Μία μπύρα στην υγειά του ανθρώπου που δημιούργησε το παρανοϊκό

Μία μπύρα στην υγειά του ανθρώπου που δημιούργησε το παρανοϊκό

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει στο Gazzetta από το Δουβλίνο για τον μεγάλο τελικό του Europa League και τον Τσάμπι Αλόνσο που ετοιμάζεται να πετύχει κάτι… παρανοϊκό.

Ναι, θα μου πείτε ξέρουν καλά οι Γερμανοί από μπύρες. Αλήθεια είναι αυτό. Στην Ιρλανδία, όμως, ζουν για την μπύρα. Όπου και να γυρίσει κανείς, θα δει μπυραρίες. Θαρρείς πως δεν υπάρχει άλλο αξιοθέατο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να παρουσιάσουν στον επισκέπτη. Το ατελείωτο πράσινο, ορισμένα εντυπωσιακά κτίρια και καθετί άλλο, στο Δουβλίνο βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, γιατί υπάρχει η μπύρα.

Μία μπύρα, λοιπόν, στην υγειά του Τσάμπι Αλόνσο θα πιούν οι δώδεκα περίπου χιλιάδες φίλοι της Μπάγερ Λεβερκούζεν που ταξίδεψαν (ή πρόκειται να ταξιδέψουν) στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας για τον μεγάλο τελικό του Europa League κόντρα στην Αταλάντα. Του ανθρώπου που ανέλαβε μία ομάδα που δεν είχε ποτέ κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα και φέτος έχει βάλει πλώρη για το απόλυτο, για το τρεμπλ. Έχοντας ήδη στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας και μάλιστα χωρίς να γνωρίσει ήττα, η Λεβερκούζεν έχει μπροστά της δύο τελικούς. Πρώτα αυτόν κόντρα στους Ιταλούς και εν συνεχεία το βράδυ του Σαββάτου αυτόν απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν για το Κύπελλο Γερμανίας.

Μετά από δύο κερδισμένους τελικούς Champions League ως ποδοσφαιριστής, ενός με την φανέλα της Λίβερπουλ και ενός με αυτήν της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τσάμπι Αλόνσο ετοιμάζεται για τον πρώτο του – έστω και Europa League - ως προπονητής. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε πολύ ήρεμος και ευδιάθετος. Δείγμα της αυτοπεποίθησης που έχει και η οποία, φυσικά, σχετίζεται και με τα εκπληκτικά επιτεύγματα της Λεβερκούζεν ως τώρα στην σεζόν.

Ο Τσάμπι Αλόνσο, είναι, αδιαμφησβήτητα, το πρόσωπο που έχει τραβήξει την προσοχή των περισσότερων ανθρώπων που βρίσκονται στην πόλη για το σπουδαίο ματς. Η ομάδα του έχει τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Αταλάντα, ακόμα και αν, τόσο ο ίδιος όσο και οι ποδοσφαιριστές του δεν θέλουν να το αποδεχθούν. Και το βέβαιο είναι πως αν τελικά το βράδυ της Τετάρτης, οι «ασπιρίνες» τα καταφέρουν κόντρα στους «Μπεργκαμάσκι», ο προπονητής θα είναι αυτός που θα έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και σε αυτήν την επιτυχία.

Περπατώντας το μεσημέρι της Τρίτης στο Δουβλίνο, η αλήθεια είναι πως η ατμόσφαιρα δεν είχε ακόμα «ζεσταθεί». Περισσότερο έβλεπε κανείς ντόπιους να απολαμβάνουν το πάρτι για το σπουδαίο γεγονός που φιλοξενείται στην πόλη τους, παρά Ιταλούς ή Γερμανούς. Ενδεχομένως, όσο θα περνούν οι ώρες και θα πλησιάζει η σέντρα του μεγάλου τελικού, θα αυξάνονται και οι φίλοι τόσο της Λεβερκούζεν όσο και της Αταλάντα.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τους αστυνομικούς να δίνουν την αίσθηση πως είναι περισσότεροι σε αριθμό ακόμα και από τους οπαδούς! Χωρίς, φυσικά, ως τώρα να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, Ιταλοί και Γερμανοί απολαμβάνουν την εμπειρία ενός ιστορικού ταξιδιού.

Το Gazzetta το απόγευμα της Τρίτης παρακολούθησε την τελευταία προπόνηση της Λεβερκούζεν πριν τον μεγάλο τελικό. Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, οι πρωταθλητές Γερμανίας έκαναν ασκήσεις κατοχής, με τον Τσάμπι Αλόνσο να μην σταματά να δίνει οδηγίες, ενώ ακολούθησε εξάσκηση στα τελειώματα. Πιθανότατα, λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας προετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού, οι Γερμανοί φίλαθλοι να προετοιμάζονται πίνοντας μπύρες, για τους πανηγυρισμούς!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.