Όπως είχε σταθεί ο Τζολάκης, θα σταθεί κι ο Αλέν!

Όπως είχε σταθεί ο Τζολάκης, θα σταθεί κι ο Αλέν!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από τo blog του στο gazzetta όλες τις παραμέτρους του τραυματισμού του Ζοζέ Σα.

Δεν θέλει ιδιαίτερη ανάλυση για να γίνει κατανοητό πόσο μεγάλο είναι για τον Ολυμπιακό το πλήγμα με τον σοβαρό τραυματισμό του Ζοζέ Σα ενόψει του αγώνα με τη Γουλβς. Πλήγμα διπλό!

Από τη μία υπάρχει η απουσία του βασικού γκολκίπερ της ομάδας επί σχεδόν μία ολόκληρη διετία κι από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει η ψυχολογία των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών ακριβώς εξαιτίας αυτής της απουσίας. Βλέπετε, ήδη είχε προηγηθεί η απώλεια του Σεμέδο, του καπετάνιου της άμυνας-αλλά αυτή είχε…εμπεδωθεί, καθότι γνωστή από το πρώτο κιόλας ματς με τους Άγγλους. Τώρα, έρχεται να προστεθεί η απώλεια του βασικού τερματοφύλακα, άρα με τον Ολυμπιακό να έχει νοκ άουτ τα δύο πέμπτα της εκπληκτικής κατά τη φετινή σεζόν αμυντικής γραμμής του. Λογικό είναι να υπάρχει ο φόβος μήπως οι «ερυθρόλευκοι» χάσουν το καλό πνεύμα τους.

Κι εδώ είναι που πρώτον θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ολόκληρος ο μηχανισμός της οικογένειας του Ολυμπιακού και δεύτερον θα πρέπει οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, οι παίκτες του Ολυμπιακού, να ορθώσουν ανάστημα και να μην αφήσουν την πραγματικά μεγάλη ατυχία να τους καταβάλλει. Όσο κι αν δεν είναι εύκολο να χάνεις τον σούπερ γκολκίπερ σου, κι ένα παιδί που δύο χρόνια τώρα δεν είχε λείψει ούτε από μισό ματς λόγω τραυματισμού, παρά μόνο όταν πήγαν να τον διαλύσουν, με εκείνο το αντιαθλητικό φάουλ του Μουνιέ του Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκη, που του είχε στοιχίσει την απουσία από το πρώτο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ας σταθούμε, όμως, ακριβώς σε εκείνο το ματς. Με τραυματία και τον Αλέν εκείνο το διάστημα, λόγω μίας μικρής θλάσης, υποχρεωτικά έπαιξε κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού ο 17χρονος Τζολάκης. Και στάθηκε μια χαρά. Δεν είχε καμία ευθύνη στα γκολ που δέχθηκε κι η ομάδα μεν έχασε 2-3, αλλά με ένα σκορ όπως αποδείχθηκε ανατρέψιμο στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη-που έφερε και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Βεβαίως τώρα αντίπαλος δεν είναι ο ΠΑΟΚ αλλά ολόκληρη Γουλβς και δη μέσα στην Αγγλία και σε αγώνα που θα κρίνει ολόκληρη πρόκριση στο Φάϊναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ.

Όμως σημασία έχει άλλο πράγμα: ότι ο Νο 3 γκολκίπερ του Ολυμπιακού, όταν χρειάστηκε, ήταν έτοιμος. Και ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο να μην είναι έτοιμος τώρα ο Νο 2 γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ο 28χρονος Αλέν, που στο κάτω κάτω έχει παίξει φέτος σε εφτά παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» κι ήταν πέρσι και 14 ματς βασικός στο γαλλικό πρωτάθλημα, παίζοντας εναντίον των έξι ομάδων της πρώτης 8άδας της τελικής βαθμολογίας του Σαμπιονά (Λιλ, Μαρσέϊγ, Σεντ Ετιέν, Ρεμς, Μονπελιέ, Ρενς), κάνοντας τέτοιες εμφανίσεις ώστε η ομάδα του, η Ντιζόν, να του προτείνει νέο συμβόλαιο κι ο Ολυμπιακός να του κάνει πρόταση, την οποία κι αποδέχθηκε.

Ο Αλέν, όπως κι ο Τζολάκης, που θα βρεθεί στον πάγκο στο Μολινό, είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι όλο τον χρόνο στο Ρέντη από τον Μαρτίνς και τον προπονητή των γκολκίπερ (Αγριογιάννη), οπότε το μόνο που θα χρειαστεί ο Γάλλος τερματοφύλακας, με τις ρίζες από την…Σκοτία (!), είναι να μπει στο ματς με καλή ψυχολογία και να έχει και λίγο την τύχη με το μέρος του. Γιατί να μην σταθεί όρθιος ο Αλέν στο Γουλβς, όταν έχει σταθεί όρθιος ο 11χρόνος νεότερος του Τζολάκης στην Τούμπα, σε ματς μάλιστα τότε με κόσμο, ενώ τώρα θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, άρα χωρίς θέμα να επηρεαστεί από την εξέδρα των Άγγλων. Αν τώρα δεν τα καταφέρει, ας πάει στο καλό. θα μου πείτε, από ένα ματς; Στον Ολυμπιακό, καλώς η, κακώς, έτσι είναι. πρέπει να είσαι έτοιμος ακόμη κι αν χρειαστεί να κριθείς σε ένα ματς.

Σίγουρα άλλη ασφάλεια νιώθει η ομάδα και ειδικά η άμυνα με τον Σα, που έχοντας πάρει τον αέρα του βασικού έφτασε στο σημείο τις προάλλες να βγάλει…ασίστ στον Ελ Αραμπί, με βολέ από την περιοχή του στο 3-0 με την ΑΕΚ! Αλλά ο Ολυμπιακός αυτή τη διετία έχει μία τόσο συγκροτημένη ομάδα από τον Πέδρο, που σε κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν έχει καταθέσει τα όπλα. Κι ας θυμηθούμε ότι με τον εντελώς άπειρο από ευρωπαϊκά παιχνίδια Γιαννιώτη πέρσι είχε αποκλείσει την Μπέρνλι (3-1, 1-1) κι είχε φέρει 0-0 με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη, παίζοντας στα 25 τελευταία λεπτά με παίκτη λιγότερο από την αποβολή του Τσιμίκα.

Παρεμπιπτόντως, κι επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, αυτός ο σοβαρός τραυματισμός του Σα πιο χαμηλά στο αριστερό χέρι (κι όχι στον αγκώνα) από το (κοντινό κι όχι ιδιαίτερα δυνατό) σουτ του Φορτούνη μπορεί να φέρει κι ένα καλό στον Ολυμπιακό-την παραμονή του στην ομάδα και τη νέα σεζόν…

Κατά τα άλλα, είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός είχε (κι έχει) σταντ μπάϊ τον πολύ έμπειρο Σούμπασιτς (κι εναλλακτικά τον Ρώσο Κριέτσουκ της Κράσνονταρ) για την περίπτωση να έπαιρνε μεταγραφή ο Σα. Τώρα, μετά τον τραυματισμό του Πορτογάλου, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν ο Ολυμπιακός πρέπει ούτως η, άλλως να πάρει γκολκίπερ, με το σκεπτικό ότι ο Σα υπό ιδανικές συνθήκες θα είναι οριακά "παίζει δεν παίζει" τον μονό γ΄ προκριματικό Τσάμπιονς Λιγκ στις 15 Σεπτέμβρη και υπό πιο νορμάλ συνθήκες θα είναι οριακά "παίζει δεν παίζει" τη ρεβάνς των πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ στις 29 Σεπτέμβρη. Η απάντηση μοιάζει να πρέπει να είναι καταφατική. Αλλά εγώ είμαι με τα...μπούνια να την δώσει ο ίδιος ο…Αλέν την Πέμπτη και γιατί όχι και στις 11 του μήνα στη Γερμανία! Μην τον ξεγράφουμε τον Αλέν!

Άσχετο: Στην Βραζιλία οι οπαδοί της Σεαρά πανηγυρίζουν σε ντράϊβιν γκολ της ομάδας του επί της Μπαϊα στον τελικό του Κόπα Νορντέστε!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1289774933828988928

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.