Ολυμπιακός: Η σωστή κουβέντα του Καρβαλιάλ για τις «δικαιολογίες»

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η σωστή κουβέντα του Καρβαλιάλ για τις «δικαιολογίες»

bet365

Ο Πορτογάλος τεχνικός μπαίνει με τη... μία στα βαθιά με την ομάδα του Ολυμπιακού αλλά μία κουβέντα του είχε πολύ μεγάλη σημασία και αξία. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ είναι ένας προπονητής που έχει ξεκινήσει την παρουσία του στον Ολυμπιακό εν μέσω εξελίξεων στον χώρο του ποδοσφαίρου που είχαν να κάνουν με τους διαιτητές, επεισόδια στο περιθώριο ενός αγώνα βόλεϊ (έξω από το γήπεδο βέβαια) που έπαιξαν ρόλο στη λήψη αποφάσεων για κεκλεισμένων των Θυρών αγώνες και αρκετά ακόμα. Όμως ο ίδιος μοιάζει να έχει επιλέξει έναν πολύ συγκεκριμένο δρόμο.

Έναν δρόμο που έχει να κάνει με την πλήρη αφοσίωση και προσήλωσή του σε ότι κάνει και σε όσα σχετίζονται φυσικά με τον Ολυμπιακό. Σε αυτήν την περίσταση μπαίνει με το καλημέρα σε πολύ βαθιά νερά. Σε μία όχι εύκολη αγωνιστική κατάσταση καθότι το παιχνίδι με τη Μπάτσκα Τόπολα είναι σαν τελικός και θα γίνει σε ένα άδειο γήπεδο. Σε ένα γήπεδο δίχως κόσμο μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ο έμπειρος τεχνικός όμως δεν είναι μόνο ρεαλιστής. Είναι και πολύ σοβαρός. Δεν υπόσχεται πώς θα αλλάξει τα πάντα από τη μία στιγμή στην άλλη και δεν ψάχνει για δικαιολογίες.

Η πολύ σωστή απάντησή του στην ερώτηση του Gazzetta λέει πολλά

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ρωτήθηκε από το Gazzetta - όπως η ίδια ερώτηση έγινε και στον Ποντένσε - για το γεγονός πώς ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στο πλευρό του τον κόσμο του. Θα μπορούσε να δώσει ένα σωρό διαφορετικές απαντήσεις. Θα μπορούσε να σταθεί στην όντως πολύ σημαντική παράμετρο της απουσίας των οπαδών των Πειραιωτών.

Εκείνος όμως ήταν κάθετος και ανέφερε κάτι πολύ σωστό. Ο Καρβαλιάλ λοιπόν είπε: «Όποιος φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να παίζει στο μάξιμουμ». Τόσο απλά. Τόσο κατηγορηματικά.

Ειδικότερα η επισήμανσή του ήταν πώς «δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα γιατί όποιος φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού θα πρέπει να αγωνίζεται στο μάξιμουμ της απόδοσής του. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην το κάνει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην παίξει στο μάξιμουμ».

Και με αυτόν τον τρόπο έστειλε και το... μήνυμά του στο τι πρέπει να ισχύει αλλά και ακόμα και προς τους ίδιους τους παίκτες του. Είναι μία απάντηση που δεν ήταν μεγάλη σε μάκρος αλλά λέει πολλά.

Με αυτόν τον τρόπο ανέδειξε και το μέγεθος της ομάδας και το τι σημαίνει να εκπροσωπεί κανείς τον Ολυμπιακό. Ο 58χρονος Καρβαλιάλ είναι ένας τεχνικός που αναμένεται να κριθεί γρηγορότερα από τον προκάτοχό του, Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Μπορεί να ξέρει καλά το που ήρθε αλλά και τη μεγάλη πίεση που υπάρχει αλλά η κατάσταση για εκείνον δεν θα είναι εύκολη.

Σε πρώτο πλάνο βέβαια αρκεί να βελτιώσει αυτά που θέλει. Τόσο σε αμυντικό όσο και τακτικό επίπεδο. Και σίγουρα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με τη Μπάτσκα Τόπολα θα είναι μία δυνατή αρχή. Και η αλήθεια είναι πώς πολλές φορές η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Υ.Γ. Μου άρεσε πολύ που ο Ποντένσε έκανε την αυτοκριτική του. Δύσκολα ακούς παίκτη (ή παίκτες γενικά) να μιλά έτσι και να αποδέχεται ότι δεν βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο.

Υ.Γ.2 Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ποιος θα ηγηθεί από εδώ και πέρα στη Λίγκα. Στην προεδρία της σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο και με κλειστά γήπεδα για διάστημα δύο μηνών.

Υ.Γ. 3 Η επιστροφή των διαιτητών στη δράση δεν θα λύσει τα προβλήματά τους. Ούτε το ομαδικό κώλυμα τα έλυσε ή θα τα έλυνε. Το βασικό ερώτημα είναι τις εγγυήσεις που ήθελαν και θέλουν θα τις πάρουν από εκεί που στοχεύουν;

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.