Σέλτικ - Ρέιντζερς 2-1 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Σέλτικ - Ρέιντζερς 2-1 (vids)

bet365

Με γκολ του Τζέιμς Φόρεστ στο 86' κι ενώ οι δύο ομάδες είχαν μείνει με δέκα παίκτες για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά, η Σέλτικ πήρε νίκη με σκορ 2-1 στο Celtic Park, παίρνοντας εκδίκηση από τη Ρέιντζερς για την ήττα του Δεκέμβρη και βρέθηκε πλέον στο +13 στην κορυφή της σκωτσέζικης Premier!

Η Σέλτικ που ήταν από την αρχή κυρίαρχος στο ντέρμπι, βρήκε δίχτυα με το 14ο φετινό γκολ του Έντουαρντ Όντσον, όταν στο 27ο λεπτό από τρομερή προωθημένη μπαλιά με τη μια από τον Τζέιμς Φόρεστ, έφυγε στην αντεπίθεση, ταλαιπώρησε τον προσωπικό του αντίπαλο κι όταν άνοιξε χώρο, σούταρε δυνατά για το 1-0. Όλα φάνηκαν να γίνονται πιο εύκολα για το σύνολο του Νιλ Λένον (που ήταν παρών στο πρώτο του old firm έπειτα από τον Απρίλη του 2012) όταν ο Σκοτ Μπράουν εκνεύρισε τον Μορέλος κι αυτός με αγκωνιά εκτός φάσης αποβλήθηκε, αντικρίζοντας για 5η φορά φέτος την κόκκινη κάρτα!

Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ είχε πλέον μπροστά της ένα... βουνό ν' ανέβει, όμως, στο 63ο λεπτό, ο Ταβερνίερ βρήκε τον Κεντ λίγο έξω από την περιοχή κι αυτός αφού έφερε τη μπάλα στο δεξί και κέρδισε μερικά εκατοστά, σούταρε χαμηλά για το 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι! Αυτή, ήταν η πρώτη τελική στο στόχο για τους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα του Λένον, έμεινε κι εκείνη με 10 παίκτες, λόγω τραυματισμού του Μπογιάτα στο 74ο λεπτό, όταν πλέον είχαν εξαντληθεί οι αλλαγές, ωστόσο, στο 86' ο Τζέιμς Φόρεστ που είχε και την ασίστ στο πρώτο γκολ, τελείωσε σωστά και ψύχραιμα μια επίθεση που ξεκίνησε από σοβαρό λάθος του Ταβερνίερ και απώλεια της κατοχής της μπάλας για τη Ρέιντζερς, για να διαμορφωθεί το τελικό το 2-1...

Η διαφορά των δύο ομάδων στη βαθμολογία αυξήθηκε πλέον στους 13 βαθμούς, με τη Σέλτικ ν' αποδεικνύει πως είναι το απόλυτο αφεντικό.

 

Τελευταία Νέα