Ολυμπιακός: Το πιο δύσκολο ever έργο του Κορμπεράν και η ευθύνη των παικτών

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το πιο δύσκολο ever έργο του Κορμπεράν και η ευθύνη των παικτών

bet365

Ο Ολυμπιακός καλείται να αποκλείσει τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα και οι παίκτες να δείξουν πως μπορούν να γυρίσουν τα σε βάρος τους δεδομένα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Κάρλος Κορμπεράν μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το Σλόβαν - Ολυμπιακός στάθηκε στο σκέλος του συναισθηματικού ελέγχου και έβγαλε μία αισιοδοξία και σιγουριά πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί όπως πρέπει για να πάρει τη νίκη - πρόκριση. «Νομίζω πως θα δείξουμε την οργάνωση διότι είμαστε μία ομάδα θαρραλέα και έτοιμη να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις», επισήμανε μεταξύ άλλων ο 39χρονος Ισπανός τεχνικός που έχει αναλάβει το πιο δύσκολο προπονητικό έργο στην καριέρα του. Και από πλευράς απαιτήσεων αλλά και από την πίεση / ανάγκη που υπάρχει για αυτήν την πρόκριση.

Έχοντας αποκλειστεί από τη Μακάμπι Χάιφα ο Ολυμπιακός δεν έχει την άνεση να βιώσει έναν 2ο διαδοχικό αποκλεισμό. Σε αυτή τη φάση λοιπόν υπάρχει ο μεγάλος δείκτης δυσκολίας για τον Κορμπεράν. Ο πιο μεγάλος στην καριέρα του διότι θα πρέπει και να φτιάξει τη ψυχολογία της ομάδας του αλλά και θα πρέπει να φτιάξει ένα τέτοιο αγωνιστικό σχέδιο που να οδηγήσει στην πρόκριση.

ΚΟΡΜΠΕΡΑΝ1

Το σκέλος των παικτών και των ευθυνών τους

Η αποδέσμευση του Πέδρο Μαρτίνς από τα καθήκοντά του ως τεχνικός στον Ολυμπιακό δημιούργησε ένα κλίμα πως όλες οι ευθύνες για τα δύο ματς με τη Μακάμπι Χάιφα έπεσαν πάνω του. Προφανώς και ο Πορτογάλος έχει καίρια ευθύνη στον αγωνιστικό σχεδιασμό και την προετοιμασία. Καίρια ευθύνη όμως είχαν και έχουν και οι παίκτες.

Τώρα δε οι ευθύνες τους για το ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι πιο μεγάλες από ποτέ. Καλούνται να δείξουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα σε βάρος τους δεδομένα και να βγουν νικητές από αυτό τον... τελικό, όπως τον χαρακτήρισε και ο Κορμπεράν. Δεν είναι μόνο θέμα ουσίας και αγωνιστικής εικόνας αλλά και θέμα προσέγγισης, διάθεσης και νοοτροπίας για τους παίκτες του Κορμπεράν. Εάν τα καταφέρουν τότε το κλίμα μπορεί να αρχίσει να φτιάχνει για τα καλά.

Και αυτό να δώσει και ώθηση και για τη συνέχεια αλλά και άλλες συνθήκες και για το ρόστερ. Άρα το ματς της Πέμπτης δείχνει και είναι πιο κομβικό από ποτέ.

Πιο κομβικό από ποτέ συνολικά για τον σύλλογο προφανώς για αυτή τη χρονική συγκυρία και είναι σαφές πως μπορεί να επηρεάσει και το μέλλον και άλλων παικτών των Πρωταθλητών Ελλάδας. Όσο για τα αγωνιστικά προβλήματα; Προβλήματα είχε και στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Άλλα περιθώρια όμως δεν υπάρχουν. Η πρόκριση μοιάζει μονόδρομος σε αυτή τη φάση.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.