον Ιανοιυάριο του 2021 ανακοινώνει πως έχει διαγνωστεί με καρκίνο και ξεκινάει χημειοθεραπείες.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν και της Λέστερ, έχοντας βοηθήσει την Κάρντιφ στην άνοδο στην Premier League το 2018, έπρεπε να δώσει σοβαρή μάχη και είχε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο στο πλευρό του. Όφειλε να διατηρήσει την συγκέντρωσή του και να αγωνιστεί στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ζωής του μέχρι και εκείνη τη στιγμή.

Απολύτως λογικά, οι χημειοθεραπείες τον επηρέασαν, ωστόσο, η δύναμη του οργανισμού του και η πίστη του, τον ανέδειξαν νικητή μόλις έπειτα από τέσσερις μήνες!

Τον Μάιο του 2021 ανακοίνωσε με ένα τεράστιο χαμόγελο πως πάτησε τον καρκίνο και ήδη η προσπάθεια επανόδου στο ποδόσφαιρο είχε ξεκινήσει. Από τον Απρίλη είχε αρχίσει να κάνει προπονήσεις, οι οποίες με τον καιρό θα είχαν όλο και μεγαλύτερη ένταση. Κια πλέον, τη φετινή σεζόν, κατάφερε να βιώσει μια μεγάλη ποδοσφαιρική στιγμή. Ακόμα κι αν ξέρει βαθιά μέσα του πως η χαρά της νίκης απέναντι στην επάρατη νόσο, θα είναι πάντοτε η μεγαλύτερη από κάθε θετικό αποτέλεσμα ή πρόκριση στο γήπεδο.

  • Η ευκαιρία στην Μίντλεσμπρο και το πέναλτι στο «Ολντ Τράφορντ»

Το καλοκαίρι αποχώρησε τελικά από την Κάρντιφ έχοντας ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του. Οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν για να συνεχίσουν μαζί και κάπου εκεί η Μίντλεσμπρο εμπιστεύθηκε την εμπειρία του και τις δυνατότητές του και τον κάλεσε στο Riveside. Ο Ιβοριανός αμυντικός έχει συμπληρώσει 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχοντας βρεθεί 14 φορές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Γουάιλντερ και έχοντας μετρήσει και 3 εμφανίσεις ως αλλαγή.

Το βράδυ της Παρασκευής στο παιχνίδι του 4ου γύρου του Κυπέλλου απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» πέρασε με αλλαγή στο 118'. Προφανώς ο προπονητής του εμπιστεύθηκε την εμπειρία του Μπαμπά για την διαφαινόμενη διαδικασία των πέναλτι. Ο 36χρονος ποδοσφαιριστής ανέλαβε την 5η εκτέλεση και φυσικά ευστόχησε, έχοντας συμμετοχή στα βήματα της «Μπόρο» μέχρι τον θρίαμβο. Ο Ελάνγκα έστειλε τη μπάλα ψηλά στο 8ο πέναλτι της Γιουνάιτεντ, η οποία υπέστη το σοκ και ο Σολ Μπαμπά, περίπου έναν χρόνο μετά τη νίκη επί του καρκίνου, βίωσε μια ιδιαίτερη και σπουδαία βραδιά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

FA CUP Τελευταία Νέα