Μίτσελ για το Ολυμπιακός - Καραμπάχ: «Σαν να παίζουμε με Γιουβέντους, Ατλέτικο και Γιουνάιτεντ»!

Δημήτρης Τομαράς
Μίτσελ για το Ολυμπιακός - Καραμπάχ: «Σαν να παίζουμε με Γιουβέντους, Ατλέτικο και Γιουνάιτεντ»!

bet365

Ο Μίτσελ κάνει και ευρωπαϊκό ντεμπούτο στην 2η θητεία του στον Ολυμπιακό και μιλάει για το δύσκολο ματς της Πέμπτης, όπου η νίκη κόντρα στην Καραμπάχ είναι μονόδρομος στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τι λέει για το κρίσιμο παιχνίδι, την αλλαγή κλίματος, τα αγωνιστικά πλάνα και τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης δίνει ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι για την ευρωπαϊκή του συνέχεια με αντίπαλο τη Καραμπάχ στο φαληρικό γήπεδο. Οι Μίτσελ και Βαλμπουενά εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τους Αζέρους.

Ειδικότερα ο Ισπανός τεχνικός από μέρους του τόνισε για:

Το εάν μπορεί ο Ολυμπιακός να νικήσει και εάν το κάνει το τι σημαίνει αυτό: Ναι (λέει ο Μίτσελ και ακούγονται κάποια γέλια μετά γιατί το είπε στα ελληνικά). Και στα 2 ερωτήματα η απάντηση είναι ναι και θέλουμε και μπορούμε να νικήσουμε αύριο. Είμαστε ομάδα με πρεστίζ στην Ευρώπη. Τα προβλήματά μας δεν σταματάνε με τη νίκη με τον Ατρόμητο. Σίγουρα και εγώ και ο σύλλογος πιστεύουμε πως έγινε το πρώτο βήμα αλλά πρέπει να συνεχίσουμε.

Τον Ουί Τζο: Όλοι οι παίκτες που έχουμε στη λίστα είναι διαθέσιμοι για να αγωνιστούν. Θα το επιβεβαιώσουμε και μετά την προπόνηση. Όλοι έχουν επανέλθει από τους τραυματισμούς τους.

Το επίπεδο δυσκολίας με τη Καραμπάχ και τις επισημάνσεις του Ίνμπομ Χουάνγκ ότι βρήκε μετά την Εθνική παίκτες να χαμογελούν: Για μένα θα είναι σαν να παίζουμε με Γιουβέντους, Ατλέτικο και Γιουνάιτεντ. Δεν θα αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό. Έχω τεράστιο σεβασμό για τη Καραμπάχ και κάθε αντίπαλο. Τη Καραμπάχ που παίζει καλό ποδόσφαιρο και έχει παρουσία στην Ευρώπη και τον ίδιο αντίπαλο. Κάθε αντίπαλο τον σέβομαι.

Και όσο για τη δήλωση του Χουάνγκ είμαι χαρούμενος για αυτό όμως όπως είπε ο Ματιέ αυτοί που πρέπει να δείξουν ότι πρέπει είναι οι παίκτες. Αυτή τη στιγμή οι παίκτες πρέπει να δείξουν για το τι είναι ικανοί. Να μας δείξουν για το τι είναι ικανοί και γιατί είναι εδώ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει γυρισμός ως προς αυτό. Να το κάνουν και στην προπόνηση και στους αγώνες. Να μας φέρουν όχι γέλια αλλά χαμόγελα.

Το πως μπορεί να αλλάξει το κλίμα για να έρθει η πρώτη νίκη μετά από 10 αγώνες: Είναι μία αρνητική ισορροπία. Όμως δεν θα σταθούμε εκεί. Έχω βρει σωστή συμπεριφορά, σωστή στάση και ανταγωνισμό. Εάν με ρωτούσατε πριν έρθει θα σας έλεγα αυτά θα ήθελα να βρω. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το παρελθόν αλλά κάτι για το μέλλον.

Το εάν θα είναι η 700ή συμμετοχή του Βαλμπουενά και το σχήμα: Ναι έχω αποφασίσει για την 11άδα. Ναι θα μπορούμε να είναι ένας παίκτης που θα γιορτάσει τα 700 παιχνίδια. Μπορούμε να παίξουμε με... 16 παίκτες, όπως λέω στους παίκτες μου. Κανείς δεν πίστευε πως ο Ματιέ θα ήταν πρωταγωνιστής στο προηγούμενο ματς αλλά μπήκε και ήταν καταπληκτικός.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά επισήμανε για:

Τα 700 ματς στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο και Εθνική: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Νιώθω ευχαρίστηση να παίζω ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Είμαι ευτυχισμένος. Σήμερα ξεκινά νέα ιστορία με νέο προπονητή, τον Μίτσελ. Θα ήθελα πολύ αύριο να νικήσουμε είτε παίξω αύριο είτε όχι. Το θέλουμε πολύ. Ο αριθμός αυτός είναι κάτι που με κάνει πολύ περήφανο.

Την αλλαγή του Μίτσελ στον Ολυμπιακό και το εάν μπορεί να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού και στην Ευρώπη: Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Έχουμε αλλάξει 2 φορές προπονητή. Χάσαμε βαθμούς στο πρωτάθλημα και έχουμε μηδέν βαθμούς στην Ευρώπη. Έχουμε έναν προπονητή με εμπειρία, ιδέες και που ξέρει καλά το τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος. Έχει τη διάθεση αλλά εξαρτάται από εμάς τους παίκτες.

Θα πρέπει να δείξουμε πως πρέπει να παλεύουμε για τον Ολυμπιακό. Να νικήσουμε και αύριο όπως και στο πρώτο ματς του Μίτσελ. Είναι πολύ σημαντικό να τα δώσουμε όλα για να αλλάξουμε την εικόνα μας.

Το τι άλλαξε και στο ματς με τον Ατρόμητο είχε πιο καλή εικόνα ο Ολυμπιακός: Νομίζω ότι έγινε μία καλή αρχή. Μετά την ήττα με τον Άρη ήταν δεδομένο πως έπρεπε να αλλάξουν τα πράγματα. Κάναμε ένα καλό ματς με πολλές ευκαιρίες. Υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Είμαστε μία καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και πρέπει να δείξουμε πως είμαστε εδώ. Να τα δώσουμε όλα και στην Ευρώπη. Το έχουμε ανάγκη όλοι. Και εμείς και οι φίλαθλοί μας. Δυστυχώς η Θύρα 7 αύριο δεν θα είναι ανοιχτή όμως το υπόλοιπο γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα πρέπει να αποδείξουμε το τι μπορούμε να κάνουμε.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα