Παλίνια: Από το «ψηστήρι» του ΠΑΟΚ, διακαής πόθος του Γκουαρδιόλα για τη Μάντσεστερ Σίτι (vids)

Βασίλης Τεμπέλης
Παλίνια: Από το «ψηστήρι» του ΠΑΟΚ, διακαής πόθος του Γκουαρδιόλα για τη Μάντσεστερ Σίτι (vids)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι κινείται για την απόκτηση του 25χρονου αμυντικού μέσου της Σπόρτινγκ, Ζοάο Παλίνια, τον οποίον ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε επί ένα μήνα να «ψήσει» το καλοκαίρι του 2019.

Ήταν Ιούλιος του 2019 και ο Αμπέλ Φερέιρα διένυε τις πρώτες ημέρες της θητείας του ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Μαζί με τον συμπατριώτη του (τότε) τεχνικό διευθυντή του Δικεφάλου, Μάριο Μπράνκο, είχαν «κυκλώσει» ένα όνομα στο μεταγραφικό τους μπλοκάκι.

Ένα όνομα άγνωστο στο ευρύ κοινό. Ζοάο Παλίνια. Ο νυν τεχνικός της Παλμέιρας τον γνώριζε καλά από την Μπράγκα, όπου συνεργάστηκαν οι δυο τους πριν έρθει στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Μπράνκο (ο ίδιος είχε κλείσει τον Σέρζιο Ολιβέιρα δανεικό από την Πόρτο έξι μήνες πριν) ταξίδεψε στην πατρίδα του κι έκανε ραντεβού με τη Σπόρτινγκ - στην οποία ανήκε (γέννημα-θρέμμα των τμημάτων υποδομής) κι από την οποία είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Μπράγκα - για τον 23χρονο τότε μέσο. Τα «λιοντάρια» αποδέχτηκαν την πρόταση του ΠΑΟΚ (αγορά αντί 4.500.000 ευρώ), αλλά η Μπράγκα έμελλε να αποδειχθεί απροσπέλαστο εμπόδιο καθώς δεν συναινούσε στο να διακοπεί ο διετής δανεισμός.

Το όνομα του Παλίνια φιγουράρει την Τετάρτη (31/3) στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού αθλητικού Τύπου. Αφού καθιερώθηκε στην ομάδα της Λισαβόνας - βασικό στέλεχος της πρωτοπόρου της Primeira Liga στην προσπάθεια επιστροφής στα πρωταθλήματα μετά από 19 χρόνια «λειψυδρίας» - κλήθηκε στη «σελεσάο» από τον Φερνάντο Σάντος.

Έκανε ντεμπούτο στην Ανδρών στην τρέχουσα προκριματική διαδικασία του Μουντιάλ 2022. Αγωνίστηκε μάλιστα και στα τρία ματς. Τόσο στη νίκη επί του Αζερμπαϊτζάν στο Τορίνο και στην ισοπαλία με τη Σερβία στο Βελιγράδι, όσο και στη νίκη στο «Ζοζί Μπαρτέλ» επί του Λουξεμβούργου. Μάλιστα το βράδυ της Τρίτης (30/3) πέρασε στο 68ο λεπτό στη θέση του Μπερνάρντο Σίλβα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-3) με γκολ στο 80ό!

Γιατί όμως ο πορτογαλικός Τύπος ασχολείται τόσο πολύ μαζί του; Γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι στη shortlist του Πεπ Γκουαρδιόλα για τη Μάντσεστερ Σίτι! Ο Καταλανός προπονητής των «πολιτών» τον έχει ξεχωρίσει για αντί - Φερναντίνιο.

Ο 35χρονος Βραζιλιάνος, όπως όλα δείχνουν, θ' αποχωρήσει από την ομάδα του Μάντσεστερ στο τέλος της σεζόν. Ο Γκουαρδιόλα έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση του Πορτογάλους παίκτες, καθώς επί των ημερών του αποκτήθηκαν οι Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Κανσέλο και Ρούμπεν Ντίας.

Σύμφωνα με την A Bola η Σπόρτινγκ δεν ρίχνει τις απαιτήσεις της κάτω από τα 40.000.000 ευρώ για την παραχώρηση του Ζοάο Παλίνια. Όσο για τον ΠΑΟΚ; Αξίζει να σημειωθεί ότι στράφηκε στην περίπτωση του Ίβηρα αφότου εισέπραξε αρνητική απάντηση από την Έμπολι για τον Ισμαέλ Μπενασέρ (ο Αλγερινός τον Αύγουστο του ίδιου καλοκαιριού μετακινήθηκε στη Μίλαν αντί 16.000.000 ευρώ). Κατέληξε στον Άντερσον Εσίτι, τον οποίον απέκτησε από τη Γάνδη αντί 3.500.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τελευταία Νέα