Μέσι, Ιμόμπιλε, Κριστιάνο, Λεβαντόφσκι: Πού έχει σταματήσει η μάχη για το Χρυσό Παπούτσι; (pic & vids)

Gazzetta team
Μέσι, Ιμόμπιλε, Κριστιάνο, Λεβαντόφσκι: Πού έχει σταματήσει η μάχη για το Χρυσό Παπούτσι; (pic & vids)

bet365

Η παύση στη σεζόν αφορά και τη μάχη των σκόρερ στην Ευρώπη και το ενδεχόμενο επανέναρξης είναι ικανό να αλλάξει εκ νέου τα δεδομένα για το Χρυσό Παπούτσι. Πώς έχει όμως αυτή τη στιγμή η λίστα και που βρίσκονται Μέσι, Κριστιάνο, Χάαλαντ, κλπ;

bwin - Περισσότερα από 2100 παιχνίδια καζίνο για να επιλέξεις. |21+

Σε μια σεζόν που όλα μεταβάλλονται, σε ποδοσφαιρικό και μη επίπεδο, καμία διοργάνωση δεν είναι σίγουρο ότι θα ολοκληρωθεί ομαλά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ατομικό βραβείο.

Ο τίτλος του «Χρυσού Παπουτσιού», που απονέμεται κάθε χρόνο στον πρώτο σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αποτελεί ερωτηματικό για το αν θα αποδοθεί και κυρίως για το αν η κούρσα θα λήξει πρόωρα, με την τελική κατάταξη να διαμορφώνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Ή μάλλον τα δεδομένα που προέκυψαν μετά και την τελευταία αγωνιστική ημέρα στα περισσότερα πρωταθλήματα, που θεωρείται η 12η Μαρτίου με το πέρας των παιχνιδιών του Europa League. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς διαμορφώνεται η κατάταξη:

Σημαντική σημείωση για τον τρόπο βαθμολογίας: για τους παίκτες που αγωνίζονται στα Top-5 πρωταθλήματα της UEFA, κάθε γκολ μετράει για 2 βαθμούς. Για όσους παίζουν σε χώρα των θέσεων 6-21 ο συντελεστής πέφτει στο 1,5 και από εκεί και κάτω ορίζεται στον 1.

Μέχρι στιγμής, ο Τσίρο Ιμόμπιλε κατέχει την πρωτιά, με την σούπερ χρονιά που διένυσε στη Λάτσιο να τον έχει φέρει με 27 γκολ και 54 βαθμούς, δύο περισσότερα από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου που έχει 50.

Η χαμηλότερη στο ranking αυστριακή λίγκα περιόρισε τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σε επίπεδο παραγωγικότητας είναι στα ίσα με τον Πολωνό στράικερ της Μπάγερν, αλλά με μόνο 9 από τα 25 του γκολ να έχουν σημεωθεί στην Ντόρτμουντ, έχει συγκεντρώσει 42 βαθμούς, όσους και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, αλλά και ο Τίμο Βέρνερ στη Λειψία.

Πιο χαμηλά ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμό και με 19 γκολ έχει 38 βαθμούς, παραμένοντας πάντως «βασιλιάς» στην La Liga. Ισόβαθμος με τον Αργεντινό ο Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος όμως ξεκίνησε δυναμικά με τη Λέστερ και από το 2020 σχεδόν «εξαφανίστηκε» από τους πίνακες των σκόρερ.

 

Τελευταία Νέα