18 ημέρες το Final 8 του Europa League!

18 ημέρες το Final 8 του Europa League!

18 ημέρες το Final 8 του Europa League!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το πλάνο της UEFA να ολοκληρώσει το φετινό Europa League.

Έχει ήδη διαρρεύσει το σχέδιο της UEFA να τελειώσει φέτος τις διοργανώσεις της με τη φόρμουλα Final 8 τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League. Κάτι που ενδιαφέρει ασφαλώς και τον Ολυμπιακό, καθώς αν περάσει τη Γουλβς θα μπει κι αυτός στο Final 8 του Europa League.

Σήμερα μπορούμε να σας αποκαλύψουμε μία επιπλέον λεπτομέρεια του πλάνου της UEFA: τα Final 8 θα είναι…μαμούθ! Για την ακρίβεια 18 ημερών! Τόσο είναι το διάστημα που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση των προημιτελικών, των ημιτελικών και των τελικών κάθε διοργάνωσης, όπως έχει ενημερώσει ανεπίσημα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τις ομάδες που ακόμη συνεχίζουν στα κύπελλα Ευρώπης.

Το κάπως περίεργο είναι ότι η UEFA στην ενημέρωση της δεν έχει διευκρινίσει αν οι προημιτελικοί κι οι ημιτελικοί είναι διπλοί η, μονοί. Όλες οι πληροφορίες λένε ότι τα ματς θα είναι μονά, αλλά προκαλεί μία απορία γιατί να χρειάζεται τόσες πολλές, 18 ημέρες, η UEFA για να τελειώσει τα φάϊναλ 8, όταν μιλάμε απλά για τέσσερις προημιτελικούς, δύο ημιτελικούς κι ένα τελικό. Εάν δεν επιφυλάσσει καμία ανατροπή η ομοσπονδία και επαναφέρει διπλά ματς (για τα οποία παρεμπιπτόντως είναι υπεραρκετές οι 18 ημέρες), προφανώς σημαίνει ότι θέλει τους (μονούς) προημιτελικούς και τους ημιτελικούς σε διαφορετικές ημέρες για τηλεοπτικούς λόγους.

Τώρα, αναφορικά με τη χώρα διεξαγωγής του Europa League, όντως φαβορί είναι η Γερμανία, αλλά έτσι θα ευνοηθεί η Μπάγερ Λέβερκουζεν που ουσιαστικά έχει ήδη περάσει και η Βόλφσμπουργκ με την Άϊντραχτ, αν μπορέσουν και συνεχίσουν.

Σε αυτό που καίει πιο άμεσα τον Ολυμπιακό, στο που δηλαδή θα γίνει η ρεβάνς με τη Γουλβς, οι ενδείξεις μιλάνε για ουδέτερο έδαφος, με ανοικτό το ενδεχόμενο όλες οι ρεβάνς να γίνουν στη Γερμανία. Κάτι που όμως θα συνιστά αδικία για τη Σαχτάρ και την Βασιλεία (οι ρεβάνς είναι Σαχτάρ-Βόλφσμπουργκ και βασιλεία-Άϊντραχτ).

Η UEFA το σκέφτεται για ρεβάνς σε ουδέτερο έδαφος λόγω και των αγώνων Ίντερ-Χετάφε και Σεβίλλης-Ρόμα, που ακόμη δεν έχουν γίνει ούτε τα πρώτα ματς! Μοιάζει «κάπως» να γίνουν αυτό το καλοκαίρι δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια στην Ιταλία κι άλλα δύο στην Ισπανία, χώρες που κατ΄ εξοχήν επλήγησαν από την πανδημία…Ωστόσο, δεν είναι κι απίθανο.

Για δε το Γουλβς-Ολυμπιακός υπάρχει και το επιπλέον πρόβλημα της καραντίνας των 14 ημερών στην Αγγλία, που ουσιαστικά απαγορεύει τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων. Κι εδώ με το ερωτηματικό τι θα γίνει αν αρθεί η καραντίνα μέσα στο καλοκαίρι από την αγγλική κυβέρνηση.

Προσέξτε, στην ανεπίσημη τελευταία ενημέρωση της η UEFA προς τις ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής οι έδρες των γηπεδούχων ισχύουν κι αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνουν εκεί τα παιχνίδια, άρα το Γουλβς-Ολυμπιακός στο Μολινό. Όμως, άφησε ανοιχτό η UEFA και το ενδεχόμενο αλλαγής πλάνου και δη «επανεξέτασης αναλόγως των δεδομένων».

Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες, να λάβουμε υπόψιν μας ότι πρέπει να βρεθεί χρόνος και για τα προκριματικά του Champions League (και του Europa League) ενόψει της επόμενης σεζόν…

Ήδη, πριν λίγο η UEFA ανακοίνωσε την ατζέντα της εκτελεστικής της επιτροπής για το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου, γνωστοποιώντας ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τις φετινές διοργανώσεις της και για εκείνες της νέας σεζόν.

https://www.uefa.com/insideuefa/news/newsid=2642106.html

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1257671391593279489

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.