Ολυμπιακός: Οι Αζέροι που... φοβούνται τον Μίτσελ και ο μονόδρομος της νίκης

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι Αζέροι που... φοβούνται τον Μίτσελ και ο μονόδρομος της νίκης

bet365

Ο Μίτσελ έδωσε το... σύνθημα για το ματς του Ολυμπιακού με τη Καραμπάγκ που είναι σαν do or die και οι Αζέροι ανησυχούν λόγω του Ισπανού κόουτς. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης παίζει την ευρωπαϊκή του συνέχεια ή εάν θέλετε ακόμα και φετινή... επιβίωση στον θεσμό του Europa League. Και αυτό το κάνει στο γήπεδό του με αντίπαλο την επικίνδυνη Καραμπάγκ. Ομάδα που εάν την υποτιμήσεις θα την... πατήσεις και που μπορεί να δημιουργήσει... θέματα από τη μέση και μπροστά.

Ο Ολυμπιακός βέβαια καλείται πρωτίστως να κοιτάξει το τι θα κάνει εκείνος. Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει γυρισμός. Και... πάτησε πάνω στα λεγόμενα του Βαλμπουενά (τον οποίο λογικά θα βάλει ως αλλαγή στο Ολυμπιακός - Καραμπάχ, όπου θα ποντάρει πάνω σε παίκτες όπως οι Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ και Μπιέλ). Πως ήρθε η ώρα οι παίκτες του να δικαιολογήσουν την αξία και την ποιότητά τους και να δείξουν το γιατί είναι στον Ολυμπιακό.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ1

Για τον Ολυμπιακό η νίκη με τη Καραμπάγκ μοιάζει αλλά και είναι μονόδρομος. Το... ταμείο λέει μέχρι στιγμής μηδέν βαθμοί στον όμιλό του στο Europa League. Αυτό λοιπόν πρακτικά σημαίνει πως εάν θέλει να περάσει θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον δύο νίκες με τη Καραμπάγκ.

Εάν δεν τα καταφέρει ουσιαστικά από τον Οκτώβριο δεν θα βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης. Ούτε η ισοπαλία υπό κανονικές συνθήκες του κάνει του Ολυμπιακού. Μόνο τη νίκη θέλει. Και βέβαια για να έρθει αυτή η νίκη θα πρέπει η εικόνα του Ολυμπιακού να είναι σαφώς καλύτερη. Πολύ πιο καλή από τα ματς με Ναντ εκτός και με Φράϊμπουργκ εντός. Δύο παιχνίδια όπου ο Ολυμπιακός ήταν από πολύ μέτριος έως κάκιστος.

Και όμως ο βασικός... φόβος των Αζέρων είναι ο Μίτσελ!

Ο Μίτσελ προφανώς και είναι ένας σταρ μόνο και μόνο για τη σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα. Τη... λάμψη του τη βλέπεις και στο πώς μιλάει και γενικά σε ότι κάνει στον πάγκο αλλά και γενικότερα.

Και όμως από τον Ολυμπιακό ο κόουτς Γκουρμπάνοβ και η ομάδα της Καραμπάχ αυτό που... φοβούνται πιο πολύ είναι το στοιχείο του Μίτσελ! Από το τι στρατηγική θα έχει στο γήπεδο, τον σχηματισμό του (καθώς έχει δοκιμάσει και τριάδα στο κέντρο της άμυνας αλλά και τριάδα στο κέντρο σε 4-3-3) μέχρι και ότι θα έχει εκπλήξεις απέναντι στη Καραμπάγκ.

Ο ίδιος ο Γκουρμπάνοβ επισήμανε πως το πλέον ιδανικό θα ήταν να είχε περισσότερο χρόνο να μελετήσει τον Ολυμπιακό επί Μίτσελ και τη νέα εποχή του στον σύλλογο αλλά αυτό δεν μπορούσε να συμβεί. Έτσι αρκέστηκε στο να τσεκάρει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο.

Η ουσία για τον Ολυμπιακό δεν αλλάζει. Όσο μεγάλη προσωπικότητα και εάν ο Μίτσελ και όσο καλά και εάν έχει δουλέψει στο κομμάτι της ψυχολογίας πλέον πρέπει να... μιλήσουν στο γήπεδο οι παίκτες. Να δώσουν τις πλέον πειστικές απαντήσεις μπροστά στον κόσμο τους και σε έναν αγώνα όπου υπάρχει η τιμωρία της Θύρας 7 από την UEFA αλλά παρόλα αυτά το υπόλοιπο γήπεδο θα είναι γεμάτο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.