Οι 4+1 λόγοι που θα βελτιώσουν τον ΟΦΗ ενόψει του Απόλλωνα Λεμεσού...

Οι 4+1 λόγοι που θα βελτιώσουν τον ΟΦΗ ενόψει του Απόλλωνα Λεμεσού...

Gazzetta team
Οι 4+1 λόγοι που θα βελτιώσουν τον ΟΦΗ ενόψει του Απόλλωνα Λεμεσού...

bet365

Οι Κρητικοί δεν κέρδισαν στην πρεμιέρα, όμως ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων υπάρχουν (σοβαρές/βάσιμες) «ενδείξεις» πως θα παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι
Το «μυαλό» στον Απόλλωνα Λεμεσού έχουν πλέον όλοι στον ΟΦΗ. Ο σοβαρός τραυματισμός του Βαζ ανοίγει το «κεφάλαιο» ενίσχυση και οι Κρητικοί αναμένεται να κινηθούν (τουλάχιστον) και για ακραίο, όμως επί του παρόντος στην εξίσωσή τους βρίσκεται, σχεδόν σε απόλυτο βαθμό, η ομάδα της Κύπρου.
Η εμφάνιση του Σαββάτου κόντρα στον Παναιτωλικό δεν ήταν, ομολογουμένως, καλή, ούτε όμως μπορεί να θεωρηθεί και καταστροφική, δηλαδή κακή.
Την ίδια στιγμή εύλογα μπορεί να ειπωθεί πως ο ΟΦΗ της πρεμιέρας δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνον που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, στην αναμέτρηση του Europa League. Η παραπάνω διαπίστωση δεν αποτελεί «προϊόν» της... εύκολης απάντησης πως θα έχει ένα επίσημο παιχνίδι στην πλάτη του, αλλά προκύπτει από τα δεδομένα του έμψυχου δυναμικού του.
Ας τα δούμε...
*Ντεμπούτο Σελίμοβιτς. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός αναμένεται να παίξει για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΟΦΗ. Δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα με τα «καναρίνια» επειδή υπήρξε θέμα με τις πτήσεις του ύστερα από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα του Λουξεμβούργου και «έχασε» προπονήσεις. Ο νεαρός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και στα δύο ματς με Αζερμπαϊτζάν και Μαυροβούνιο, νίκη και ήττα αντίστοιχα για την ομάδα του Πριγκιπάτου, ήταν εκ των κορυφαίων.
*Βασικός Νέιρα. Ο ΟΦΗ το Σάββατο... πάτησε γκάζι μετά την είσοδό του και μάλιστα ο Αργεντινός έπαιξε στο «10» και ήταν ο σκόρερ του στην αναμέτρηση. Ο 31χρονος θεωρείται, και εύλογα, από τους πλέον ποιοτικούς παίκτες των Κρητικών και πέρσι τον είδαμε ως επί το πλείστων στο «8». Με εκείνον στον άξονα η ομάδα του αλλάζει επίπεδο, αφού κρατά μπάλα και παίζει πολύ κάθετα. Είναι ένας παίκτης που πέρσι και στο ένα φετινό επίσημο παιχνίδι του ΟΦΗ «συμμετείχε» σε 11 γκολ του (6+5 ασίστ).
*Περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε Μεγιάδο. Το «πιτ μπουλ» είναι, κακά τα ψέμματα, ο «μισός» άξονας του ΟΦΗ. Εκ των κορυφαίων «6αριών» την περασμένη περίοδο, δεν είναι τυχαίο πως όλα τα «μεγάλα» αποτελέσματα της ομάδας έχουν γίνει με εκείνον στο γήπεδο. Το Σάββατο πέρασε αλλαγή στο 51' μαζί με τον Νέιρα και η εικόνα των Κρητικών άλλαξε άρδην. Το ερώτημα έγκεινται αν μπορεί να βγάλει ολόκληρο παιχνίδι, αλλά σίγουρα θα παίξει περισσότερο.
*Χρόνο συμμετοχής σε Σολίς. Ο 26χρονος ακραίος ήρθε την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα και δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα. Με τον Παναιτωλικό ήταν ανέτοιμος, όμως τώρα έχει μέρες προπονήσεων στην πλάτη του και ελέω απουσιών αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Αργεντινός διαθέτει την ποιότητα να κρίνει μία αναμέτρηση.
Στα παραπάνω μπορεί να προστεθεί και ενδεχόμενη αλλαγή σχηματισμού, αφού ας μην λησμονούμε πως τόσο στα περσινά play off όσο και στα φιλικά ο Γιώργος Σίμος δούλεψε και το 3-4-3, διάταξη που αρκετές φορές λειτούργησε καλά για τους Κρητικούς.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα