Bundesliga: Δύσκολη νίκη για Μπάγερν, χέρι - χέρι Ντόρτμουντ και Λειψία

Νίκος Κικίδης
Μπάγερν

bet365

Αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στη Κολωνία, η Μπάγερ κατάφερε να τη λυγίσει με 2-0 κι επέστρεψε στις επιτυχίες. Νίκες για Ντόρτμουντ και Λειψία που δίνουν μάχη για την τετράδα.

Το πρωτάθλημα μπορεί να έχει χαθεί από τα χεριά της, αλλά μια νίκη αποτελεί πάντα έξτρα καύσιμο ενέργειας και αυτοπεποίθησης. Πόσω δε μάλλον όταν ακολουθεί η ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League κόντρα στην Άρσεναλ, με τη Μπάγερν να κάνει... προπόνηση με το 2-0 επί της Κολωνίας και να βάζει τέλος στο αρνητικό σερί στη Bundesliga. Το τρίποντο πάντως δεν ήρθε εύκολα για τους Βαυαρούς που απειλήθηκαν στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά ο Ούλραϊχ την κράτησε όρθια όποτε χρειάστηκε. Σταδιακά η Μπάγερν άρχιζε να ανεβάζει ρυθμό, έκλεισε το ημίχρονο με καλό μομεντουμ, αλλά το γκολ προέκυψε μέσα από ατομική ποιότητα. Στο 65΄συγκεκριμένα ο Γκερέιρο έπιασε τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τους Βαυαρούς που σφράγισαν τη νίκη στο 90΄όταν ο Μίλερ έκλεψε τη μπάλα ψηλά και εκτέλεσε άψογα στο τετ-α-τετ.

Σε τροχιά Champions League η Λειψία

Άνετη τριάρα από τη Λειψία που καθάρισε με 3-0 τη Βόλφσμπουργκ και συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο προς τα αστέρια. Στο 13΄ο Ντάνι Όλμο άνοιξε το σκορ και έχτισε τα θεμέλια της νίκης, η οποία σφραγίστηκε στο δεύτερο μέρος. Αρχικά στο 68΄ο Σέσκο έγραψε το 2-0, ενώ στο 82΄ο Οπεντά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για να διατηρήσει τους Ταύρους στην προνομιούχο τέταρτη θέση της Bundesliga.

Πήρε το ντέρμπι η Ντόρτμουντ κι ελπίζει

Ισόβαθμη δίπλα στη Λειψία παρέμεινε η Ντόρτμουντ, η οποία πήρε το ντέρμπι απέναντι στη Γκλάντνπαχ με νίκη 2-1 και συνεχίζει να μάχεται για την έξοδο στο Champions League. Στο 22΄ο Ζάμπιτσερ με εξαιρετικό τελείωμα από δύσκολη γωνία άνοιξε το σκορ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για το 2-0. Στο 36΄ ο Γουόμπερ μείωσε για τη Γκλάντμπαχ και την έβαλε ξανά το παιχνίδι, προτού ακολουθήσει ένα αγχωτικό και... σουρεαλιστικό β΄μέρος. Στο 49΄συγκεκριμένα ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Ντόρτμουντ, ο Ζάμπιτσερ εκτέλεσε και σκόραρε ενώ ο ρέφερι δεν είχε δώσει το «οκ» και όλα... ανατράπηκαν από το VAR που κάλεσε τον ρέφερι στο μόνιτορ για να ελέγξει τη φάση. Τελικά ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του και το 2-1 παρέμεινε, προτού ο Αντεγιέμι αποβληθεί στο 55΄για να φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους Βεστφαλούς. Η νίκη ωστόσο δεν χάθηκε, όπως ούτε και η ελπίδα για παρουσία στην πρώτη τετράδα.

Έσωσε τον βαθμό η Μπόχουμ στη μάχη παραμονής

Μπόχουμ και Χάιντενχαϊμ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν προς το φινάλε του αγώνα και να παίρνουν πολύτιμο βαθμό για τη «μάχη» που δίνουν στις τελευταίες θέσεις της Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πήραν το προβάδισμα, με το αυτογκόλ του Κέβιν Σλότερμπεκ στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο ίδιος πρωταγωνιστής ήταν εκείνος που έφερε το παιχνίδι στα ίσα στη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ, ο Στίγκερ βρήκε τον Σλότερμπεκ και εκείνος με τρομερή κεφαλιά έκανε το 1-1, δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

«Τεσσάρα» της Μάιντς στη Χόφενχαϊμ

Η Μάιντς «διέλυσε» εντός έδρας με 4-1 τη Χόφενχαϊμ και βρίσκεται στη 16η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Μπούρκαρντ (47'), Μουενέ (51'), Γκρούντα (63') και ο Ονισίβο στο 88ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στην αναμέτρηση, με τον Καντεράμπεκ στο 19ο λεπτό του ματς.

Η βαθμολογία

Bundesliga

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα