Europa League: Κορυφαίος της σεζόν ο Ομπαμεγιάνγκ

Europa League: Κορυφαίος της σεζόν ο Ομπαμεγιάνγκ

aubameyang_1

bet365

Ο επιθετικός της Μαρσέιγ Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Europa League για τη σεζόν 2023/24.

Μπορεί η Αταλάντα και η Λεβερκούζεν να έφτασαν στον τελικό του Europa League και οι Μπεργαμάσκι να σήκωσαν το τρόπαιο στο Δουβλίνο, όμως MVP της σεζόν στο τουρνουά αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ. Ο λόγος για τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος βγήκε και πρώτος σκόρερ.

Ο 34χρονος Γκαμπονέζος επιθετικός πέτυχε 10 γκολ σε 11 παιχνίδια με τη φανέλα των Μαρσεγέζων, ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ. Θυμίζουμε πως ο Ομπαμεγιάνγκ έγραψε ιστορία, καθώς ξεπέρασε τον Ραδαμέλ Φαλκάο και είναι ο πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου UEFA/Europa League με 34 γκολ.

H Mαρσέιγ τερμάτισε 2η στον 2ο όμιλο του Europa League στον οποίο ήταν η ΑΕΚ και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε μετά την ήττα στον Μπέργκαμο με 3-0. Ο Ομπαμεγιάνγκ στην πρώτη του σεζόν στη Μασσαλία είχε 30 γκολ και 11 ασίστ σε 51 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. O Γκαμπονέζος είχε βρει δίχτυα δις στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε πάρει την πρόκριση στο «Βελοντρόμ» στη διαδικασία των πέναλτι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα