Τοp 10: Οι πιο περίεργες ρήτρες συμβολαίων στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Κώστας Τόπας
Τοp 10: Οι πιο περίεργες ρήτρες συμβολαίων στην ιστορία του ποδοσφαίρου

bet365

Συνήθως όταν ένας ποδοσφαιριστής υπογράφει συμβόλαιο με μία ομάδα, αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι το ποσό των χρημάτων το οποίο θα λαμβάνει. Βέβαια, σε ένα συμβόλαιο εκτός από τους οικονομικούς όρους, αναγράφονται τα μπόνους και οι ρήτρες που ζητάει ένας παίκτης. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί των οποίων οι επιθυμίες είναι αρκετά περίεργες και αλλόκοτες για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 10 πιο παράξενες ρήτρες σε συμβόλαια παικτών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Ζήσε ξανά τη δράση με την bwin! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* ! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Συνήθως όταν ένας ποδοσφαιριστής υπογράφει συμβόλαιο με μία ομάδα, αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι το ποσό των χρημάτων το οποίο θα λαμβάνει. Βέβαια, σε ένα συμβόλαιο εκτός από τους οικονομικούς όρους, αναγράφονται τα μπόνους και οι ρήτρες που ζητάει ένας παίκτης.

Μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί των οποίων οι επιθυμίες είναι αρκετά περίεργες και αλλόκοτες για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 10 πιο παράξενες ρήτρες σε συμβόλαια παικτών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Στέφαν Σουάρτς - Ταξίδι στο διάστημα

Στέφαν Σουάρτς - Ταξίδι στο διάστημα

Ντένις Μπέργκαμπ - Φοβού τους αιθέρες

Ντένις Μπέργκαμπ - Φοβού τους αιθέρες

Γκεόργκ Κοχ - Ρήτρα ρατσισμού

Γκεόργκ Κοχ - Ρήτρα ρατσισμού

Ροναλντίνιο - Νυχτερινή ζωή

Ροναλντίνιο - Νυχτερινή ζωή

Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν - Ρήτρα εμφάνισης 20 λεπτών

Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν - Ρήτρα εμφάνισης 20 λεπτών

Νιλ Ρύντοκ - Ρήτρα βάρους

Νιλ Ρύντοκ - Ρήτρα βάρους

Ρομπέρτο Φιρμίνο - Η αντι-Αρσεναλ ρήτρα

Ρομπέρτο Φιρμίνο - Η αντι-Αρσεναλ ρήτρα

Ζουζέπε Ρέινα - Το σπίτι με... lego

Ζουζέπε Ρέινα - Το σπίτι με... lego

Ρολφ-Κρίστελ Γκουιέ-Μίεν - Ρήτρα μαθημάτων μαγειρικής στη σύζυγο του

Ρολφ-Κρίστελ Γκουιέ-Μίεν - Ρήτρα μαθημάτων μαγειρικής στη σύζυγο του

Λουίς Σουάρες - Οχι πια δάγκωμα

Λουίς Σουάρες - Οχι πια δάγκωμα

Το 1999 η Σάντερλαντ τα βρήκε σε όλα με τον μέσο, Στέφαν Σουάρτς και τον ένταξε στο ρόστερ της. Ο Σουηδός εκείνη την περίοδο, ήθελε να πρωταγωνιστήσει σε μία από τις πρώτες διαφημίσεις για ταξίδια στο διάστημα. Οι «μαύρες γάτες» βλέποντας αυτή την... τρελή επιθυμία αποφάσισαν να προστατέψουν την αγορά τους βάζοντας ρήτρα που του απαγόρευε το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ετσι, ο Σουάρτς δεν πήγε ποτέ στο διάστημα, παρέμεινε στη Γη και έπαιξε για πέντε χρόνια στη Σάντερλαντ, πριν αποσυρθεί...

Ενας από τους μεγαλύτερους φόβους, του Ντένις Μπέργκαμπ ήταν να ταξιδεύει με τα αεροπλάνα. Γι' αυτό και αποφάσισε να βάλει ρήτρα στο συμβόλαιο του η οποία θα του έδινε το δικαίωμα να ταξιδεύει με άλλους τρόπους για τις αποστολές τις ομάδας.

Βέβαια, αυτό μόνο καλό δεν έκανε στην Αρσεναλ, καθώς ο Ολλανδός έχασε αρκετά από τα ευρωπαϊκά εκτός έδρας ματς

Λίγοι θυμούνται το πέρασμα του Γκεόργκ Κοχ από την Αϊντχόφεν κι αυτό διότι παρέμεινε στην ομάδα μόνο για τρεις μήνες, πριν επιστρέψει στην Γερμανία και την Αρμίνια Μπίλεφελντ. Ο λόγος ήταν ότι ο Γερμανός πορτιέρε είχε στο συμβόλαιο του μια ρήτρα που του επέτρεπε να φύγει από την ομάδα σε οποιαδήποτε στιγμή ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Μεγάλες αδυναμίες του Ροναλντίνιο, είναι η καλοπέραση, το ωραίο φύλο, το ποτό και η νυχτερινή ζωή. Γι' αυτό και η Φλαμένγκο φρόντισε να βάλει ρήτρα στον Βραζιλιάνο σταρ που του απαγόρευε τις κακές αυτές συνήθειες του.

Βέβαια, ο «Ρόνι» δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και να κόψει τις παλιές του συνήθειες παρ' όλα αυτά η διοίκηση της Φλαμένγκο, έκανε τα... στραβά μάτια.

Η Άρσεναλ έπρεπε να πληρώσει στη Σαουθάμπτον ένα ποσό των 10.000£ κάθε φορά που ο Αλεξ Τσάμπερλεϊν αγωνιζόταν 20 λεπτά ή περισσότερο. Αναρωτιόμαστε πόσες φορές μπήκε στο 71ο λεπτό...

Ο Νιλ Ρύντοκ, ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές εξαιτίας των παραπανίσιων κιλών που είχε. Οταν αποφάσισε να πάρει μεταγραφή στην Κρίσταλ Πάλας, λίγο πριν το τέλος της καριέρα του, ο πρόεδρος του συλλόγου, Σιμόν Τζόρταν αποκάλυψε πως προσπάθησε να τον διατηρήσει σε φόρμα.

«Αποφάσισα να του βάλω πρόστιμο 10% στο συμβόλαιο αν διαπιστώσουμε πως το βάρος του θα ξεπερνάει κάθε εβδομάδα τα 99,8 κιλά». Ο Ρύντοκ τιμωρήθηκε οκτώ φορές μέσα σε διάστημα λιγότερο των έξι μηνών

Η Λίβερπουλ το 2015 κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό της, τον Ρομπέρτο Φιρμινο το 2015 από την Χόφενχαϊμ. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συμφωνία συμπεριλαμβανόταν η ρήτρα των 98 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος θελήσει να τον αποκτήσει.

Βέβαια, κάτι τέτοιο ισχύει για όλες τις ομάδες εκτός από την Αρσεναλ...

Ο Ζουζέπε Ρέινα θα πρέπει να ένιωσε λίγο άβολα, όταν διαπίστωσε ότι η Αρμίνια Μπίλεφελντ τον... τρόλαρε κανονικά! Ο Γερμανός επιθετικός είχε την εντύπωση ότι ο σύλλογος δεσμεύτηκε να του χτίζει καινούργιο σπίτι κάθε χρόνο μέχρι την λήξη της συνεργασίας τους.

Παρ' όλα αυτό ο ίδιος δεν διευκρίνισε ακριβώς τις διαστάσεις του σπιτιού που επιθυμεί κι έτσι η διοίκηση της Αρμίνια, αποφάσισε να του φτιάχνει ένα σπίτι lego στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου μέχρι την λήξη του συμβολαίου του.

Όταν ο Κονγκολέζος μέσος υπέγραψε για λογαριασμό της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, συμφώνησε να να αγωνιστεί για λογαριασμό τους, μόνο υπό έναν όρο.

Θα υπέγραφε μόνο αν του εξασφάλιζαν ότι η γυναίκα του θα παρακολουθούσε μαθήματα μαγειρικής.. συμβόλαιο μόνο εάν δοθεί στη γυναίκα του μαθήματα μαγειρικής. Η διοίκηση από την πλευρά της συμφώνησε και ο Γκουιέ-Μίεν πέρασε τρία χρόνια στην ομάδα.

Η Μπαρτσελόνα δαπάνησε το πόσο το 80 εκατομμυρίων ευρώ, για να αποκτήσει από την Λίβερπουλ, τον Λουίς Σουάρες. Για να «προστατεύσει» την επένδυση της, γνωρίζοντας το παρελθόν και τη συμπεριφορά του Ουρουγουανού επιθετικού, φρόντισε να βάλει ρήτρα στο συμβόλαιο του απαγορεύοντας του να.. δαγκώσει όσο φοράει την φανέλα των Μπλαουγκράνα.