Τι «πρέπει» να κάνει αύριο ο ΟΦΗ

Τι «πρέπει» να κάνει αύριο ο ΟΦΗ

Gazzetta team
Τι «πρέπει» να κάνει αύριο ο ΟΦΗ

bet365

Οι Κρητικοί μετρούν αντίστροφα για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λεμεσού, έναν αγώνα όπου καλούνται να εκμηδενίσουν τα όποια λάθη τους
Αντιμέτωπος με μία μεγάλη πρόκληση βρίσκεται ο ΟΦΗ, καθώς αύριο (17/9) θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Λεμεσού και αν κερδίσει θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι.
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν ήταν καλός, όμως υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να αισιοδοξεί πως στο παιχνίδι του Europa League θα παρουσιαστεί άκρως βελτιωμένος. Παράλληλα όμως απέναντί του θα βρίσκεται ένας άκρως υπολογίσιμος και επικίνδυνος αντίπαλος, με εμπειρία στις εκτός συνόρων διοργάνωσεις και σε παιχνίδια όπως το συγκεκριμένο το κάθε λάθος μπορεί να αποβεί καθοριστικό.
Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Σίμου καλούνται να είναι 100% προσηλωμένοι και παράλληλα παίκτες τους «κλειδιά» θα πρέπει να κάνουν αυτό που ξέρουν μέσα στο γήπεδο.
Ας δούμε τι «πρέπει» να συμβεί, ώστε το βράδυ, μετά τη λήξη του αγώνα, οι Κρητικοί να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη-πρόκριση.
*Το «πιτ μπουλ» να παρουσιαστεί 100% έτοιμος. Οπου «πιτ μπουλ» ο Μιγκέλ Μεγιάδο, καθώς ο Αργεντινός χαφ είναι ο κομβικός παίκτης του άξονά του και δεν είναι τυχαίο πως ο ΟΦΗ δεν έχει κερδίσει περίπου το 65% των αγώνων που απουσίασε. Ο 27χρονος έπαιξε σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας κόντρα στον Παναιτωλικό και πλέον διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα των Κρητικών, είτε αυτό είναι με τετράδα στην άμυνα, είτε τρία στόπερ. Κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει και αν στη σύνθεση του Σίμου υπάρχει το Νο 29, τότε θα μιλήσουμε σε άλλη... βάση.
*Ο Νέιρα να κάνει αυτό το... κάτι. Ο Αργεντινός χαφ είναι ίσως ο πιο ποιοτικός παίκτης του ΟΦΗ και ένας από τους πλέον μπαλαδόρους της Super League. Από τη στιγμή που, κακά τα ψέμματα, ο Ναμπί δεν έχει ακόμη βρει τα πατήματά του, εκείνος επωμίζεται το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Με τον Παναιτωλικό ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε, κάτι που σημαίνει πως πέρσι και φέτος «συμμετείχε» στα 11 από τα 53 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα (6 προσωπικά-5 ασίστ). Το ενδεχόμενο να τον δούμε στο «10» αντί του «8» που τον συνηθίσαμε την περασμένη σεζόν είναι ορατό και τι περιμένουν από εκείνον στο «Γεντί Κουλέ»; Τη μία πάσα, την κάθετη που θα βγάλει και την ενέργεια που θα «τρέξει», υπό καλές προϋποθέσεις, τον ΟΦΗ στην επίθεση.
*Ο Ναμπί να εκτελεί «φαρμακερά» τα στημένα. Για τον 26χρονο το είπαμε παραπάνω πως δεν «πατάει» καλά. Ανθρώπινο είναι και βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Μπάλα όμως ξέρει και μάλιστα πολύ, ενώ φημίζεται για τα χτυπήματά του στις στατικές φάσεις. Απευθείας (π.χ. φάουλ) ή με πάσα/γέμισμα (π.χ. κόρνερ). Σε απλά ελληνικά... ακόμη και στην πολύ κακή του βραδιά, είχε τέτοια πόδια που μπορεί να κάνει τη διαφορά.
*Ο Φιγκερέιδο να εκμεταλλευτεί τη «μισή» φάση. Ο Βραζιλιάνος φορ ήταν εκ των περσινών αποκαλύψεων της ομάδας. Ξεκίνησε «ρεζέρβα», αλλά στην πορεία μονιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα και ήταν πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ με 11 τέρματα. Ας μείνουμε όμως στην κανονική περίοδο, αφού κακά τα ψέμματα οι Κρητικόι «πειραματίστηκαν» αρκετά στα play off και δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα. Την ολοκλήρωσε λοιπόν με 9 γκολ σε 8 διαφορετικά ματς και με μόλις 40 τελικές. Ετσι χρειάζεται λίγες για να βρει δίχτυα και αύριο καλείται να εκμεταλλευτεί τη «μισή» φάση που θα του παρουσιαστεί. Για την ιστορία ο ΟΦΗ δεν έχασε σε κανένα από εκείνα τα 8 παιχνίδια.
*Να κρατήσουν τον Απόλλωνα εκτός του «κουτιού» τους. Ως συνέχεια του προηγούμενου υπάρχει το εξής στοιχείο. Οντως ο ΟΦΗ δοκίμασε στα play off σχήματα και πρόσωπα, αλλά τα ολοκλήρωσε χωρίς νίκη και δεχόμενος 21 γκολ σε 10 αγώνες. Στατιστικό που είναι «καμπανάκι». Το μεγάλο του πρόβλημα ήταν πως οι αντίπαλοί του «πατούσαν» εύκολα στα καρέ του και συνολικά σε εκείνες της αναμετρήσεις του έγιναν 78 τελικές μέσα από την μεγάλη του περιοχή. Επί χάρτου ο Απόλλων Λεμεσού είναι ομάδα που θα έμπαινε στα play off – τουλάχιστον θα είχε πολύ μεγάλες πιθανότητες – και πρέπει να τον κρατήσει μακριά από την περιοχή του.
*Ο Γιαννούλης να... βγει μπροστά. Το καλοκαίρι ο ΟΦΗ απέκτησε παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία, όπως π.χ. τον Βούρο. Ωστόσο αύριο χρειάζεται ίσως περισσότερο από ποτέ το «μυαλό» του Κώστα Γιαννούλη. Ο 34χρονος είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας, η ψυχραιμία του δεδομένη, οι ικανότητές του γνωστές και καλείται να... παρασύρει και τους υπόλοιπους.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα