Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-3: Οι ακτίνες των «ερυθρολεύκων»

Gazzetta team
Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-3: Οι ακτίνες των «ερυθρολεύκων»

bet365

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάλεψε κόντρα στην Άρσεναλ, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 3-1, ένα σκορ που αδικεί τους Πειραιώτες. Θετικοί Εμβιλά και Ελ Αραμπί, σημαντικά τα λάθη από τον Σα.

Η αλήθεια είναι πως σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου και όχι μόνο, αυτό που μένει είναι το σκορ. Αν κοιτάξουμε το σκορ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ το πρώτο που θα σκεφτούμε με το 1-3 είναι πως οι Πειραιώτες είχαν μια κακή εμφάνιση. Ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν έπαιξαν άσχημα, ωστόσο όταν χρειάστηκε να σκοράρουν με τον Μασούρα ή όταν ο Σα έπρεπε να κάνει αυτό που έχει συνηθίσει τους φίλους της ομάδας του, δεν το έκανε, με συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» να θέλουν έναν άθλο για να προκριθούν στα προημιτελικά του Europa League.

Πάμε να δούμε τι έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο σημερινό ματς:

Σα: Κακή, το λιγότερο κακή θα λέγαμε πως ήταν η εμφάνιση του Σα. Ο Πορτογάλος είχε ευθύνη στα δύο από τα τρία γκολ και στο πρώτο είχε και μεγάλη. Όσο δυνατό και να ήταν το σουτ του Όντεγκααρντ είχε και λάθος θέση και έβαλε και άσχημα τα χέρια του, ενώ λάθος θέση είχε και στο επίσης μακρινό σουτ του Ελνένι.

Λαλά: Στο πρώτο ημίχρονο όταν χρειάστηκε ήταν εκεί αμυντικά, βοηθώντας και αυτός την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο ανέβηκε πιο ψηλά και βοήθησε τους Πειραιώτες να απειλήσουν από την δεξιά πλευρά, πραγματοποιώντας μια άκρως θετική εμφάνιση.

Παπασταθόπουλος: Παρότι και ο Σωκράτης αγωνιζόταν με προβλήματα τραυματισμού, ήταν αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός στην θέση αυτή. Ο Έλληνας στόπερ δεν έκανε το λάθος και είχε μια σιγουριά στο παιχνίδι του, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις απαντήσεις στην πρώην ομάδα του.

Εμβιλά: Έλειψε από το κέντρο, αλλά παρότι κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αγωνιστεί ως στόπερ καθώς ο Μπα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, τα κατάφερε σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες με τους Άγγλους και ήταν από τους διακριθέντες αν σκεφτούμε ξαναλέμε πως έπαιξε σε μια θέση που δεν έχει αγωνιστεί παρά ελάχιστες φορές. Επίσης στην φάση του 1-2 φαίνεται να του γίνεται φάουλ και σίγουρα δεν φέρει ευθύνη.

Ρέαμπτσιουκ: Αν κρίνουμε από την αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μαρτίνς δεν έμεινε και τόσο ευχαριστημένος με τον παίκτη του. Ο Ρέαμτσιουκ δεν βοήθησε παρά ελάχιστα επιθετικά, ενώ και αμυντικά είχε κάποια θέματα, με συνέπεια να αντικατασταθεί από τον Χολέμπας.

Μπουχαλάκης: Ο γνωστός φιλότιμος και μαχητής Μπουχαλάκης εμφανίστηκε και στο σημερινό παιχνίδι. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες και ήταν αυτός που όταν χρειάστηκε στο δεύτερο μέρος γυρνούσε πίσω κοντράροντας πολλά από τα σουτ των Άγγλων.

Καμαρά: Και ο Καμαρά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν θετικός. Έδωσε πολλές μάχες χωρίς να έχει δίπλα του τον Εμβιλά. Θα μπορούσε να είχε δοκιμάσει περισσότερες φορές το πόδι του, αλλά ξεκάθαρα έριξε το βάρος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Βαλμπουενά: Από τις χειρότερες εμφανίσεις του Γάλλου ειδικά σε τέτοιας σημασίας αγώνα. Ο Βαλμπουενά σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά, αναγκάζοντας τον Μαρτίνς να τον αντικαταστήσει από το 46'.

Μασούρας: Η φάση στο 39' που αντί να πασάρει στον εντελώς αμαρκάριστο Ελ Αραμπί μετά και το τραγικό λάθος του Νταβίντ Λουίζ είναι η φάση που θα σημαδεύσει τον Έλληνα εξτρέμ στα ματς με την Άρσεναλ. Ένα τραγικό λάθος που στέρησε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει το 1-1 που φαινόταν σίγουρο και να μπει στο δεύτερο ημίχρονο με άλλον αέρα στο ματς.

Μπρούμα: Σε ρηχά νερά και ο Μπρούμα. Δεν βοήθησε όσο θα περίμενε ο προπονητής του, καθώς δεν απείλησε μπροστά όσο θα ήθελε ο Μαρτίνς και γι' αυτό βγήκε ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση της μιας ώρας αγώνα.

Ελ Αραμπί: Για ακόμα μία φορά ο Μαροκινός έδειξε το πόσο τεράστιος επιθετικός είναι. Στην φάση του 58' έκανε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε παίκτης που αγωνίζεται στη θέση αυτή. Αρχικά να πιέζει στον αντίπαλο αμυντικό και αφού κλέψει όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, να σκοράρει. Και ο Ελ Αραμπί τα έκανε όλα στην φάση αυτή, ενώ συνολικά ήταν ο παίκτης που η άμυνα της Άρσεναλ ένιωσε για τα καλά. Στο 67' έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μπεγερίν την τελευταία στιγμή του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Φορτούνης: Η είσοδός του ανέβασε τον Ολυμπιακό ψηλά. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν κυρίως από την δεξιά πλευρά που πήγαινε συνεχώς ο Φορτούνης να απειλήσουν, αλλά στην φάση που δημιούργησε μαζί με τον Ραντζέλοβιτς, ο Μπεγερίν σταμάτησε με εξαιρετική προβολή τον Ελ Αραμπί.

Χολέμπας: Ήταν καλύτερος από τον Ρέαμντσιουκ. Ανέβηκε περισσότερες φορές ψηλά, αλλά ως εκεί. Σίγουρα δεν έκανε σε κανένα σημείο την διαφορά.

Ραντζέλοβιτς: Ότι ίσχυε για τον Φορτούνη ισχύει και για τον Ραντζέλοβιτς. Ήταν θετικός, θα μπορούσε στην φάση του Ελ Αραμπί να είναι αυτός που άλλαξε το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε.

Χασάν: Στα λεπτά που αγωνίστηκε δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ανδρούτσος: Μπαίνοντας μόλις στο 86' είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να κριθεί.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα