Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο

Αντώνης Σαούλης
Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο

bet365

Η Κύπρος μετράει ήδη πέντε νίκες, αύξησε την διαφορά και οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν περιθώρια για λάθη στην Ευρώπη. Οι χώρες που μας κυνηγάνε κι αυτές που ξεφεύγουν...

Νασιοναλ Μοντεβιδέο - Ιντερνασιονάλ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Οι κληρώσεις έγιναν και για τον 3ο προκριματικό γύρο. Το πρώτο ευρωπαϊκό ματς ελληνικής ομάδας ολοκληρώθηκε και πλέον μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για το τι κυνηγάμε, ποιοι μας κυνηγάνε και τι θα χρειαστούμε για να περάσουμε την Κύπρο, να τερματίσουμε στην 15η θέση, που είναι ο ρεαλιστικός στόχος για φέτος, για να σώσουμε την... χρονιά.

Ναι, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για το αν θα τα καταφέρουμε ή οχι οπότε πάμε βήμα βήμα να δούμε τι έχει συμβεί, πόσο έχει ανοίξει την διαφορά η Κύπρος, ποιες χώρες έχασαν ομάδες στον πρώτο προκριματικό γύρο και τι ψάχνουμε από εδώ και πέρα.

Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς της Τρίτης έχει ως εξής:
11η Αυστρία 27.925 5/5
12η Ολλανδία 26.550 5/5
13η Τσεχία 24.900 5/5
14η Δανία 24.625 4/4
15η Κύπρος 22.875 4/4
16η Ελλάδα 21.500 5/5
17η Κροατία 21.000 3/4
18η Σερβία 20.500 3/4
19η Ελβετία 20.000 5/5
20η Σκωτία 19.875 3/4
21η Νορβηγία 19.500 3/4

Αρχίζοντας την σεζόν η διαφορά ανάμεσα σε εμάς και την Κύπρο ήταν μόλις 225 βαθμοί. Ουσιαστικά μία νίκη και μια ισοπαλία στα προκριματικά. Η διαφορά μετά την Τρίτη το βράδυ έχει φτάσει στους 1.375 βαθμούς! Οπερ σημαίνει 7 νίκες διαφορά στα προκριματικά για την Ελλάδα!

Κι αυτό γιατί οι Κυπριακές ομάδες έχουν κάνει το απόλυτο μέχρι στιγμής. Ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε μέσα έξω την Ζαλγκίρις (500 βαθμοί στην Κύπρο), η ΑΕΚ Λάρνακας νίκησε μέσα έξω την Πετροκούμπ (άλλοι 500 βαθμοί) και χθες ο ΑΠΟΕΛ έκανε διπλό μέσα στην Σουτιέσκα για τον 2ο προκριματικό του Champions League. Οι Κύπριοι δεν έχασαν κάποια ομάδα στον πρώτο προκριματικό και συνεχίζουν με τέσσερις εκπροσώπους. Την Πέμπτη η ΑΕΚ Λάρνακας παίζει με την Λέφσκι (στην Κύπρο), ο Απόλλων Λεμεσού με την Σάμροκ Ρόβερς (στην Ιρλανδία) και φυσικά η ΑΕ Λεμεσού με τον Αρη (στην Θεσσαλονίκη).

Η Ελλάδα είδε τον Ολυμπιακό την Τρίτη το βράδυ να της χαρίζει τους πρώτους της 100 βαθμούς με την ισοπαλία στην Τσεχία. Και την Πέμπτη ρίχνονται στην μάχη ο Ατρόμητος και ο Αρης με Ντουνάισκα και ΑΕ Λεμέσου. Είναι εύκολα κατανοητό πλέον πως κάθε νίκη μετράει, πόσω μάλλον το αποτέλεσμα του Αρη με τους Κύπριους!

Αυτοί που μας κυνηγάνε
Εκτός από τους Κύπριους όμως, οι Κροάτες, οι Σέρβοι και κυρίως οι Σκωτσέζοι με τους Νορβηγούς μείωσαν την διαφορά από εμάς.

Οι Κροάτες από τους 650 βαθμούς πήγαν στους 500 την διαφορά αλλά έχασαν μια ομάδα (αυτοκτόνησε η Χάιντουκ από ομάδα της Μάλτας) κι έμειναν με 3.

Οι Σέρβοι από τους 1.775 βαθμούς έριξαν την διαφορά στους 1.000. Αλλά κι αυτοί έχασαν την Ραντνίσκι (αποκλείστηκε από την Φλόρα Ταλίν) κι έμειναν με 3.

Οι Σκωτσέζοι κάνουν απίστευτο ντεμαράζ. Μια διαφορά 3.275 βαθμών από εμάς την έχουν μαζέψει στους 1.625! Ομως και η Σκωτία έχασε ομάδα με τον αποκλεισμό της Κιλμάρνοκ από την ουαλική Κόναν κι έμειναν με 3.

Τέλος οι Νορβηγοί επίσης κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Μια διαφορά 3.400 βαθμών την έχουν ρίξει στους 2.000 αλλά έχουν μείνει με 3 ομάδες κι αυτοί μιας και αποκλείστηκε η Μπραν από την Σάμροκ Ρόβερς.

Αυτούς που κυνηγάμε
Εκτός από τους Κύπριους καλό θα είναι να κοιτάμε τους Δανούς και τους Τσέχους σε περίπτωση που οι ελληνικές ομάδες ξεκινήσουν καλά τις προκριματικές τους δοκιμασίες.

Οι Δανοί άνοιξαν την διαφορά στους 3.125 βαθμούς και διατηρούν 4 ομάδες και οι Τσέχοι την διατηρούν στους 3.400 διατηρώντας κι αυτοί για την ώρα 5 ομάδες.

Οι διαφορές είναι μεγάλες, θεωρητικά δεν μπορούμε να τις πιάσουμε φέτος (εκτός κι αν πραγματικά όλες οι ελληνικές ομάδες κάνουν υπέρβαση) αλλά τουλάχιστον να μειωθεί η διαφορά ενόψει των επόμενων σεζόν.

Ο ρεαλιστικός στόχος!

Ετσι όπως τα έκαναν οι ελληνικές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να κοιτάμε τον πρώτο και ρεαλιστικό στόχο που είναι και ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ. Η Ελλάδα θα πρέπει να προσπεράσει την Κύπρο και να τερματίσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στην 15η θέση.

Γιατί; Επειδή η διαφορά της 15ης θέσης και της 16ης είναι τεράστια. Στην 15η θέση κρατάμε 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια τα οποία θα μας δίνουν 2 ομάδες στα προκριματικά του Champions League, 1 ομάδα στα προκριματικά του Europa League και 2 ομάδες στα προκριματικά του Europa League 2.

Τι σημαίνει 16η θέση; Τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, 1 ομάδα στα προκριματικά του Champions League, ΚΑΜΙΑ στο Europa League και τρεις ομάδες στα προκριματικά του Europa League 2!

Πως προκύπτει η βαθμολογία για τα προκριματικά
Για να μπορείτε να κάνετε και τους δικούς σας υπολογισμούς και να μην μπερδεύεστε σας εξηγούμε πως προκύπτει η βαθμολογία για το UEFA Country Ranking. Σημαντική παρατήρηση. Στα προκριματικά βαθμολογείται μόνο η χώρα. Οι σύλλογοι δεν αυξάνουν την βαθμολογία τους στα προκριματικά είτε με νίκες, είτε με ισοπαλίες.

Η κάθε νίκη δίνει στην χώρα 1.000 βαθμούς (διαιρείται ανάλογα τις ομάδες που έχει η κάθε χώρα)
Η κάθε ισοπαλία δίνει στην χώρα 500 βαθμούς (διαιρείται ανάλογα τις ομάδες που έχει η κάθε χώρα).

Για παράδειγμα εάν νικήσει ο Αρης την ΑΕΛ θα πάρει η Ελλάδα +200 βαθμούς. Εάν νικήσει η ΑΕΛ θα νικήσει τον Αρη θα δώσει στην Κύπρο +250 βαθμούς (έχει 4 ομάδες η Κύπρος). Η ισοπαλία θα δώσει 100 στην Ελλάδα και 125 στην Κύπρο.

Τι σημαίνει η κάθε θέση για την σεζόν 2021/2022
Η 11η και η 12η θέση
Ο πρωταθλητής στα play off του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στα play off του Europa League
Ο τέταρτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
Ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2

Η 13η και η 14η θέση
Ο πρωταθλητής στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League
O τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2

Η 15η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Ο τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2

Η 16η και η 17η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Η 18η θέση και κάτω (μέχρι την 28η δεν αλλάζει κάτι)
Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα