Αϊντχόφεν – Βάαλβαϊκ 2-0: Σερί νίκες και στο -1 από την κορυφή (vid)

Gazzetta team
Αϊντχόφεν – Βάαλβαϊκ 2-0: Σερί νίκες και στο -1 από την κορυφή (vid)

bet365

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, PSV Αϊντχόφεν δυσκολεύτηκε, αλλά με τους Ζάχαβι και Ροζάριο σε ρόλο σκόρερ, πήρε τη δεύτερη σερί νίκη της επί της Βάαλβαϊκ και πλησίασε στο -1 από Άγιαξ και Φίτεσε στην κορυφή.

Λιγότερο από έναν μήνα πριν συναντήσει τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League, η PSV Αϊντχόφεν στρώνει ξανά την πορεία της, μετά τις δύο σερί απώλειες στα ντέρμπι με Άγιαξ και Άλκμααρ που της στοίχισαν την κορυφή. Το σύνολο του Ρόλαντ Σμιτς πήρε δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με σχετική δυσκολία της Βάαλβαϊκ εντός έδρας (2-0) και επέστρεψε σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους, Άγιαξ και Φίτεσε (41 βαθμοί έναντι 40, ματς λιγότερο ο Αίαντας).

Οι γηπεδούχοι ζορίστηκαν αρκετά στο 1ο μέρος, ενώ έχασαν, μάλιστα, με τραυματισμό τον Μαντουέκε από το 23’ κι έτσι προστέθηκε ακόμη ένας στο γεμάτο ιατρικό δελτίο (εκτός προς το παρόν και οι Γκέτσε, Φιρχέφερ, Τζάκπο). Ωστόσο, με τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ζάχαβι πέτυχε το απόλυτο απευθείας χτύπημα φάουλ και άφησε «άγαλμα» τον Κώστα Λάμπρου, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό. Στο 73’ ο Ροζάριο «σφράγισε» τη νίκη και πλέον η PSV στοχεύει να διευρύνει το σερί, έχοντας τέσσερα παιχνίδια με Έμεν (εκτός), Φέγενορντ (εκτός), Τβέντε (εντός) και Ντε Χάαγκ (εκτός) μέχρι την πρώτη αναμέτρηση με τους Ερυθρόλευκους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (18/1).

Αϊντχόφεν (Ρόλαντ Σμιντ): Μβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μπάουμγκαρτλ, Μποσκάλι, Ροζάριο, Τόμας (74’ Φαν Xίνκελ), Ζούνιορ (64’ Γκουτιέρες), Ιχατάρεν (64’ Σανγκαρέ), Μαντουέκε (23’ Μάλεν), Ζαχάβι (74’ Φάιν)

 

Τελευταία Νέα