Οι «βαθμοί ανά ματς» θα κρίνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αν σταματήσουν τα πρωταθλήματα!

Κώστας Ζάλιαρης
Οι «βαθμοί ανά ματς» θα κρίνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αν σταματήσουν τα πρωταθλήματα!

bet365

Η UEFA θα ανακοινώσει την πιο δίκαιη λύση σε ότι έχει να κάνει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για την επόμενη σεζόν και αυτή θα είναι με βάση τους βαθμούς ανά παιχνίδι που έχει η κάθε ομάδα!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η απόφαση αναφορικά με τις θέσεις που θα καλυφθούν στο Champions League και το Europa League της νέας αγωνιστικής περιόδου πάρθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο διεθνής Τύπος από την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της ημέρας και πιο συγκεκριμένα όσα φέρνουν οι Times στην επιφάνεια, αποφασίστηκε οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων να είναι εκείνες που θα καθορίσουν τον χάρτη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης σεζόν σε περίπτωση που αυτά διακοπούν.

Για την ακρίβεια οι πόντοι ανά παιχνίδι! Και αυτό γιατί στην Premier League για παράδειγμα δεν έχουν όλες οι ομάδες τους ίδιους αγώνες. Οπότε θα κριθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια ανάλογα τους πόντους ανά αγώνα που έχουν!

Δηλαδή, απορρίπτεται το θέμα του Ranking ή του συστήματος υπολογισμού των βαθμών των ομάδων από τα ματς της τελευταίας 5ετίας κι έτσι ο βαθμολογικός πίνακας κάθε Λίγκας, ανάλογα με τα εισιτήρια που δίνει μέχρι και σήμερα, θα είναι εκείνος που θα «μιλήσει».

Η UEFA αποφάσισε πως γνώμονας για την ευρωπαϊκή συμμετοχή θα είναι ό,τι έχει σημειωθεί εντός γηπέδου σε περίπτωση που ανακοινωθεί διακοπή σε πρωταθλήματα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με Βέλγιο και Ολλανδία όπου θα μετρήσει η βαθμολογία που είχε διαμορφωθεί μέχρι τη στιγμή του stop...

Ο καθρέφτης της Premier League

Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, κοιτάζοντας αυτή τη στιγμή τη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος, κανονικά συμμετέχουν στο επόμενο Champions League οι πρώτες τέσσερις δίχως κάποια διαφοροποίηση, οι θέσεις 5-7 οδηγούν στο Europa League και οι Τότεναμ και Άρσεναλ μένουν παντελώς εκτός!

Το παραπάνω, διατηρείται μέχρι την απόφαση του CAS για την τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι... Αν παραμείνει η ποινή, η 5η ομάδα παίρνει τη θέση της.

Για να καταλάβατε την διαφορά στην Premier League. Κάποιες ομάδες έχουν 29 ματς, κάποιες 28. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η UEFA επιλέγει το ppg (βαθμοί ανά παιχνίδι).

Ετσι αυτήν την στιγμή οι βαθμοί ανά παιχνίδι είναι:

  • 1 Λίβερπουλ 2.82
  • 2 Μάντσεστερ Σίτι 2,03
  • 3 Λέστερ 1,82
  • 4 Τσέλσι 1,65
  • 5 Μάντσεστερ Γιουνάτειντ 1,55
  • 6 Γουλβς 1,48
  • 7 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1,53
  • 8 Τότεναμ 1,41
  • 9 Αρσεναλ 1,42

Η πραγματική θέση στην βαθμολογία είναι αυτή αριστερά. Δηλαδή η Σέφιλντ μπορεί να είναι 7η αλλά σύμφωνα με τους βαθμούς ανά ματς ανεβαίνει 6η!

 

Τελευταία Νέα