Η «κατασκοπεία» της Γεωργίας στο gazzetta.gr : «Σανιόλ, το μεγάλο όπλο τους»

Gazzetta team
Η «κατασκοπεία» της Γεωργίας στο gazzetta.gr : «Σανιόλ, το μεγάλο όπλο τους»

bet365

O Μιγκέλ Άνχελ Λάρα της Marca και ο Όλα Γκούσταβσον του Fotboll Direkt αναλύουν το προφίλ της Γεωργίας. Γιατί είναι τόσο δυσκολοκατάβλητη η αντίπαλος της Εθνικής; Πόσο αμυντική είναι; Τι συζητούσαν οι Ισπανοί διεθνείς; Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης τους;

Γιατί η Σουηδία και η Ισπανία δυσκολεύτηκαν τόσο να νικήσουν τη Γεωργία; Πόσο στ' αλήθεια αμυντική είναι η συμπεριφορά της αποψινής αντίπαλου της Εθνικής Ελλάδας (31/3, 21:45); Τι συζητούσαν οι Σουηδοί στα αποδύτηρια της «Φρεντς Αρένα» και τι οι Ισπανοί στο «Μπόρις Παϊχάτζε»; Γιατί γίνεται τόση κουβέντα για τον Κβαρατσχέλια;

Το Gazzetta.gr συνομίλησε με δύο ρεπόρτερ των εθνικών Σουηδίας και Ισπανίας που παρακολούθησαν από κοντά τις αντίστοιχες αναμετρήσεις για την πρώτη και δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ. Ας ξεκινήσουμε από το πιο πρόσφατο. Την Κυριακή η «ρόχα» έφυγε με τη νίκη χάρη στο γκολ του Ντάνι Όλμο στο 90+2'. Ο Μιγκέλ Άνχελ Λάρα της Marca που είδε και την Ελλάδα και τη Γεωργία τονίζει ότι διαφέρει η αμυντική συμπεριφορά των δύο ομάδων:

«Έχει διαφορά η άμυνα της Γεωργίας από την άμυνα της Ελλάδα, τουλάχιστον από ό,τι είδα στην Τιφλίδα και τη Γρανάδα. Η Γεωργία παίζει αμυντικά, αλλά όχι τόσο πίσω. Κλείνει τους χώρους, αλλά δεν θα δείτε να είναι όλοι οι παίκτες τόσο κοντά στην περιοχή. Γι' αυτό και μπορούν να δημιουργούν ευκαιρίες. Σας υπενθυμίζω ότι στο πρώτο μέρος όλες σχεδόν οι ευκαιρίες ήταν από τη Γεωργία, όχι από την Ισπανία. Δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για μία υπεραμυντική ομάδα. Αντίθετα οι μέσοι βγαίνουν επιθετικά στη διεκδίκηση της μπάλας. Ίσως να έχει πρόβλημα όταν πιέζεται, έτσι αποδείχτηκε γιατί στο τέλος γνώρισε την ήττα».

Η περισσότερη συζήτηση γίνεται για τον 20χρονο εξτρέμ της Ρούμπιν Καζάν, Κβίχα Κβαρατσχέλια. Όχι επειδή άνοιξε το σκορ, αλλά και τη γενικότερη εικόνα του. Ο Λάρα στέκεται, ωστόσο, στον Βιλί Σανιόλ και την τακτική του προσέγγιση.

«Νομίζω ότι ο καλύτερος παίκτης τους είναι ο Κβαρατσχέλια, δεν το λέω επειδή αυτός έβαλε το γκολ. Είναι εξαιρετικός εξτρέμ, γι' αυτό και έκανε αναφορά ο Λουίς Ενρίκε στη συνέντευξη Τύπου. Έχει τη σημασία του γιατί ο Ενρίκε σπάνια αναφέρεται ατομικά σε παίκτες. Ήδη οι ισπανικές ομάδες, θεωρώ, ότι τον έχουν βάλει στο μάτι.

Αλλά κατά τη γνώμη μου ο σταρ της ομάδας είναι ο προπονητής. Ο Σανιόλ απέδειξε ότι διάβασε εξαιρετικά τα ματς με τη Σουηδία και την Ισπανία. Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει ότι παίζει με καλύτερες ομάδες και επικεντρώνει όλη την τακτική του στο πώς να δημιουργήσει κινδύνους όταν θα του δοθεί ο χώρος να το κάνει».

Αλήθεια τι συζητούσαν οι Ισπανοί διεθνείς στα αποδυτήρια του «Μπόρις Παϊχάτζε»; Πώς κατάφεραν παρά το γεγονός ότι υπέφεραν να φύγουν με τη νίκη; Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που κάνει τους Γεωργιανούς να μένουν με... άδεια τα χέρια στις λεπτομέρειες;

«Μού προκάλεσε εντύπωση και νομίζω ότι σχολιάστηκε κι από τους διεθνείς η έλλειψη φυσικής κατάστασης. Συμφωνώ ότι η Ισπανία μπήκε στο δεύτερο μέρος να πιέσει, αλλά υπήρχε ένα μπλακάουτ - όχι όπως αυτό στην προπόνηση της Παρασκευής - στη Γεωργία. Λες και έσβησαν από δυνάμεις. Φυσικά όταν είσαι κουρασμένος, δεν έχεις και το καθαρό μυαλό για να κάνεις τις σωστές επιλογές».

Η πρεμιέρα της εθνικής Γεωργίας έγινε στη Στοκχόλμη. Ενώ όλα τα φώτα έπεσαν στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και την επιστροφή τους στην εθνική, ο Λόρια, ο Σενχέλια, ο Κβιταϊσβίλι και ο Κβαρατσχέλια παραλίγο να κάνουν την έκπληξη. Το γκολ όμως του Κλάεσον τους πλήγωσε. Και ο διευθυντής του FotbollDirekt, Όλα Γκούσταβσον, στέκεται στον Βιλί Σανιόλ.

«Είναι αλήθεια πολύ έξυπνος τύπος. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από παίκτης έκανε και τα πρώτα του προπονητικά βήματα στην Μπάγερν. Κι αυτό τα λέει όλα για τη φιλοσοφία και την προσέγγιση. Το 4-2-3-1 στη Στοκχόλμη λειτούργησε. Δέχτηκαν το γκολ, αλλά δεν έμειναν πίσω. Δημιούργησαν ευκαιρίες. Κατά τη γνώμη μου άξιζαν την ισοπαλία. Φάνηκε και κόντρα στην Ισπανία, όπου και πάλι δημιούργησαν ευκαιρίες».

Ο Όλα Γκούσταβσον μετακινεί τη συζήτηση από τον νέο σταρ των Γεωργιανών, Κβίχα Κβαρατσχέλια και θεωρεί ότι παίκτης - «κλειδί» για την ομάδα της Γεωργίας είναι ο Γκούραμ Κάσια.

«Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ντβάλι και Κάσια έπαιξε καλά τον Ζλάταν. Μπορεί όλα τα φώτα να πέφτουν στον Κβαρατσχέλια, αλλά η «ψυχή της ομάδας» είναι ο Γκούραμ Κάσια. Είναι έμπειρος, 33 ετών, και κατευθύνει όλη την ομάδα από πίσω».

Η μάχη για την πρόκριση εξελίσσεται από την πρώτη στιγμή με αμείωτο ενδιαφέρον. Αλήθεια πώς την βλέπουν οι Σουηδοί;

«Το βλέπω όπως όλοι μας. Θεωρώ ότι η Ισπανία θα βρεθεί στην κορυφή και θα πάρει το απευθείας εισιτήριο. Από κι έπειτα η θέση για τα playoffs θα παικτεί μεταξύ Ελλάδα και Σουηδίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα