Σα Πίντο: «Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί απολύθηκα από την Μπράγκα»

Gazzetta team
Σα Πίντο: «Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί απολύθηκα από την Μπράγκα»

bet365

Ύστερα από τρεις μήνες, ο Ρικάρδο Σα Πίντο δεν έχει καταλάβει ακόμα γιατί απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία της Μπράγκα τον Δεκέμβριο.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Ρικάρδο Σα Πίντο κλήθηκε να αναλάβει εκτάκτως την Μπράγκα, διαδεχόμενος τον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος ήρθε στα μέρη μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Ο άλλοτε τεχνικός ΟΦΗ και Ατρομήτου δεν τα και τόσο άσχημα στην Μπράγκα, την οποία είχε όγδοη στο πορτογαλικό πρωτάθλημα αλλά, κυρίως, κατάφερε να την βγάλει πρώτη στον όμιλό της στο Europa League, στον οποίο βρίσκονταν ομάδες όπως η Γουλβς και η Μπεσίκτας.

Παρ' όλα αυτά στα τέλη Δεκεμβρίου ο πρόεδρος Αντόνιο Σαλβαδόρ τον απέλυσε, δίνοντας την θέση του στον Ρουμπέν Αμορίμ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό μεταπήδησε στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

«Ακόμα δεν κατάλαβα την απόφαση (σ.σ. της απόλυσης). Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που δούλευα στην Μπράγα. Παίξαμε στο Europa League, σπάσαμε όλα τα ρεκόρ του συλλόγου, συμπληρώσαμε δέκα ματς αήττητοι. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην φάση ομίλων, φτάσαμε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ...» υποστήριξε σε συνέντευξή του στην καταλανική εφημερίδα «Mundo Deportivo» ο Σα Πίντο, παραδεχόμενος πάντως ότι «στο πρωτάθλημα δεν ήμασταν εκεί που θέλαμε, αλλά αυτό γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις κάθε τρεις μέρες».

Ο 47χρονος προπονητής συμπλήρωσε ότι «πιστεύω πως όταν η ομάδα θα ξεκουράζονταν (σ.σ. με την διακοπή των ευρωπαϊκών κυπέλλων) θα μπορούσε να βελτιωθεί στο πρωτάθλημα. Δεν μπόρεσα να τελειώσω την δουλειά και έφυγα στενοχωρημένος γιατί είχα την φιλοδοξία να πετύχω κάτι ακόμα μεγαλύτερο».

 

Τελευταία Νέα