Ο ΠΑΟΚ, ο Στέφενς και το… «παιχνίδι των φαντασμάτων»!

Ο ΠΑΟΚ, ο Στέφενς και το… «παιχνίδι των φαντασμάτων»!

bet365

Στη Γερμανία ετοιμάζονται να ζήσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων «κεκλεισμένων των θυρών», με τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ να μιλάει γι’ αυτή την εμπειρία.

Τον Αύγουστο του 2013 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Σάλκε στην άδεια Τούμπα για το δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων στη φάση των πλέι οφ του Champions League. Όποιος κέρδιζε θα έπαιρνε το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης, αλλά θα το πετύχαινε μπροστά σε άδειες κερκίδες.

Η UEFA είχε τιμωρήσει με τρεις αγωνιστικές την έδρα της ελληνικής ομάδας, για τα επεισόδια την προηγούμενη σεζόν στο ΠΑΟΚ – Ραπίντ Βιέννης, με αποτέλεσμα η ρεβάνς του 1-1 να γίνει χωρίς κόσμο στις κερκίδες της Τούμπας.

Ο Χουμπ Στέφενς που είχε συνδυάσει το όνομά του και με τις δύο ομάδες, είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που εμπλέκονται με το γερμανικό ποδόσφαιρο και έχει ζήσει την εμπειρία ενός αγώνα «κεκλεισμένων των θυρών».

Στη Γερμανία, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα θα διεξαχθούν παιχνίδια «κεκλεισμένων των θυρών», τέτοιου είδους αναμετρήσεις της αποκαλούν ως «παιχνίδια των φαντασμάτων».

Γι’ αυτό κι ο Ολλανδός προπονητής, που τότε βρισκόταν στον πάγκο του «Δικεφάλου», ήταν ο πιο κατάλληλος για να μιλήσει και να περιγράψει την εμπειρία του από τον αγώνα που βρήκε τους «Βασιλικούς Μπλε» να κερδίζουν με 3-2 και να προκρίνονται στους ομίλους του Champions League.

«Ήταν κρίμα για τον ΠΑΟΚ, είναι μια ομάδα που έπαιρνε και παίρνει δύναμη από τον κόσμο του. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν αρέσει σε κανέναν. Αν θυμάμαι καλά τότε ήταν πιο πολλοί φίλοι της Σάλκε στο γήπεδο πάρα του ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν είχαμε τον κόσμο μας στο γήπεδο εκείνο το βράδυ και μας επηρέασε πολύ ότι ήμασταν γηπεδούχοι και δεν είχαμε την βοήθεια του. Όταν το παιχνίδι είναι κεκλεισμένων, μπορείς να ακούσεις τις συνομιλίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, είναι κάτι αρκετά διαφορετικό», υποστήριξε ο Στέφενς μιλώντας στο «RTL» και πρόσθεσε:

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να προετοιμάσεις την ομάδα σου. Δε θεωρώ ότι διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό αλλά σίγουρα δημιουργούν προβλήματα για τις ομάδες που παίζουν χωρίς τον κόσμο τους».

 

Τελευταία Νέα