Τζάκα στο Gazzetta: «Τώρα πρέπει να δούμε τον χαρακτήρα της ομάδας, δεν ήταν έκπληξη η εικόνα της Αταλάντα»

xhaka1

bet365

Ο Γκρανίτ Τζάκα μίλησε στο Gazzetta για την ήττα της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την Αταλάντα στον μεγάλο τελικό του Europa League.

Αποστολή στο Δουβλίνο: Γιάννης Σαπουντζάκης

Λένε πως η αξία του ηττημένου, δίνει δόξα στον νικητή. Και η αλήθεια είναι πως τα όσα έχει καταφέρει κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν η Μπάγερ Λεβερκούζεν, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στην κατάκτηση του Europa League από την Αταλάντα.

Αμέσως μετά το φινάλε του τελικού του Δουβλίνου, το Gazzetta συνάντησε στην μικτή ζώνη του γηπέδου, έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της γερμανικής ομάδας σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Ο Γκρανίτ Τζάκα, μίλησε για τα συναισθήματα μετά την ήττα, τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν αλλά και το αν οι Ιταλοί εξέπληξαν αυτόν και τους συμπαίκτες του, με την απόδοσή τους.

Για τα συναισθήματα μετά το φινάλε του τελικού: «Πονάει. πονάει πολύ να χάνεις στον τελικό αλλά όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο».

Για τους λόγους της ήττας: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν πάει καλά, όταν χάνεις με αυτόν τον τρόπο. Είναι κρίμα το τάιμινγκ στο οποίο γνωρίσαμε την πρώτη μας ήττα στην σεζόν. Δεν παίξαμε άσχημα, προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε τον ρυθμό. Όμως, οι αντίπαλοί μας έπαιξαν εξαιρετικά».

Για την απογοήτευση του κόσμου: «Η απογοήτευση είναι τεράστια. Είναι εύκολο όταν όλα πάνε καλά, να είμαστε όλοι μαζί. Αλλά τώρα πρέπει ακόμα περισσότερο να σταθούμε ο ένας στον άλλον και να είμαστε όλοι μαζί ειλικρινείς. Ό,τι έγινε είναι μέρος του ποδοσφαίρου και πρέπει να το αποδεχθούμε. Σήμερα η απογοήτευση είναι μεγάλη και αύριο θα είναι, επίσης. Αλλά από την Παρασκευή πρέπει να εστιάσουμε στον επόμενο τελικό, στον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να εμφανιστούμε καλά προετοιμασμένοι».

Για τον χαρακτήρα της ομάδας του: «Τώρα είναι που πρέπει να δούμε τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, να είμαστε ενωμένοι και να γελάμε. Θα θέλαμε να έχουμε κερδίσει. Αλλά τώρα πρέπει να δούμε ποιοι παίκτες έχουν χαρακτήρα, ποιοι μπορούν να σταθούν και να συνεχίσουμε. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι σε έναν τελικό πάντα κάποιος χάνει. Θα έχουμε στο μέλλον κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουμε, αυτό που δεν καταφέραμε κόντρα στην Αταλάντα».

Για το γεγονός ότι στο τέλος ο κόσμος τους χειροκρότησε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας, δεν αισθανθήκαμε ποτέ το αντίθετο. Ξέρω από την εμπειρία μου ότι είναι πολύ πιο εύκολο όταν όλα πάνε καλά. Αλλά ξέρω, επίσης, ότι όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, πρέπει ο ένας να σταθεί στον άλλον».

Για την αγωνιστική εικόνα της Αταλάντα και την περίμεναν να εμφανιστεί τόσο καλή: «Απέναντι σε μία ομάδα που παίζει έτσι, πρέπει να πιέζεις σε όλο το γήπεδο, να έχεις την κατάλληλη φυσική κατάσταση για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του αγώνα. Να πηγαίνεις πρώτος σε όλες τις φάσεις. Δεν ήταν έκπληξη για εμάς, το πόσο καλοί εμφανίστηκαν. Δεν θα έπρεπε να μας έχει προκαλέσει έκπληξη, από την στιγμή που έφτασαν ως τον τελικό. Ήμασταν προετοιμασμένοι για να παίξουμε τόσο με την μπάλα στα πόδια μας, όσο και χωρίς αυτήν. Υπάρχουν, όμως, μέρες που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα