Europa League: «Διπλό» με Κριστιάνο η Γιουνάιτεντ, πρώτη νίκη με Μπακασέτα για Τράμπζονσπορ

Europa League: «Διπλό» με Κριστιάνο η Γιουνάιτεντ, πρώτη νίκη με Μπακασέτα για Τράμπζονσπορ

Newsroom
Europa League: «Διπλό» με Κριστιάνο η Γιουνάιτεντ, πρώτη νίκη με Μπακασέτα για Τράμπζονσπορ

bet365

Με τον Ρονάλντο να σπάει το ρόδι στο Europa League, η Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε άνετα 2-0 της Σέριφ και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στον όμιλο. Νίκη και για Τράμπζονσπορ με ασίστ Μπακασέτα, διασυρμός για Λάτσιο στη Δανία!

5ος όμιλος

Μπορεί στην πρεμιέρα να προσγειώθηκε απότομα με εντός έδρας ήττα κόντρα στη Σοσιεδάδ, όμως απέναντι στη Σέριφ των Μπότου - Ευαγγέλου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακάλυψε και πάλι τον (νικηφόρο) εαυτό της. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Europa League και να ανοίγει λογαριασμό στη φετινή σεζόν, οι Κόκκινοι Διάβολοι πέρασαν με το άνετο 2-0 από την έδρα των Μολδαβών και πανηγύρισαν την παρθενική τους νίκη στον όμιλο. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε μόλις στο 17΄ο Σάντσο, ο οποίος με υπέροχη προσποίηση και άριστο τελείωμα στη γωνία έγραψε το 1-0. Η Σέριφ, που είχε εκτός αποστολής τόσο τον Μπότο όσο και τον Ευαγγέλου, προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ, αλλά έχασε κάθε ελπίδα λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 39΄ο Νταλότ ανατράπηκε εντός περιοχής, ο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν λάθεψε, σφραγίζοντας το τρίποντο για τους Κόκκινους Διάβολους.

Την ίδια ώρα η Σοσιεδάδ έπαιρνε τη νίκη με 2-1 επί της αξιόμαχης Ομόνοιας για να κάνει το 2/2 και να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου. Οι Ισπανοί ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 30΄με δράστη τον Γκεβάρα, όμως οι Κύπριοι δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με γκολ του πρώην μεσοεπιθετικού των Ολυμπιακού, Άρη και Ατρομήτου, Μπρούνο (72΄). Η χαρά των φιλοξενούμενων ωστόσο αποδείχθηκε εφήμερη, αφού μόλις οκτώ λεπτά αργότερα ο Σόρλοθ έγραψε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στους Βάσκους.

Αποτελέσματα

Σέριφ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
Σοσιεδάδ - Ομόνοια 2-1

Βαθμολογία

1. Σοσιεδάδ 6 (3-1)
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 (2-1)
3. Σέριφ 3 (3-2)
4. Ομόνοια 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (6/10)

Σέριφ - Σοσιεδάδ
Ομόνοια - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

6ος όμιλος

Η εκδίκηση των ηττημένων της πρεμιέρας! Απίθανα πράγματα στον έκτο όμιλο, με τις Μίντιλαντ και Φέγενορντ να αποκαθιστούν την ισορροπία με πεντάρα και εξάρα κόντρα σε Λάτσιο και Στουρμ Γκρατς αντίστοιχα! Οι Δανοί ήταν απολαυστικοί, διέλυσαν τους άφαντους Ρωμαίους του Μαουρίτσιο Σάρι με 5-1, δείχνοντας τις διαθέσεις τους από το πρώτο μέρος. Παουλίνιο στο 26' και Καμπά στο 30' έδωσαν ασφαλές προβάδισμα από νωρίς στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 52' έγραψαν και το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εβάντερ. Η απάντηση των Λατσιάλι ήταν σποραδική και προϊόν της γνωστής συνεργασίας, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (σκόρερ) και Τσίρο Ιμόμπιλε (ασίστ), στο 57'. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ίσακσεν ευστόχησε σε δεύτερο χρόνο από άλλη μία εκτέλεση πέναλτι του Εβάντερ και στο 72΄ από ασίστ του τελευταίου, ο Σβιατσένκο έγραψε το τελικό 5-1! Αυτή ήταν η πρώτη πεντάρα που δέχεται η Λάτσιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά από 22 χρόνια!

Την ίδια ώρα, η Φέγενορντ ανέβαζε ακόμα περισσότερο τον πήχη κόντρα στη Στουρμ Γκρατς (6-0). Τέσσερα γκολ από το πρώτο μέρος (9', 41' Τζαχανμπάχς, 31' Χάνκο, 34' Ντανίλο), άλλες δύο πινελιές μετά την ανάπαυλα (66' Χιμένες, 78' Ιντρίσι) και οι Ολλανδοί έζησαν ονειρικό βράδυ, ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή του ομίλου!

Αποτελέσματα

Μίντιλαντ - Λάτσιο 5-1
Φέγενορντ - Στουρμ Γκρατς 6-0

Βαθμολογία

Φέγενορντ 3 (8-4)
Μίντιλαντ 3 (5-2)
Λάτσιο 3 (5-7)
Στουρμ Γκρατς 3 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (6/10)

Στουρμ Γκρατς - Λάτσιο
Μίντιλαντ - Φέγενορντ

8ος όμιλος

Την παρθενική της νίκη στον 8ο όμιλο πανηγύρισε η Τράμπζονσπορ, η οποία με τον Τάσο Μπακασέτα να μοιράζει το δεύτερο γκολ επικράτησε 2-1 επί του Ερυθρού Αστέρα που πάλευε με δέκα παίκτες από το 63΄. Οι Τούρκοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 16΄, όταν ο Τρεζεγκέ συνεργάστηκε άψογα με τον Χάμσικ και ο τελευταίος εκτέλεσε τους φιλοξενούμενους για το 1-0. Στο 63΄οι Σέρβοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Καγκάβα και πέντε λεπτά αργότερα πλήρωσαν το τίμημα του αριθμητικού μειονεκτήματος. Ο Μπακασέτας έβγαλε υπέροχη κάθετη για τον Τρεζεγκέ, ο οποίος από δημιουργός έγινε εκτελεστής και ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε ασφαλή επίπεδα. Το μόνο που κατάφερε ο Ερυθρός Αστέρας ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με τον Νίκολιτς (89΄).

Στην κορυφή του ομίλου πάντως στέκεται απροσδόκητα η Φερεντσβάρος που επιβλήθηκε 1-0 της Μονακό και έκανε το 2/2. Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, οι Ούγγροι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι για τους Μονεγάσκους και έριξαν την πρώτη προειδοποιητική βολή με το ακυρωθέν γκολ του Ενγκουέν στο 20΄. Οι Γάλλοι ωστόσο δεν έδωσαν ποτέ σημασία στα σημάδια και τελικά το πλήρωσαν όταν στο 80΄ο Βετσέι νίκησε τον Νούμπελ και υπέγραψε ένα σπουδαίο διπλό για την ομάδα του που συνέχισε απόλυτη τις υποχρεώσεις της στο Europa League.

Αποτελέσματα

Τράμπζονσπορ - Ερυθρός Αστέρας 2-1
Μονακό - Φερεντσβάρος 0-1

Βαθμολογία

1. Φερεντσβάρος 6 (4-2)
2. Τράμπζονσπορ 3 (4-4)
3. Μονακό 3 (1-1)
4. Ερυθρός Αστέρας 0 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική (6/10)

Ερυθρός Αστέρας - Φερεντσβάρος
Μονακό - Τράμπζονσπορ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα