ΑΕΚ: Τα πέντε καλύτερα γκολ μετά την ευρωπαϊκή της επιστροφή! (vids)

ΑΕΚ: Τα πέντε καλύτερα γκολ μετά την ευρωπαϊκή της επιστροφή! (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα πέντε καλύτερα γκολ μετά την ευρωπαϊκή της επιστροφή! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr βάζει σε… σειρά προτίμησης τα πέντε καλύτερα ευρωπαϊκά γκολ της ΑΕΚ από τη στιγμή της επιστροφής της Ένωσης στις διοργανώσεις της UEFA.

Η ΑΕΚ με την επιστροφή της πριν από πέντε χρόνια στη Super League δεν άφησε μόνο οριστικά πίσω της την εφιαλτική περίοδο που πέρασε εντός των συνόρων, κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο. Η Ένωση επέστρεψε παράλληλα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μάλιστα με εμφατικό τρόπο καθώς αυτά που πέτυχε μέσα σε μερικά χρόνια από τη στιγμή της επανεμφάνισής της στο ευρωπαϊκό προσκήνιο δεν είναι λίγα…

Πρόκριση στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2017-2018, φτάνοντας ως τους 32 της διοργάνωσης, και συμμετοχή στους ομίλους του Champions League την αμέσως επόμενη (2018-2019) είναι κάτι που ανέβασε ξανά το ευρωπαϊκό πρεστίζ της Ένωσης, δίνοντας της επίσης βαθμούς που τη βοήθησαν να σκαρφαλώσει στη βαθμολογία της UEFA. Τη φετινή σεζόν δεν ήθελε και πολύ η ΑΕΚ να συμμετάσχει και για τρίτη σερί σεζόν στην Ευρώπη, αλλά η υπέρβαση στην Τραπεζούντα δεν ολοκληρώθηκε.

Συν τοις άλλοις μέσα σε αυτήν την χρονική περίοδο η ΑΕΚ σημείωσε και ένα μοναδικό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα παραμένοντας αήττητη για 14 σερί ευρωπαϊκά ματς. Από την ισοπαλία στο Μπριζ (0-0) για τα πλέι οφ του Europa League τον Αύγουστο του 2017 μέχρι την ισοπαλία (1-1) κόντρα στη Βίντι στο ΟΑΚΑ τον Αύγουστο του 2018, παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League.

Από τη χρονιά της επιστροφής της λοιπόν η ΑΕΚ έκανε δυναμικό come back και στην Ευρώπη πετυχαίνοντας αρκετά. Κάτι στο οποίο ευελπιστεί να δώσει συνέχεια μέσα στα επόμενα χρόνια και ειδικά όταν επιστρέψει πλέον στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου τα ευρωπαϊκά ματς θα έχουν άλλη χάρη, μέσα σε ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο όπως θα είναι αυτό της Αγιά Σοφιάς.

Ποια όμως ήταν τα ομορφότερα τέρματα που σημείωσε η ΑΕΚ στην Ευρώπη από τη στιγμή της επιστροφής της σε αυτήν μέχρι σήμερα; Από το 5 ως το 1 το top 5 των ευρωπαϊκών κιτρινόμαυρων γκολ των τελευταίων ετών!

5) ΑΕΚ – Κραϊόβα 1-1: Ο Πέτρος Μάνταλος στο 26’ με ωραία ατομική ενέργεια τελειώνει την προσπάθειά του με πλασέ και ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ, σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

4) Σέλτικ – ΑΕΚ 1-1: Ήταν εξαιρετικό το σπριντ του Έλντερ Λόπες και το γέμισμα που κάνει προς τον Κλωναρίδη, αλλά και εξίσου καλό και ψύχραιμο το κοντρόλ και το σουτ του «Κλώνα», ο οποίος στο 44’ ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας στην Ένωση τη δυνατότητα να φύγει με σκορ πρόκρισης από τη Γλασκώβη.

3) Κραϊόβα – ΑΕΚ 0-2: Πάλι ο Μάνταλος, ο οποίος ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, έπειτα από τη σέντρα ακριβείας του Λιβάια, έπιασε μια καλοζυγισμένη κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι. Η ΑΕΚ άνοιξε με τον αρχηγό της τον δρόμο της πρόκρισης στη Ρουμανία.

2) Βίντι – ΑΕΚ 1-2: Με πολύ όμορφη ενέργεια στο 49' λίγο έξω από την περιοχή, ο Τάσος Μπακασέτας έπιασε ένα δεξί σουτ που κόντραρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Βίντι δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ΑΕΚ και βάζοντας με ένα ωραίο γκολ τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

1) Ριέκα – ΑΕΚ 1-2: Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League η ΑΕΚ ξεκινάει νικηφόρα από την Κροατία. Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 62’ με μια άπιαστη εκτέλεση φάουλ, από δύσκολη και μακρινή θέση.

 

Τελευταία Νέα